Jillian Fisher gjør narr av alle NHL-lagene, og fansen elsker det

Jillian Fisher i rollen som Tampa Bay Lightning-fan. Foto: Skjermdump fra YouTube.

Sportsantropologen gjør suksess med humoristiske videoer som tar NHL-lagene på kornet.

Du har kanskje sett henne på Twitter, Instagram eller YouTube. Jillian Fisher er en sportsantropolog fra Philadelphia som virkelig treffer blink når hun via video illustrerer hva hvert enkelt lag i NHL tenker om forskjellige temaer.

La oss vise et eksempel med en gang.

Her inntar hun i tur og orden rollen som fan av hvert eneste lag og snakker om hva de drømmer om for andre halvdel av sesongen:

En annen godbit er hennes video om hva andre lag egentlig tenker om Seattle-ekspansjonen:

I et intervju med Greg Wyshynski for podkasten Puck Soup, forteller Fisher hvordan dette startet.

Etter at hun jobbet i Røde Kors som en del av deres katastrofe-respons-team, fant hun ut at hun ble for personlig preget av de opplevelsene dette ledet henne inn i, så hun måtte slutte.

– Jeg fant ut at jeg ble for personlig preget av den jobben. Kanskje den passer når jeg blir eldre. På college studerte jeg antropologi og sport, og jeg har lyst til å dele den kulturelle betydningen av sport i samfunnet på et eller annet vis. Hvis jeg lyser opp dagen til noen gjennom å få dem til å le, er det mer enn nok for meg, forteller Fisher.

Hun bruker mellom åtte og 15 timer på hver video. Det er tross alt ikke bare å sette kameraet på opptak og begynne å prate. Først må et konsept utarbeides, så må et manus skrives, deretter er det kanskje nødvendig å handle inn enkelte rekvisitter. Så kan filmingen starte. Og etterpå tar redigeringen selvfølgelig mye tid.

Det eneste laget hun ikke eier et klesplagg av, er Pittsburgh Penguins. Selv om Jillian Fisher ser humoristisk på sport, er dette blodig alvor i hennes Philadelphia-stolte familie. Derfor tør hun ikke å kjøpe en Penguins-drakt.

– Moren min kan komme til å kutte kontakten med meg. Hun tar ikke lett på slike ting. Vi kom tilbake fra New York en gang og hadde kjøpt med oss en pakke med fire shotglass. Det ene glasset hadde en New York Yankees-logo. Jeg tuller ikke; hun gikk ut og kastet det. Hun knuste det. Hun tar Philadelphia-sport veldig alvorlig, ler Fisher.

Wyshynski spør i podkasten om hvilke fans som tåler humoren hennes best og dårligst.

– Nashville-fans pleier å elske dette. De er ikke så sensitive. Alle vitsene jeg har gjort om dem, har gitt responsen «Ja, det er ganske sant». Vegas er ganske bra. Alle ikke-tradisjonelle hockeymarked. Islanders-fansen har normalt vært mottagelige, men i det siste har de begynt å ta meg. Fansen blir mest sensitive når jeg ikke inkluderer laget deres i videoene. Twitter har inntil nylig bare tillatt videoer på to minutter og 20 sekunder.

Fisher poster videoene på Facebook, YouTube og Twitter. Hun er også på Instagram.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar