Larrivée: – Jeg trengte det på dette tidspunktet i karrieren min

Christian Larrivée. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Christian Larrivée er flyttet ut til vingen etter at Troy Josephs kom inn i Storhamar-laget. Der håper Larrivée å bli værende.

FURUSET (Nitten.no): Christian Larrivée har gjort 395 poeng i den norske eliteserien, men bare 14 av dem har kommet den sesongen her. 36-åringens produksjon har falt fra 46 poeng på 44 kamper i Get-ligaen forrige sesong, til 14 poeng på 38 kamper nå.

Det ble ingen målpoeng for Larrivée mot Vålerenga torsdag kveld, men i de siste kampene har han sett mer ut som den spilleren han har vært i hele karrieren sin enn den spilleren vi har sett denne sesongen. Larrivée har også gjort fire poeng på de fem siste kampene.

Og hans rekke med Troy Josephs og Eirik Salsten har gitt Storhamar en ny dimensjon.

Larrivée legger ikke skjul på at han er veldig begeistret over at Troy Josephs har kommet inn i laget.

– Det begynte nok litt før Josephs kom, men så fort vi signerte en senter, visste jeg at jeg ville få spille på vingen. Jeg har snakket med treneren om det tidligere, at jeg ville spille ving, sier Larrivée til Nitten.no.

– Det gjør at jeg kan fokusere mer på det offensive i stedet for å bruke så mye energi på det defensive. Jeg har friskere bein og kan skøyte mer. Det gir meg litt vinger. Jeg trengte det på dette tidspunktet i karrieren min, legger Larrivée til.

Norskkanadieren mener at Josephs – som i 4-3-seieren mot Vålerenga scoret sitt fjerde mål på fire kamper – har gitt hele Storhamar et løft.

– Det er alltid noe med nordamerikanske spillere. Han liker det røffe spillet. Han er ikke arrogant, men han har selvtillit og vet hvordan man skal spille hockey. Det har gitt oss en ekstra vitamininnsprøytning å få ham inn i laget rett før sluttspillet. Det er bra for laget å ha mer enn én rekke som produserer mål. Forhåpentlig kan vi bidra til det.

Da Nitten.no besøkte Christian Larrivée på Hamar før sesongstart, fortalte han om angsten for å ikke være i stand til å dominere kamper som i glansdagene. Han kjente at alderen tynger.

– Noen ganger er det nok mentalt, men når du er i min alder og ikke produserer, begynner du å lure på om det er alderen. Jeg vet at jeg kan spille god hockey. Det kan være at jeg har et par år til i meg, på vingen. Det er jeg fornøyd med, sier Larrivée nå.

Vålerenga så torsdag kveld ut til å sikre seriemesterskapet med en 3-2-seier mot Storhamar, som ville ha vært oslolagets tredje seier på tre matcher mot forrige sesongs norgesmester. Andreas Heier styrte inn 3-2-målet på elegant vis seks og et halvt minutt før tredje periode var over.

Den intense seriefinalen tok en annen vending da Storhamar utlignet til 3-3 gjennom Victor Svensson med 37 sekunder igjen av tredjeperioden. 1,21 minutter ut i overtiden scoret Christian Bull vinnermålet for Storhamar. Det skiller nå fire poeng mellom serieleder Vålerenga og serietoer Storhamar når lagene har henholdsvis fire og tre kamper igjen av grunnserien.

– Det var en stor greie for oss å vinne her (i Furuset Forum). Sist vi var her, ble vi knust, konstaterer Christian Larrivée.

Det samme mener trener Fredrik Söderström.

– Veldig viktig. Det synes jeg også måten vi vinner på er. Iblant kan man snuble over en seier med et flaksemål, men vi jobber veldig hardt hele veien i dag. På de punktene hvor Vålerenga vil være bra og store og tøffe, er vi enda bedre. Jeg synes også vi viser moral. Når vi får et slitsomt mål imot på slutten der, klarer vi likevel å komme tilbake, sier Söderström til Nitten.no.

Christian Larrivée – en historie om angst og om kjærlighet på Hamar

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar