Kampen er over for Nitten.no

Henrik Lundqvist og Sverige slipper inn et mål. Foto: Joel Marklund/Pool via REUTERS

Det hockeymagasinet du leser nå, blir lagt ned i juli.

Nitten.no har vært et lite eventyr for meg. Jeg hadde aldri startet et aksjeselskap før drømmen om å lage et hockeymagasin førte til at jeg sluttet i Nettavisen og stiftet AS Nitten.no. Jeg visste at jeg var naiv, men jeg visste også at det var en del hockeyfans der ute som ville like et hockeymagasin som Nitten.no, hvor fokuset er på selve spillet og ikke bare alt utenfor isen.

Jeg visste også at det ville bli vanskelig å lykkes. Det er ikke nok innbyggere i Norge til at et hockeymagasin kan overleve på annonser. Det har andre forsøkt tidligere. Håpet var at det ville være nok til å overleve på abonnenter.

Den første smellen kom tidlig, da Skatteetaten konkluderte med at Nitten.no må betale full moms. Den første rådgiveren jeg snakket med der, mente at Nitten.no ville være fritatt, men da jeg ba om en skriftlig bekreftelse på dette, sjekket han med en overordnet og jeg fikk en kontrabeskjed.

Entusiasmen fra dere lesere var en god trøst. Antall abonnenter gikk veldig raskt oppover og det så lyst ut i august i fjor, selv om utgiftene til å få på plass en fungerende betalingsløsning ble langt høyere enn antatt fordi WordPress’ systemer er skreddersydd for nettbutikker og ikke aviser eller magasiner.

Utover senhøsten forsvant fremgangen i antall abonnenter. Jeg gjorde nok en hel del feil underveis, som i å fokusere for mye på å produsere innhold og for lite på å markedsføre magasinet utenfor Twitters lille verden, som i å fokusere for mye på NHL og for lite på norsk hockey.

Allerede i februar skjønte jeg at Nitten.no kom til å tape denne kampen. Det påvirket motivasjonen. De siste månedene har derfor ikke Nitten.no vært så bra som jeg synes produktet burde være. Det beklager jeg.

Som jeg skrev i forrige statusoppdatering, har jeg den siste tiden vært på utkikk etter en jobb. Nå har jeg fått en jobb som jeg gleder meg veldig til å begynne i. Det skal bli deilig å få lønn hver måned igjen. Det skal bli moro å få kolleger igjen. Jeg kan rett og slett ikke få sagt hvor mye jeg gleder meg til å begynne i ny jobb! Hva jeg har gjort for å fortjene så morsomme jobber som dette livet byr mer, aner jeg virkelig ikke.

Nitten.no er selvfølgelig et prosjekt jeg føler sterkt for. Derfor har jeg forsøkt å selge magasinet til et annet selskap, som vurderte det, men ikke ønsket å ta sjansen fordi Nitten.no er så sterkt knyttet til meg personlig. Jeg har også tilbudt noen hockeyelskende venner å overta Nitten.no gratis, men de er ikke i livssituasjoner hvor dette lar seg gjøre.

Hvis noen der ute har lyst til å forsøke å drive Nitten.no videre, er det bare å ta kontakt på tips@nitten.no.

Ellers er planen nå å spille videre fram til 3. juli. Det innebærer at Nitten dekker talentdraften i NHL og free agent-signeringene der 1. juli, slik at vi får med oss hva som blir Mats Zuccarellos neste klubb før vi går av isen for siste gang.

Helt ferdig med hockey blir jeg selvfølgelig aldri. Vi har jo alltids Twitter. Dessuten fortsetter jeg med podkasten Høy Kølle sammen med Markus Sandø Iversen.

Tusen takk til alle dere som har abonnert på Nitten.no! Det har vært en ære å få skrive for dere.

Takk for meg!

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

14 Replies to “Kampen er over for Nitten.no”

 1. Dette er den tristeste beskjeden jeg har fått på lenge !
  Man kan si mye Roy, men selv om ikke du er fornøyd med produktet så mener jeg personlig at det du har levert har vært av ypperste klasse.
  Det har vært en glede å få ha vært med som abo så langt og det er veldig, veldig trist å få denne beskjeden !.
  Jeg håper vi treffes i en eller annen ishall når jeg er hjemom.
  Jeg ønsker deg lykke til videre og takker for både artikler og personlig vennskap så langt.
  Rune

 2. Leit å lese, jeg kom seint inn som abonnement, men har virkelig storkost meg med mange gode artikler. God bredde, og mange gode analyser og synspunkter.. sitter igjen med å ha lært mer om hockey en på lenge, rett og slett pga vinklingen i mange saker og god journalistikk. Tror vi går en lysere tid i møte som hockey nasjon ettersom flere klubber melder seg på med bedre haller, det gjør at flere vil se hockey, og flere vil være med på sponsorsiden. Debatten om organiseringen synes jeg du har fått satt fokus på, enten det er utlendings kvote, ungdoms avdelinger, eller nå sist saken der Tore Christiansen pratet om liga for de store byene eid av laga selv.. mye gode og varierte saker.
  Håper du får det fint i din nye jobb. Ser fram til å følge dere på podkasten.. takk for godt arbeid, og lykke til videre i ny jobb..

 3. Det var trist lesing Roy, kvaliteten på det du har levert har vært meget høy. Ser frem til neste Høy Kølle og håper du skal skrive om hockey i din nye jobb

 4. Dagen var bra helt til jeg leste denne artikkelen.
  Da ble dagen veldig trist, vil savne artiklene dine Roy.
  Sier meg enig med Rune, Arild og Lasse som har postet her.
  Trist….

 5. Takk skal dere ha, folkens! Meldingene deres varmer!

  Må si at jeg synes det er ekstra stas med meldingen din, Arild. Jeg husker vi diskuterte på Facebook og det endte opp med at du syntes at du måtte gi Nitten en sjanse. Det setter jeg veldig pris på!

 6. Ekstremt trist og et massivt tap for hockeyfamilien i Norge.

  Men hvorfor kjører du ikke reklame på siden? Man blir ikke rik på det, men det hjelper nok en hel del. Tviler på du hadde tapt lesere ved bruk av reklame.

 7. Veldig kjedelig, men kanskje ikke så overraskende. Ofte når jeg snakker hockey med folk som er interessert (men ikke hardcore) og refererer til noe jeg har lest på nitten, spør de meg hva nitten er. Tenker at med litt bedre markedsføring så kunne dette hatt en bedre sjanse til å bli bærekraftig.
  Jeg antar f.eks at samtlige getliga-klubber hadde latt deg holde en stand med informasjon og salg av abonnement på kampdag, og kanskje t.o.m gitt deg gratis reklameplass i hallen. Hockeyfamilien er liten så alle må hjelpe alle, tenker nå jeg.
  Håper noen tar over stafettpinnen og at du fortsetter å bidra på ett eller annet vis og holder denne fantastiske siden i gang.
  Uansett skal du ha takk for forsøket og innsatsen, og lykke til i din nye jobb.

 8. Må bare få takke deg Roy for alle artikkelen og alle gode historiene. Og for alt du har lært meg.
  Men trist og lese att det ikke blir noe mer.
  Men uansett bra att podcasten lever videre.

 9. Det var trist Roy! Har vært abonnent siden august i fjor og ville gjerne fortsette. Masse bra lesestoff har det vært hele tiden. Lykke til i ny jobb!

 10. Dette er jo bare nitrist! Ingen kan erstatte dette hullet hva hockey journalistikk angår. Takk for forsøket Roy.

 11. Trist men forståelig. Kommer til å savne alle de gode artiklene. Ingen andre norske media er i nærheten av nitten.no når det gjelder hockey. Lykke til videre.

 12. Nei, fy søren så skuffa eg er, for magasinet har levert kvalitet og det må vi vera viljuge til å betale for. Eg har sett på mange av kommentarane, og eg kapitulerer, for eg greier ikkje å gje vidare ros enn den du alt har fått. Personleg er eg lite interessert i NHL, men det har vore meir enn nok stoff frå heimleg hockey til at det har vore eit problem for meg.

  Lukke til i ny jobb!

 13. Jeg skjønte ikke det jeg leste. Jeg vil ikke innse at “nitten” blir borte..

  Utrolig synd! Men takk for den jobben du har gjort. Jeg har tenkt mange ganger da jeg har lest artikkeler at du legger ned seriøst mye arbeid i sakene du har skrevet.

  Så tusen tusen takk for “Titten i Nitten” og jeg håper at du får en ny hockey relatert jobb som jeg kan følge med på!

  Mvh

  Morten Østad

  Ps1. man kan “ansette” folk til småobber i hjemmet for 6000kr i året uten at det trenger å skattes for. Hva om vi ansetter deg til å komme hjem til oss for å oppdatere oss på hockey? 😀

  Ps2.
  (
  bare sånn at ikke dette blir plukket opp som en oppfordring til skattesvindel, så er dette en spøk. “Den som utfører arbeidet kan ikke gjøre dette som en del av egen virksomhet”
  ) 🙂

 14. 3. juli vil jeg flagge på halv stang med Norske, Canadiske og USA sitt flagg.
  Blir en trist dag

  Men, Roy du har gjort en fremragende jobb som du skal være stolt over,
  Og de som ikke har støttet opp har ikke skjønt at vi trenger http://nitten.no

  Håpes vi treffes snakkes en dag Roy

Leave a Reply