Kristian Røykås Marthinsen fortsetter karrieren i WHL

I samråd med Washington Capitals flytter den unge nordmannen fra Sverige til Canada.

NEW YORK (Nitten.no): Kristian Røykås Marthinsen landet i USA lørdag og er nå fullt opptatt med sommerleiren til regjerende Stanley Cup-mester Washington Capitals i Arlington.

Dette er andre år på rad han deltar i deres utviklingssamling, hvor unge spillere som Capitals har draftet trener og spiller sammen, har møter med klubben og får kursing i hvordan man blir en profesjonell ishockeyspiller.

I fjor kom han dit rett etter å ha blitt draftet i 7. runde av Washington.

– Det er litt mindre nervøst. Jeg er kanskje litt mer selvsikker nå, sier Kristian Røykås Marthinsen til Nitten.no.

Draftet av WHL-lag

Det faktum at han scoret 23 mål på 23 kamper for Almtuna i J20 Elit-serien, og gjorde 31 poeng totalt, bør bidra til selvsikkerheten. Marthinsen fikk også to matcher for Almtuna i Allsvenskan, altså nest øverste seniordivisjon i Sverige.

– Sesongen var egentlig litt opp og ned. Jeg var skadet en stund etter jul. Målet med sesongen var å spille meg inn på A-laget i Almtuna, og det ble litt tøft, men jeg presterte ganske bra på juniorlaget og utviklet meg der, forteller Røykås Marthinsen.

Han føler at han har utviklet seg som leder det siste året, og beskriver seg selv som en spiller med et god skudd som er bra på skøyter og liker å gå rett på mål.

Samtidig som venstrevingen forsøker å imponere NHL-klubben i Arlington, hadde de kanadiske juniorligaene torsdag sin importdraft. Washington Capitals signaliserte overfor Kristian Røykås Marthinsen et ønske om å få ham inn der. Da nordmannen sa ja, ga Capitals og hans agent beskjed til klubbene i WHL om at han er positiv til å spille der.

Det førte til at Saskatoon Blades draftet ham i andre runde.

– Det er hundre prosent sikkert at jeg spiller der, sier Røykås Marthinsen til Nitten.no.

– Jeg ser på det som en vei inn i programmet til Washington. Jeg tror ikke det er noe som står i veien for å gå gjennom systemet til Washington hvis jeg gjør det bra der, legger han til.

Fikk besøk av Stanley Cup

Saskatoon Blades har allerede en annen Washington Capitals-spiller i stallen. Eric Florchuk ble valgt aller sist i NHL-draften i Dallas sist helg og deltar nå i samme utviklingsleir som Røykås Marthinsen i Arlington.

Onsdag kom Stanley Cup på besøk der. Washington Capitals vant NHL-sluttspillet denne sesongen, for første gang i klubbens historie, og kaptein Alex Ovetsjkin og de andre spillerne i Capitals reiser nå rundt med pokalen.

– Det var morsomt av de vant! De tok faktisk med pokalen inn i garderoben i dag, så vi fikk se den. Jeg klarte å holde meg unna å ta på den, humrer Røykås Marthinsen.

Selv om Washington Capitals nå troner øverst i NHL, tar klubben talentutvikling svært alvorlig. Den 19 år gamle Lørenskog-gutten er imponert over oppfølgingen han har fått siden han ble draftet i fjor.

– Utviklingsansvarlig hos Caps har vært over i Europa to ganger og sett på de europeiske draftvalgene. Samtidig fyller vi ut et utviklingsskjema hver uke, som vi får på mail. Der skriver man tre ting man synes man har gjort bra den uka, tre ting man synes man bør utvikle den uka, hvor mye man har sovet, om man har spilt power-play eller box-play og slike ting, sier Røykås Marthinsen til Nitten.no.

– Det er veldig positivt at man får beskjed om hva man må jobbe med, og tett oppfølging av om du holder på i riktig spor, legger han til.

Den oppfølgingen blir neppe dårligere av at han nå flytter til samme kontinent.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar