Lagacé utestengt i to kamper for taklingen av Larriveé

Stavangers Jacob Lagacé. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Disiplinærutvalget har konkludert med at Jacob Lagacés takling bakfra av Christian Larriveé fortjener straff.

Stavanger Oilers-senteren Jacob Lagacé satte inn en kraftig krysstakling av Christian Larriveé i Storhamar da disse to lagene møttes i semifinale to søndag kveld.

Larriveé var vendt mot vantet og fokusert på pucken da Lagacé kjørte inn i ham bakfra. Storhamar-veteranen smalt inn i vantet og ble liggende nede en liten stund, før han gikk i garderoben.

Se episoden her:

Bilder fra TV2sumo.no

Dommerne i kampen ga Lagacé 2+10 minutter, som regelboka krever for slike boardinger.

Larriveé kom senere tilbake i kampen.

Player Safety-avdelingen i Norges Ishockeyforbund sendte saken videre til Disiplinærutvalget (DISU), som mandag kveld konkluderte med at Lagacé utestenges i to kamper.

– Det er som det er. Vi forholder oss til dommen og bruker ikke mer tid eller energi på det, sier Oilers-manager Pål Haukali Higson til Nitten.no.

Player Safety sendte to saker til Disiplinærutvalget etter den første kampen mellom disse to lagene også. DISU vurderte episoden Phil Lane som at spilleren hadde fått en passende straff av dommerne under kampen og at ytterligere sanksjon ikke var nødvendig.

Episoden med Victor Svensson ble vurdert som interference, men «graden av uaktsomhet vurderes til liten» og det ble heller ingen utestengelse der.

Det står 1-1 i kamper mellom Stavanger Oilers og Storhamar etter de to første kampene. Lagene møtes igjen tirsdag kveld.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar