Kutter i antall utlendinger fra sju til seks og deretter fem

Vålerengas Stefan Espeland under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Storhamar i Furuset Forum. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Norges Ishockeyforbund har vedtatt at grensen for antall utlendinger i hver klubb skal reduseres fra sju til seks – og på sikt ned til fem.

Vedtaket, som ble offentliggjort mandag, er resultatet av en prosess der et utvalg med representanter fra klubbene i Get-ligaen, første- og andredivisjon og Norges Ishockeyforbund har sett nærmere på saken.

Klubbene har også fått anledning til å komme med sine egne innstillinger. Av de 20 klubbene som sendte inn sitt syn på temaet, var det bare fire som ønsket å beholde dagens grense på sju. Halvparten av dem støtter en målsetting om fem utlendinger som grense.

Grensen reduseres til seks etter denne sesongen. Klubbene vil i sesongen 2019/20 og 2020/21 maksimalt ha lov til å bruke seks utlendinger. Etter disse to sesongene, skal grensen strammes ytterligere inn og ligge på fem. Der er planen at norsk ishockey skal ligge framover.

– Den viktigste bakgrunnen for at vi ønsker en reduksjon er at vi vil ha et sterkere fokus på utvikling av norske spillere til et høyest mulig nivå, sier sportssjef Petter Salsten i en pressemelding.

– Hvis vi fortsatt skal hevde oss internasjonalt må vi sikre de beste utviklingsmulighetene for norske spillere i det norske seriesystemet, mener Salsten.

Enkelte av klubbene har foreslått å låse dette til Get-ligaen, eller å gi dispensasjon på bakgrunn av geografi eller nivå, men vedtaket fastslår at grensen skal være lik for alle klubber.

– Vi har stor tro på at dette vil være positivt for utvikling av norske spillere og norsk ishockey, sier generalsekretær Ottar Eide.

– Hvor vanskelig var det for utvalget å komme til enighet her?

– Det var ikke så vanskelig. Det var ett utvalgsmedlem som mente at det holdt å gå ned til seks, og at vi burde vente én sesong til, sier organisasjonssjef Kristoffer Holm i Norges Ishockeyforbund til Nitten.no.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “Kutter i antall utlendinger fra sju til seks og deretter fem”

  1. Dette er valg jeg tror på! Personlig hadde jeg håpet man lot bruk av import målvakt telle som to importer. Da vil klubbene forhåpentligvis oppleve at det er fordelaktig å kjøre på med norsk målvakt.

Legg igjen en kommentar