«Jeg lurer på hva de skal spørre meg om nå! Jeg lurer på det!»

Christoffer Bengtsberg sleit veldig med at målet så lett gikk ut av stilling. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Storhamar-fansens raseri mot Christoffer Bengtsberg økte for hver gang buret gikk ut av stilling under Hockey Classic.

LILLEHAMMER (Nitten.no): Storhamar kom til Lillehammer med flere tusen fans og okkuperte den ene svingen i Håkons Hall med et lydvolum som var umulig å ignorere.

Ingen i hallen hørte dem bedre enn Christoffer Bengtsberg (29).

Ingen i hallen var heller årsaken til lyden fra Storhamar-fansen oftere enn nettopp Bengtsberg. De blågule på tribunene var rasende på Lillehammers målvakt.

Bengtsberg skjøv nemlig buret ut av stilling gjentatte ganger mens Storhamar var inne i Lillehammer-sonen og presset for å få scoring. Det skjedde ikke én gang. Ikke to eller tre, heller. Til slutt mistet vi tellingen på pressetribunen.

Det eneste vi kan si med sikkerhet, er at Dominik Hasek ville ha vært stolt av ham.

Men det skal sies – i ærlighetens navn – at vi fra pressetribunen også kunne se at dette mest sannsynlig ikke var Christoffer Bengtsbergs feil. Målet var usedvanlig enkelt å flytte på.

Det hjalp imidlertid ikke Lillehammer-keeperens sak at problemet bare gjaldt det buret han voktet – ikke målet til Oskar Östlund i den andre enden av isen. Östlund hadde ikke dette problemet i noen av periodene.

Det gjorde nok Storhamar-fansen enda mer rasende.

Uansett kan dette forklares. Vi synes det er like greit å la Christoffer Bengtsberg gjøre det selv.

Det gjør han også, etter at han roper til lagkameratene sine i garderoben «Jeg lurer på hva de skal spørre meg om nå! Jeg lurer på det!» idet han kommer ut i gangen for å snakke med Nitten.no.

– Greia er at jeg har spill der jeg presser hardt mot stolpene. Når isen er så tynn som den er, så man ikke får feste til målene, så løsner det hele tiden, sier Bengtsberg.

Det er akkurat som vi trodde. Bengtsberg har en teknikk hvor han bruker stolpene aktivt til å skyve fra for å få større eksplosivitet når han skal bevege seg fra side til side.

– Folk tror at jeg forsøker å avbryte spillet. Jeg prøver hele tiden å sette målet tilbake på plass. Dette hemmer meg mer enn jeg tjener på det, for jeg kan ikke bruke min vanlige teknikk. Det er et større problem for meg enn for Hamar, understreker Lillehammer-keeperen.

– Det er typisk at dette skjer rett foran Storhamar-fansen?

– Nei, men det er jo bare herlig! Det er herlig med litt følelser! ler han.

Han har også en teori på hvorfor han ble mer utsatt for dette enn Oskar Östlund. Bengtsberg føler at han ble tvunget til å se mer bak seg og ute mot rundvantene, mens Östlund i større grad ble angrepet rett forfra.

– De spilte kanskje mer bak mållinjen og vi hadde mer spill foran målet. Jeg skal ikke uttale meg så inngående om spillestilen til Oskar, men vi har to forskjellige spillestiler. Folk får si og mene hva de vil. Hamar har sikkert mange meninger om dette, men til syvende og sist er ikke dette fordelaktig for meg i det hele tatt, konkluderer Bengtsberg.

Kampen ble akkurat så fartsfylt og underholdende som man håpet på forhånd. To av formlagene i Get-ligaen byttet på å ha ledelsen i en sjanserik match. Stian Nystuen ga Lillehammer 1-0, Niklas Fogström og Eirk Salsten snudde til 2-1 for bortelaget, før Alexander Reichenberg utlignet til 2-2 og Austin Cangelosi scoret vinnermålet 15,21 minutter ut i sisteperioden.

Matchen endte med 3-2-seier til Lillehammer.

– Det er fantastisk! Det er fantastisk for norsk hockey også! Norsk hockey behøver folk på tribunene og at det skapes interesse, og det gjør sånne matcher. Det er et fantastisk event og gøy at vi i Lillehammer kan stå for det største arrangementet i norsk hockey, avslutter Christoffer Bengtsberg.

«Hockey Classic» er et glimt av den framtiden norsk hockey drømmer om

Se bildene fra «Hockey Classic»-festen

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar