Kyle Dubas lover å aldri trade William Nylander

William Nylander. Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports

William Nylander forteller om sluttfasen i de tøffe forhandlingene og hva som ble avgjørende for ham.

Toronto Maple Leafs og William Nylander måtte bli enige om en ny kontrakt innen klokken 23.00 norsk tid lørdag 1. desember. Hvis partene ikke klarte det, ville Nylander i henhold til NHLs regelverk ikke ha fått lov til å spille denne sesongen.

– De siste 30 minuttene var elleville. Jeg mener … kontrakten ble signert noe sånt som 22.53, det var galskap. Jeg kunne ikke tro det. Det var en lang forhandling for å komme til det stedet hvor begge parter er fornøyde, forteller Nylander ifølge TSN.ca.

Nylander undertegnet en seksårskontrakt på totalt 45 millioner dollar. Denne sesongen vil Toronto belastes med 10,28 millioner dollar opp mot lønnstaket, mens lønnsbelastningen blir på 6,96 millioner dollar i sesong to til seks. Årsaken til at den er høyere inneværende sesong, er at den faktiske lønna fordeles på gjenstående dager i grunnserien og ganges med hele grunnseriens varighet – altså at lønnsbelastningen beregnes som om Nylander også hadde samme månedslønn i de to månedene han ikke spilte.

Løftet om å beholde ham i Toronto, ble avgjørende for William Nylander. Som Nitten.no og andre medier har skrevet mens forhandlingene pågikk, vil det bli ekstremt vanskelig for Maple Leafs å få plass til kvartetten John Tavares, Auston Matthews, Mitch Marner og William Nylander neste sesong.

– Kyle har sagt til meg en rekke ganger at så lenge han er manager her, så kommer han ikke til å trade meg. Jeg har alltid kun ønsket å være her. Jeg hadde ingen planer om å dra noe annet sted, forteller Nylander.

Nylander trodde at forhandlingene kom til å bli vanskelige og sa til Nitten.no tidligere i år at fansen burde smøre seg med tålmodighet, men hadde ikke trodd at det skulle gå så langt at noe så trivielt som en dårlig internettforbindelse kunne ha spolert resten av sesongen.

– Jeg ringte Kyle og spurte «fikk du kontrakten, fikk du kontrakten?» og han svarte «Vi fikk den, vi fikk den!», sier Nylander.

Toronto Maple Leafs tradet mandag Josh Leivo til Vancouver Canucks i bytte mot AHL-spilleren Michael Carcone for å gjøre plass til William Nylander i 23-mannsstallen.

Samtidig annonserte NHL-boss Gary Bettman at lønnstaket neste sesong trolig vil øke til rundt 83 millioner dollar. Det ligger på 79,5 millioner inneværende sesong.

I skrivende stund er bare tolv av de 23 spillerne i Toronto Maple Leafs-stallen under kontrakt neste sesong, og disse tolv spillerne koster til sammen 51 millioner dollar (medregnet 1,2 millioner beholdt i Phil Kessel-traden med Pittsburgh). Kyle Dubas skal altså få plass til elleve spillere til for en samlet kostnad på 29-32 millioner dollar.

Det blir vanskelig hvis Auston Matthews og Mitch Marner krever 20-22 millioner dollar til sammen. Begge er neste sommer i samme situasjon som William Nylander var nå.

Jake Gardiner, Kasperi Kapanen og Andreas Johnsson er også blant dem som trenger ny kontrakt.

Enn så lenge er det ingen grunn for Kyle Dubas til å gjøre noe. Toronto Maple Leafs er å regne blant favorittene til å vinne Stanley Cup denne sesongen. Etter sesongslutt vil vi trolig se spillere som for eksempel Nazem Kadri, Connor Brown, Zach Hyman og Nikita Zaitsev bli tradet, for å frigjøre lønnsrom.

Med mindre Dubas bryter sitt løfte til William Nylander, da.

Slik er NHL i ferd med å endres

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar