Kanontrade for Jeff Gorton og New York Rangers

Foto: Dennis Wierzbicki / Reuters / NTB scanpix
Foto: Dennis Wierzbicki / Reuters / NTB scanpix

Winnipeg Jets har gitt fra seg superbacken Jacob Trouba.

Jacob Trouba er en av de beste backene i NHL. Han får ikke den oppmerksomheten som andre superbacker, men er en ekte førsteparingsback.

New York Rangers får ham for Neal Pionk, som ikke nødvendigvis er god nok til å få en lang NHL-karriere, og 20.-valget i årets draft.

Årsaken til at Winnipeg ikke får mer for Trouba, er at 25-åringens kontrakt har utløpt. Hans tidligere forhandlinger med Jets har vært kompliserte og Trouba kan med rette kreve en lønn som gjør det vanskelig for Jets å få plass til alle spillerne sine under lønnstaket.

Winnipeg må blant annet komme til enighet med Patrik Laine og Kyle Connor om nye kontrakter og det vil bli kostbare avtaler.

Derfor var det ventet at Trouba kom til å forsvinne fra Winnipeg. Betalingen er imidlertid lavere enn mange ventet. Selv om Rangers ikke blir enig med Trouba om mer enn ett år, vil Jeff Gorton kunne trade ham videre til en tittelutfordrer ved trade deadline for mer enn han ga Jets nå.

Rangers-manageren får virkelig fart på gjenoppbyggingen av manhattanlaget dersom Trouba inngår en langtidskontrakt.

– Jeg har en idé om hva det vil koste. Vi har full tro på at vi kan få til en avtale, sier Gorton ifølge Sportsnet.ca.

Trouba har de siste par sesongene dannet Winnipegs første backpar sammen med Josh Morrissey. De to har hatt ansvaret for å nøytralisere motstandernes førsterekker, noe de ofte har gjort med stor suksess. Forrige sesong ble ikke like bra for Jets som året før, men Trouba gjorde 50 poeng. Det var 13. best av alle backer i NHL.

Disse 50 poengene produserte Trouba til tross for at han bare spilte 2:04 minutter i overtall i gjennomsnitt per kamp. De fleste backene som produserte mer enn 50 poeng forrige sesong, spilte mellom ett og to minutter mer per kamp i overtall.

Jacob Trouba blir med andre ord en kraftig oppgradering av høyre backplass for New York Rangers, som tidligere i år også sikret seg stortalentet Adam Fox i en trade med Carolina Hurricanes. Den svakeste posisjonen til Rangers kan dermed potensielt bli den sterkeste i mange år framover.

I et intervju med Winnipeg Sun gir Trouba også tydelig inntrykk av at han kan slå seg til ro i New York Rangers.

Trouba er svært begeistret for overgangen, fordi hans forlovede har ambisjoner om å bli lege og den muligheten er god i New York.

– Det er en fantastisk mulighet for meg og min forlovede. Hennes karriere er like viktig som min karriere. Vi er begge fast bestemte på å nå karrieremålene våre og de har i et par år nå vært å få dette til å fungere. Vi bestemte oss for å få dette til å fungere. Det er en del av dette, sier Trouba til Winnipeg Sun.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar