– Jeg skal bevise for dem at de tok en dårlig beslutning

Filip Zadina er overlykkelig for å tilhøre Detroit Red Wings, men fast bestemt på å vise lagene som hoppet over ham at det var en uklok beslutning. Foto: Roy Kvatningen
Filip Zadina er overlykkelig for å tilhøre Detroit Red Wings, men fast bestemt på å vise lagene som hoppet over ham at det var en uklok beslutning. Foto: Roy Kvatningen

DALLAS (Nitten.no): Filip Zadina er glad over å bli valgt av Detroit Red Wings, men fast bestemt på likevel å vise at tre andre lag gjorde grove feilvurderinger ved å velge andre spillere.

Det generelle inntrykket fra mange speidere er at tsjekkeren Filip Zadina er den tredje beste spilleren i draftkullet 2018. Han er solid bygd med 180 centimeter og 89 kilo, han fyller 19 år i november, så han er blant de eldste i dette kullet, og han scoret 44 mål og 82 poeng på 57 kamper for Halifax Mooseheads i QMJHL denne sesongen.

I U20-VM scoret han sju mål og åtte poeng på sju kamper for Tsjekkia.

Zadina er sannsynligvis en av de mest NHL-klare spillerne i årets draft. Ingen trodde at han skulle bli valgt før Rasmus Dahlin, som oppskriftsmessig gikk som nummer én til Buffalo Sabres, eller før Andrej Svetsjnikov, som like oppskriftsmessig gikk som nummer to til Carolina Hurricanes, men der stopper trolig listen over bedre spillere.

Montreal Canadiens ville imidlertid ha en senter og valgte derfor finnen Jesperi Kotkaniemi, et valg som hadde lekket ut i forkant og følgelig var nokså ventet. Ottawa Senators ville heller ha Brady Tkachuk, og trakk fram familiegenene fra pappa Keith og broren Matthew som motivasjon. Blant journalistene rakk vi så vidt å snakke om hvor utrolig flaks Arizona Coyotes hadde, siden Filip Zadina, den kanskje beste målscoreren i hele draften, hadde falt ned i fanget deres.

Så valgte Coyotes i stedet Barret Hayton. Det var et sjokk, faktisk.

Les også: Slik foregikk dag 1 av draften

– Jeg sa til agenten min at hvis disse lagene hopper over meg, så skal jeg fylle nettet deres med pucker. Ja, jeg har lyst til å bevise for dem at de tok en dårlig beslutning. Samtidig er jeg veldig glad for at jeg er i Detroit nå, så jeg vil vise for Detroit at de tok en ganske god beslutning, sier Filip Zadina.

– Du er sikker på at Ottawa og Montreal kommer til å angre på dette?

– Ja, helt riktig. Det kommer til å bli gode kamper for meg. Jeg gleder meg til dem! smiler Zadina, som forsøker å modellere spillet sitt etter sin favorittspiller Nikita Kutsjerov fra Tampa Bay Lightning.

– Begynte du å bli bekymret for at du skulle falle mer?

– Jeg vil ikke kalle det å falle. Det er en draft, men jeg var ganske nervøs for hvor jeg skulle ende opp. Det er utrolig gøy at det ble Detroit, sier Zadina til Nitten.no.

Tsjekkerens uttalelser kan virke arrogante, men blir sagt med et smil om munnen og tolkes av undertegnede mer som et uttrykk for selvtillit og tro på seg selv. Zadina virker oppriktig glad for å havne i Detroit og gleder seg til at talentleiren deres skal begynne førstkommende tirsdag.

Hans ydmyke side kommer fram når han blir spurt om hvor NHL-klar han føler seg.

– Jeg vet ikke. Det er vanskelig å si. Forhåpentlig er jeg klar. Forhåpentlig. Vi får se, sier Zadina, som også forteller at han var nervøs hele dagen og synes ventetiden var lang.

– Det er helt utrolig å bli draftet. Jeg er så lykkelig akkurat nå. I morgen kommer jeg til å våkne opp og tenke at «jeg er i Detroit, så jeg er lykkelig».

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar