Lars Erik Spets: – Dette er stort for meg

Seks profiler i Hockey-Norge kommenterer comebacket til Lars Erik Spets.

FURUSET FORUM (Nitten.no): Forrige gang Lars Erik Spets spilte hockey på toppnivå, var 22. april 2016, da hans Lørenskog tapte den sjettefinalekampen mot Stavanger Oilers, som tok sin femte strake NM-tittel med seier 4-2 i finaleserien mot Spets og Lørenskog.

Søndag 9. september 2018 gjorde han comeback.

Det er 870 dager mellom disse to datoene.

Det så bare ikke sånn ut da Spets førte an i Vålerengas 3-0-seier mot Lillehammer med sin 1-0-scoring etter 12,51 av første periode og sin assist til 2-0-målet som Jonas Oppøyen satte inn 7,25 minutter ut i andre periode. Martin Laumann Ylven scoret det siste målet i kampen.

33-åringen ble kåret til banens beste i en kamp Vålerenga kontrollerte fullstendig fra start til slutt.

– Dette var skikkelig kult! Når det ble seier og det gikk bra for egen del også … jeg kunne ikke ha drømt om at det skulle gå så bra! Jeg er skikkelig glad. Jeg har vært borte så lenge, og har kriget meg tilbake, og det er stort for meg at det gikk så bra, sier Spets til Nitten.no.

Han forteller at han begynte å trene for fullt i januar/februar.

– Det er lenge siden jeg har vært så forberedt til en sesong, selv om jeg ikke har spilt på noen år.

Likevel erkjenner han at det før sesongstart fantes en liten bekymring for at han ikke ville takle tempoet i Get-ligaen. Han hadde nettopp fylt 31 år sist han spilte. Nå er han 33.

– Det fikk jeg vist at jeg gjør, og det er jeg skikkelig glad for. Men jeg kommer ikke til å spille bra i hver match, altså, så vi må ikke ta av her! advarer Spets med et stort glis.

Han sier ingenting om at han før matchen lovte Alexander Bonsaksen at han skulle score mål.

Nitten.no har bedt seks profilerte personer i Hockey-Norge om kommentarer til Spets’ comeback. Her er deres svar:

Aleksander Bonsaksen (KooKoo og Norge):
– Jeg var med på en del av treningene i sommer, og jeg så hvor dedikert han var for et comeback. Derfor var det ekstra å gøy å se ham tilbake på isen i dag. Det så faktisk ikke ut som om han hadde vært borte fra hockey i det hele tatt, spør du meg. Man kan vel ikke be om et bedre comeback? 1+1 og en god, gammel Spets i undertall! Jeg er veldig glad på hans vegne og for Vålerenga, som ga ham sjansen.

Anders Gjøse (landslagstrener for Norge U20 og assistent i Sparta):
– Det er først og fremst hyggelig å se Spet tilbake. Det vil nok svinge noe for ham, etter å ha vært ute så lenge, men for en start! Med 1+1, gullhjelm og banens beste-pris! Jeg kjenner ham godt igjen, han var flink til å «plage» motstandere og bryte opp spillet og vinne tilbake puck, både i presspill og etablert i egen sone. Veldig god i boxplay. Ikke mye involvert med puck, men på sedvanlig Spets-vis er det ofte effektive involveringer, som på målene han var med på. Han er alltid en trussel rundt mål, med sin smarte posisjonering og iherdige innsats, som også ga ham et par sjanser til. Det er alltid bra med profiler i ligaen, og det er Spets!

Erik Follestad (Hockeyekspert i TV 2):
– Det var først og fremst gøy å se en så tent Spets. I dag minnet han meg litt om hvordan han var i glansdagene. En terrier å spille mot, han ga seg aldri og spilte med en energi som få andre kunne matche. Det ser også ut til at han har funnet gleden med hockey igjen. Sesongen er lang, og dette var bare første kamp, men hvis han fortsetter i samme spor, er det en knallsignering av VIF.

Jonas Bariås (TV 2 og podkasten «Hockeyprat»):
– Det er herlig å se Lars Erik tilbake i godt, gammelt slag. Han har alltid utstrålt en fantastisk spilleglede, og er en type som virkelig er med på å sette farge på Get-ligaen. Han gir et ansikt til de verdiene som vi forbinder med ishockey. Knallhardt arbeid og oppofrelse har vært varemerket hans på isen i alle år, og gir unge hockeyspillere noe å beundre i Get-ligaen. Det synes jeg er veldig gøy, og jeg unner han virkelig å kose seg på isen igjen. Jeg er ikke overrasket over at han har funnet seg til rette under Roy Johansens ledelse, sier Bariås til Nitten.no.

Espen Knutsen (Vålerenga-manager):
– Kanonmatch! Han blir også kåret til banens beste. Han er involvert i de to første målene og er god i undertall. Han løser alle situasjonene smart og ofrer seg mye. Det er ganske imponerende, å være så bra i den første matchen etter å ha vært ute så lenge, sier Espen Knutsen, som mener at det er mange år siden vi har sett en så god utgave av Lars Erik Spets.

Roy Johansen (Vålerenga-trener og tidligere landslagssjef):
– Sist jeg så Spets så gid, var vel tilbake til 2012, tenker jeg. I VM. Det er imponerende, det arbeidet han legger ned i dag. Han blir en veldig viktig brikke. Vi er 13 forwards i dag, det er klart det er viktig at han kommer tilbake på det nivået han var på. Han har en hundreprosentsinnstilling som smitter over på de andre.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar