Juleeventyret i Askerhallen, fortalt av en backup og frustrerte tvitrere

Frisk Asker jubler for seier. Foto: Skjermdump fra tv2sumo.no

– Skal jeg være helt ærlig, går det ikke så veldig mye igjennom hodet mitt. Det er om å gjøre å tenke så lite som mulig, faktisk.

Dette eventyret har mange helter og mange syndebukker, men vi velger å gi hovedrollen til Ole Morten Furseth.

Ole Morten Furseth er 24 år gammel og keeper. Nærmere bestemt andrekeeper. Det betyr at han ofte gjør som oss andre: Ser på ishockeykamper fra den isfrie siden av vantene.

En tirsdag kveld tidlig i desember, før de fleste av oss har kommet skikkelig i gang med julegavehandelen, sitter han igjen på den isfrie siden og ser på en ishockeykamp.

Han ser på sin keeperkollega Nicklas Dahlberg vokte målet for Frisk Asker, i en hjemmekamp mot Lillehammer, det store formlaget i Norges øverste divisjon. Han ser at Nick Dineen gir Lillehammer ledelsen 1-0 etter bare tre minutter og fem sekunders spill.

Furseth ser også at Joey Benik legger på til 2-0 før ti minutter er spilt, og at Justin Hickman øker til 3-0 med 13,03 på klokka.

Stian Nystuen scorer 4-0 for bortelaget et minutt senere. Ole Morten Furseths tid som tilskuer er over. Han får beskjed om å overta plassen til Nicklas Dahlberg.

– Nicklas får ikke gjort noe med de målene, egentlig, for det er gode scoringssjanser og vi slipper dem til ganske lett. Det er frustrerende, men han får ikke gjort så mye med dem, sier Furseth til Nitten.no.

Ole Morten Furseth forteller at han ikke tenker på situasjonen idet han skøyter mot målet til Frisk for å overta ansvaret med å vokte det.

– Skal jeg være helt ærlig, går det ikke så veldig mye igjennom hodet mitt. Det er om å gjøre å tenke så lite som mulig, faktisk.

Den nye Frisk-vokteren stanser de første skuddene han møter.

– Det er deilig å føle at man kommer inn i kampen. Det er viktig. Jeg føler at de har et par gode sjanser ut førsteperioden, etter at jeg kom inn, men at vi kontrollerer dem mye bedre i andre og tredje periode. Vi stenger dem ned i forhold til hva vi gjorde i første periode, vurderer Furseth.

– Det er deilig å føle at man kommer inn i kampen. Det er viktig. Jeg føler at de har et par gode sjanser ut førsteperioden, etter at jeg kom inn, men at vi kontrollerer dem mye bedre i andre og tredje periode. Vi stenger dem ned i forhold til hva vi gjorde i første periode.

Etter 0-4 i første periode, scorer Anders Bastiansen for Frisk bare to minutter og 17 sekunder inn i andre periode. Den nye, svenske backen Victor Björkung reduserer til 2-4 drøyt midtveis i midtperioden.

– Det er egentlig den innsatsen vi gjør i andre og tredje periode, den kollektive innsatsen, som gjør at vi spiller bedre defensiv hockey og da kommer de offensive sjansene etter hvert, mener Furseth.

Han slapp ikke inn noen mål i andre periode, heller.

– Hvis du ser på de målene Lillehammer scorer, er det den samme type mål de har scoret i hele år – det er på overganger. Vi visste at vi ikke kunne slippe dem til i overganger, for de har gode spillere. Så det handlet mest om å gjøre det vi egentlig hadde blitt enige om å gjøre. Det var ingen kjempetaktiske endringer, mer å være tro mot systemet.

Tidlig i tredje periode scorer Frisk to ganger. Kyle Bonis setter inn 3-4 og Garreth Thompson utligner til 4-4.

– Det er ganske stor forskjell på 1-4 og 2-4. Det er vel kanskje 2-4-målet som er vendepunktet. Vi snakket om at dersom vi klarte å score to mål i andreperioden, så hadde vi en sjanse. Det gikk jo veien. Det var sånn vi ville ha det.

– Og når dere får 4-4, ligger det i kortene at dere vinner?

– Da har vi iallfall «momentumet». Lillehammer har fortsatt et bra lag, så vi må være forsiktige, men nå er vi i flytsonen og det er fryktelig vanskelig for dem å lede såpass mye og så komme bakpå. Det kan vi bruke til vår fordel.

Det gjenstår litt under fire minutter av tredje periode når Anders Bastiansen styrer inn 5-4 for hjemmelaget i Askerhallen. Frisk Asker lå under 0-4, men vinner kampen 5-4.

– Man er litt tom for ord, egentlig. Man hadde liksom ikke sett det for seg helt før man er ferdig med matchen. «Tom» er egentlig den beste måten jeg kan si det på. Jeg er kjempeglad, og det er selvfølgelig god stemning, men man føler seg litt utladet også, forteller Ole Morten Furseth til Nitten.no.

Vel, alle er ikke tomme for ord.

– Kan dette bli vendepunktet for Frisk Asker denne sesongen?

Vi håper jo på det, men det avhenger av hvordan vi responderer på denne matchen. Dette er bare én hockeykamp, poengterer Ole Morten Furseth.

Det er sant. Dette var bare en hockeykamp. Men det var sannelig litt av en eventyr også!

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar