Kontraktløs William Nylander ber om tålmodighet

William Nylander tror det kan ta tid før en kontrakt er signert. Foto: John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

Flere av de største stjernene i Toronto Maple Leafs skal i kontraktsforhandlinger snart. William Nylanders avtale blir målestokken.

ULLEVÅL (Nitten.no): Den store nyheten fra Toronto i sommer, har selvfølgelig vært signeringen av John Tavares, som kommer gratis fra New York Islanders.

Gratis, men selvsagt ikke uten kostnad. Tavares har inngått en sjuårskontrakt verdt elleve millioner dollar per sesong. Det må sies å være godt betalt for en senter som de to sesongene i gjennomsnitt har produsert 0,94 poeng per kamp.

Lønna til Tavares ble naturligvis kraftig påvirket av at han kunne signere for hvem som helst, noe som førte til at det ble en budkrig om kanadierens signatur.

I Toronto satt det tre unge stjernespillere som fulgte nøye med, både fordi de selv spiller for Maple Leafs, men også fordi de også skal forhandle store kontrakter med Torontos manager Kyle Dubas.

Auston Matthews (20) gjort 0,92 poeng per kamp i løpet av sine to første NHL-sesonger, Mitch Marner (21) har gjort 0,82 og William Nylander (22) har gjort 0,75. Sistnevnte er allerede ferdig med sin første NHL-kontrakt.

Hvor høy lønn han får i den neste, bør bli klart i løpet av dager eller uker. Det er under to måneder til sesongstart i NHL. Toronto Maple Leafs spiller sin første kamp i sesongoppkjøringen tirsdag 18. september, altså om en drøy måned.

– Vi holder på med forhandlingene akkurat nå. Det kommer til å gå sakte i den prosessen, sier William Nylander til Nitten.no.

Maple Leafs har meget god plass under lønnstaket akkurat nå – 13,8 millioner, ifølge Capfriendly.com, men den situasjonen er langt mindre oversiktlig neste sommer. Snaut 48 millioner er bundet opp og 31,5 millioner er disponibelt, men Matthews, Marner, Jake Gardiner, Kasperi Kapanen, Andreas Johnsson, Josh Leivo, Pär Lindholm, Tyler Ennis, Ron Hainsey, Connor Carrick og Curtis McElhinney skal enten få nye kontrakter eller erstattes av andre.

I tillegg skal altså den kommende kontrakten om William Nylander signerer, inn der. Ettersom både Nylander, Matthews og Marner alle er såkalte «restricted free agents», har de kun lov til å forhandle med Toronto. Det fører til at de mest sannsynlig blir liggende et godt stykke under Tavares’ nivå.

– Ja, de (Matthews og Marner) kommer kanskje til å ta utgangspunkt i hva jeg får. Vi får se hva som skjer, konstaterer Nylander.

– Navnet ditt er blitt nevnt i forbindelse med traderykter, fordi det kan bli vanskelig å få plass til dere alle tre under lønnstaket?

– Ja, men jeg tror at det skal gå. De har sagt at de skal få det til. Det skal nok gå bra, bedyrer den svenske teknikeren, som for øvrig er sønn av den tidligere NHL-profilen Michael Nylander.

Hvis Nylander, Marner og Matthews signerer kontrakter på i gjennomsnitt sju millioner dollar, betyr det at 21 av de 31,5 millionene som er disponible sommeren 2019 (lønnstaket justeres hvert år, så dette beløpet kan endre seg, red.anm.), blir bundet opp.

Manager Kyle Dubas har lovet fansen at han skal klare å få plass til alle tre, selv etter signeringen av Tavares. Det gleder selvfølgelig William Nylander.

– Jeg var i Toronto da de signerte Tavares og har vært på is med ham. Det var mektig, sier svensken til Nitten.no.

– Hvor forventningsfulle er Toronto-fansen nå – er det bare Stanley Cup som gjelder?

– Det vet jeg ikke, men de er kjempegira på å se hvordan det vil gå nå. Alle er gira.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar