Johnny Gaudreau mistet hodet og ødela for USA

Johnny Gaudreau slår Hampus Lindholm i ryggen. Foto: Skjermdump fra Twitter
Johnny Gaudreau slår Hampus Lindholm i ryggen. Foto: Skjermdump fra Twitter

Calgary-stjernen i fokus da Sverige ble klar for VM-finale med en knallsterk 6-0-seier mot USA.

NEW YORK (Nitten.no): «Idiotisk» konstaterte kommentator Ray Ferraro etter at den amerikanske stjernespilleren Johnny Gaudrau brukte sin hockeykølle som baseballkølle i semifinalen mot Sverige.

Svenskene ledet allerede 2-0 etter scoringer av Viktor Arvidsson og Magnus Pääjärvi da Johnny Gaudreau mistet selvbeherskelsen etter at han ble taklet av Hampus Lindholm.

Calgary Flames-profilen skøytet etter Anaheim-backen og holdt kølla som en baseballkølle da han slo Lindholm i ryggen.

«Hva er det han gjør? Seriøst? Idiotisk utvisning for en spiller som har vært frustrert hele turneringen», konstaterte Ray Ferraro, som kommenterte matchen for NHL Network her i USA.

«Det er ikke mulig å kalle det noe annet: Idiotisk, udisiplinert. Han har satt laget sitt i en vanskelig posisjon. Han likte ikke å bli taklet og sendte en baseballsving mot Hampus Lindholm», fortsatte Ferraro.

Sverige benyttet Gaudreaus utvisning til å øke ledelsen sin til 3-0, gjennom Patric Hörnqvist. Elleve sekunder senere la Mattias Janmark på til 4-0.

USAs trener Jeff Blashill tok ut keeper Keith Kincaid for en ekstra utespiller med ni minutter igjen av tredje periode, men det resulterte bare i at Viktor Arvidsson satte inn 5-0 for Sverige. Adrian Kempe scoret matchens siste mål.

Sverige møter Canada eller Sveits i finalen i VM i Danmark, mens Johnny Gaudreau kan regne med å bruke de neste dagene på å forklare sitt voldsomme angrep på Hampus Lindholm.

I en turnering hvor det amerikanske laget har vært opptatt av å hedre minnet til Jim Johannson, som har gjort så mye for landslagshockey i USA, var dette en lite ærerik exit.

– Det var ingen bra utvisning. Han vet det, du vet det og jeg vet det. Men jeg tar gjerne Johnny med i laget mitt når som helst, og jeg har hatt å gjøre med ham tidligere, sa USAs trener Jeff Blashill etter matchen.

Lindholm ble overrasket over reaksjonen fra den amerikanske stjernen.

– Jeg syntes det var en normal takling i hockey. Jeg knuffet ham litt. Du vil ikke gi en slik spiller rom. Han reagerte følelsesmessig og slo meg. Jeg spiller en del mot ham og vet at han kan bli emosjonell, men jeg ventet naturligvis ikke at han skulle bli det i en slik match, sier Lindholm ifølge Hockeynews.se.

Johnny Gaudreau viste seg fra en bedre side i NHL denne sesongen, der han bare pådro seg 26 utvisningsminutter. I fjor vant han til og med Lady Byng Trophy, en pris som tildeles den spilleren i ligaen som best eksemplifiserer god oppførsel med prestasjoner av høy kvalitet.

24-åringen produserte 24 mål og 84 poeng på 80 kamper for Calgary Flames denne sesongen. Han har levert ett mål og ni poeng på ni kamper for USA i VM.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar