Lars Haugen hyller norsk hockeyhelt med nytt design

– Han er en ekte legende i norsk hockey, forklarer Lars Haugen.

Artisten Dennis Haanshuus (28) har designet den nye masken som Lars Haugen skal spille med i Klagenfurt. Designet er en hyllest til Bjørn «Botta» Skaare, den første nordmannen som spilte i NHL og fremdeles kanskje den beste norske spilleren noensinne.

Det er selvfølgelig en sak for Nitten.no, siden vi selv har valgt navnet vårt for å hylle nettopp Bjørn «Botta» Skaare.

– Han har fortsatt en stor stjerne i Klagenfurt, som han spilte for, selv om det bare var i ett år, forteller Lars Haugen til Nitten.no.

Det er fullt forståelig at den skøytesterke norske løperen huskes godt der den dag i dag. Skaare spilte for Klagenfurter AC sesongen 1981/82 og leverte 38 mål og 38 assists – 76 poeng – på bare 38 matcher.

Så reiste han hjem til Furuset, før han etter en gjesteopptreden i Tulsa Oilers i CHL dro til Bergen for å spille for Bergen/Djerv. Skaare døde i en trafikkulykke 21. juni 1989, bare 30 år gammel.

Haanshuus er, så vidt Nitten.no vet, en av bare to hockeymaskedesignere i Norge. Den andre er Stjernen-målvakt Tommy Johansen.

Det startet med at han ønsket å få et kult design på sin egen maske. Haanshuus var også keeper på bra nivå.

– Jeg fikk aldri spille i Get-ligaen, men jeg fikk åpne døra, ler Haanshuus, som i dag er bosatt i Fredrikstad.

– Jeg startet med dette da jeg ikke hadde råd til å sende bort min egen maske mens jeg spilte. Så har det bare vokst derfra. Det er en hobby man kan leve litt av, forteller Haanshuus til Nitten.no.

Normalt bruker han tre-fire uker på slike oppdrag, men Lars Haugen fikk spesialbehandling fordi det hastet å få masken ferdig før landslagskeeperen reiser til Østerrike.

– Jeg fikk den forrige fredag og ble ferdig med den nå på fredag. Han ble prioritert, siden han skulle nedover, sier Haanshuus, som selv spilte for Hasle/Løren, Furuset og Manglerud Star før han ga seg.

Designene til Haanshuus er tilgjengelig hos Instagram og Facebook.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar