– Jeg vil være den spilleren som får dette til å snu

Oliver Ekman-Larsson (i midten) viser fram drakten med C-en på brystet sammen med manager John Chayka (til venstre) og trener Rick Tocchet. Foto: Skjermdump fra nhl.com/coyotes/

Oliver Ekman-Larsson forteller Nitten.no hvorfor han valgte å bli i Arizona Coyotes.

ULLEVÅL (Nitten.no): Oliver Ekman-Larsson signerte i sommer en ny langtidskontrakt med Arizona Coyotes verdt 8,25 millioner dollar per sesong i åtte år. Denne kontrakten slår inn 1. juli 2019, når han er ferdig med sin nåværende avtale på 5,5 millioner per sesong.

27-åringen er altså bundet til Arizona Coyotes i ni år framover.

Dette er en massiv investering for begge parter. Coyotes skal betale Ekman-Larsson 590 millioner norske kroner i løpet av denne niårsperioden. Og Ekman-Larsson skal bli i en klubb som ikke har kvalifisert seg for sluttspillet siden 2012 – den gang laget het Phoenix Coyotes.

Denne uka ble Ekman-Larsson, som ventet, utnevnt til klubbens kaptein. Svensken blir den fjerde kapteinen i klubbens historie.

– Det er en fantastisk ære å være kaptein i et NHL-lag, sier Ekman-Larsson.

Begrunnelsen hans for å bli værende i Arizona Coyotes, er en kaptein verdig.

– Jeg vil være den spilleren som får dette til å snu og gå i den andre retningen. Det er vel først og fremst derfor jeg ble værende og undertegnet en ny kontrakt, sier Ekman-Larsson til Nitten.no.

Arizona-manager John Chayka er full av lovord om 27-åringen:

– Oliver er en vidunderlig spiller og person. På isen leder han gjennom å sette et eksempel for de andre, og er en av sportens beste backer. Utenfor isen beundres han av lagkameratene sine, trenerstaben og er i tillegg en av de mest aktive spillerne i lokalsamfunnet, sier Chayka til klubbens nettside.

Snuoperasjonen til Arizona Coyotes er allerede påbegynt. Klubben startet forrige sesong med tap i de elleve første kampene og vant bare to av de første 20, mens førstekeeper Raanta slet med skader og bare spilte åtte av dem. Sesongavslutningen, med en skadefri Raanta i storform, ble noe helt annet. Coyotes vant 17 av de siste 29 kampene.

Antti Raanta har tidligere snakket med Nitten.no om forvandlingen etter nyttår. Oliver Ekman-Larsson forteller at det tok tid for spillergruppen å tilvenne seg systemet til Rick Tocchet, som overtok som trener for ett år siden.

– Det var litt å føle seg fram de første månedene. Han hadde mange spillere å bli kjent med og mye å lære bort. Etter jul var han en helt annen coach, da han kom inn i det. Han er virkelig en kanontrener, sier Ekman-Larsson til Nitten.no.

– Forhåpentlig kan vi bygge videre på avslutningen. Vi bør ta et steg framover og kanskje nå en sluttspillplass. Hvis man er i det området og kriger, vet man aldri hva som kan skje, konstaterer klubbens nye kaptein.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar