Prisdryss over Vegas i Las Vegas

George McPhee fra Vegas Golden Knights ble kåret til årets manager i NHL. Foto: Stephen R. Sylvanie / Reuters / NTB scanpix
George McPhee fra Vegas Golden Knights ble kåret til årets manager i NHL. Foto: Stephen R. Sylvanie / Reuters / NTB scanpix

LAS VEGAS (Nitten.no): Sensasjonslaget Vegas Golden Knights sopet inn den ene prisen etter den andre da NHL kåret de beste spillerne i ligaen sesongen 2017/18.

George McPhee ble kåret til årets beste manager, Gerard Gallant ble kåret til årets beste trener, Deryk Engelland ble kåret til årets beste leder og William Karlsson vant Lady Byng Trophy som årets mest sportslige spiller på høyt nivå.

Vegas Golden Knights hadde fire representanter nominert til fire forskjellige priser – og vant altså alle fire.

Det er helt fortjent, etter at debutantlaget spilte seg helt fram til finale i Stanley Cup. For å illustrere hvor spesielt dette er, ble finalen spilt mot Washington Capitals, som har eksistert i 44 år og var i sin andre finale noensinne.

Caps vant, om du skulle lure på det.

Det ble ellers en stor kveld for Connor McDavid også her i Hard Rock Hotel & Casino på stripa i Las Vegas. Edmonton Oilers-kapteinen vant Art Ross Trophy som sesongens beste poengplukker med sine 108 poeng, og ble også kåret til sesongens beste spiller i avstemningen blant spillerne selv.

Hart Trophy var han ikke nominert til. Den stakk Taylor Hall fra New Jersey Devils av med.

Les saken: Connor McDavid: – Jeg kan bli bedre

To andre trofeer ble delt ut basert på tallene fra sesongen. Alexander Ovetsjkin vant Maurice «Rocket» Richard Trophy som beste målscorer med 49 mål, mens Jonathan Quick får William M. Jennings Trophy som den keeperen med minst 25 kamper som har sluppet inn færrest mål per kamp.

Ovetsjkin har selvfølgelig allerede fått Conn Smythe Trophy som sluttspillets viktigste spiller. Han vant som kjent Stanley Cup med Washington Capitals tidligere denne måneden.

Nitten.no fulgte prisutdelingen direkte her:

Klokken 04.15: Taylor Hall vinner Hart Trophy.

– Jeg var supernervøs for dette helt til jeg så Humboldt-spillerne på scenen. Det satte ting i perspektiv for meg, sier Taylor Hall etter å ha mottatt trofeet.

Med dette avslutter vi livedekningen for kvelden og går videre til å skrive artikler. Takk for følget!

Klokken 03.55: Nei, jeg har ikke sovnet! Deryk Engelland vant prisen for lederskap og jeg ville forsikre meg om at jeg fikk noen ord med ham, ikke bare fellesseansen, men også noen ord om tiden i Trondheim og forholdet til Norge.

Pekka Rinne vant Vezina, ser jeg. Det er ikke mye å si på det, annet enn at det er fortjent. Det samme kan man trygt si om at George McPhee ble kåret til årets beste general manager. Nå gjenstår kun én utdeling: Hart Trophy.

Klokken 03.16: Gerard Gallant tildeles Jack Adams Award som årets trener. Som ventet. Som fortjent.

Her er et bilde av brødrene Sedin, to av de beste svenskene i NHLs historie.

Sedin-brødrene vant King Clancy Award. Foto: Stephen R. Sylvanie / Reuters / NTB scanpix
Sedin-brødrene vant King Clancy Award. Foto: Stephen R. Sylvanie / Reuters / NTB scanpix

Klokken 03.10: Det ble servert middag her i mediarommet, så det ble en kjapp pause på meg. Anze Kopitar ble tildelt Selke Trophy som beste defensive forward. Nå vises en videoreportasje om den absolutt grusomme masseskytingen her i Las Vegas 1. oktober i fjor. Jeg skrev en artikkel om dette tidligere i dag.

Vegas Golden Knights – klubben, ledelsen og spillerne – bidro til å løfte byen raskere tilbake til et normalt liv gjennom sitt engasjement i krisens stund. NHL skal få honnør for å støtte byen. Nå kommer noen av de overlevende og nødetatene inn på scenen til stående applaus.

Klokken 02.56: P.K. Subban får æren av å pryde coveret til EA Sports NHL 19. Et ganske stilig cover også, hvor man ser ham i knestående feire en scoring.

Klokken 02.52: Brian Boyle tildeles Bill Masterson Trophy og holder en rørende tale. Det er tydelig at dette betyr mye for ham. New Jersey-senteren fikk diagnosen beinmargskreft under sesongoppkjøringen, men kom tilbake og scoret ti mål på sine første 25 matcher.

Klokken 02.45: William Karlsson fra Vegas Golden Knights tildeles Lady Byng. Enda en svensk triumf! Veldig morsomt! Jeg hører også fra sidemannen min at Mat Barzal vant Calder Trophy. Definitivt en verdig vinner.

Klokken 02.44: Jeg har ikke fått med meg hva som har skjedd det siste kvarteret, ettersom jeg ville få med meg presseseansen med Victor Hedman, verdens beste back. Det kommer nok en artikkel om ham også senere denne uka. Forhåpentlig allerede i natt.

Klokken 02.29: Nå vises en videoreportasje om skoleskytingen i Parkland i februar. NHL vil hedre mange ofre i løpet av kvelden her. Jeg for min del er glad for at jeg slipper å dekke flere skoleskytinger. Det er virkelig hjerteskjærende arbeid.

Klokken 02.23: Connor McDavid holdt nettopp en liten pressekonferanse her inne, mens brødrene Daniel og Henrik Sedin vant en pris. Jeg tror jeg holder på sitatene fra McDavid og lager en egen sak senere i natt.

Klokken 02.17: Victor Hedman fra Sverige og Tampa Bay Lightning kåres til sesongens beste back. Svært fortjent! Da jeg snakket med ham i går, fortalte han at han gruet seg til å kanskje stå på scenen, for han hater å snakke foran folk, men han hadde likevel forberedt en liten tale.

Klokken 02.10: Vi går rett i gang med å kåre vinnere. Den første prisen er spillernes egen, for mange den aller gjeveste. Ted Lindsay Award tildeles Connor McDavid. Dette er andre år på rad. De to andre nominerte var Taylor Hall fra New Jersey Devils og Nathan MacKinnon fra Colorado Avalanche. McDavid takker spillerne som stemte på ham og sier at det er en stor ære. Hvilket det jo er.

Klokken 02.05: Showet starter. Gary Bettman kommer inn på scenen, sammen med magikeren Darcy Oake, som forvandler Bettman til et barn. Semimorsomt.

Klokken 01.51: Ja, der fant jeg en nyhet jeg ikke hadde fått med meg. Austin Watson hos Nashville Predators ble arrestert lørdag, mistenkt for vold i hjemmet. Han skal ha innrømmet å ha dyttet kjæresten sin, og politimannen bemerket i sin rapport at hun hadde merker på brystet. 26-åringen er løslatt mot kausjon, skriver The Tennessean.

Klokken 01.44: Mange rykter rundt Erik Karlsson, ser jeg. Ottawa tradet jo nettopp Mike Hoffman, og manager Pierre Dorian hevder at han ikke trader svensken før 1. juli. Den datoen er viktig, kanskje, siden Karlsson ikke har lov til å signere ny kontrakt før da. Samtidig vil det være underlig og amatørmessig om ikke Dorian og Ottawa vet hvor landet ligger nå. Oliver Ekman-Larsson er allerede enig med Arizona Coyotes om ny kontrakt, selv om de ikke kan signere den før 1. juli. New York Rangers nevnes som en aktuell klubb, siden manhattanlaget har mange draftvalg både i år og neste år, men disse draftvalgene spiller liten rolle hvis Dorian virkelig ikke vil trade Karlsson før 1. juli.

Men som alltid: Er tilbudet godt nok, blir svaret alltid ja.

Klokken 01.38: NTB scanpix har ikke bilder fra Las Vegas ennå, så vi låner en tweet fra NHL:

Klokken 01.35: Har det skjedd noen nyheter det siste døgnet? Jeg har jobbet nonstop, selv om det ikke er så synlig for dere på utsiden. Nå som abonnementsordningen (nesten) er på plass, kan jeg snart fokusere på å produsere journalistikk på heltid. Både her i Las Vegas og i Dallas (jeg er der torsdag til søndag) jobber jeg med andre oppdrag for å finansiere å sende Nitten.no – altså meg selv – på NHL Awards og draften.

Klokken 01.30: Det er en halvtime til showet starter. Medias arbeidsrom begynner å fylles opp. Vi sitter i en ballsal og ser showet på TV. Hvis jeg har forstått dette korrekt, kommer prisvinnerne inn til oss etter hvert som de utnevnes.

Jeg poster noen Twitter-videoer fra NHL Network her mens vi venter:

Prisene deles ut i denne rekkefølgen:

Ted Lindsey Award: Spillernes spiller
Taylor Hall, New Jersey Devils
Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche
VINNER: Connor McDavid, Edmonton Oilers

James Norris Trophy: Årets back
Drew Doughty, Los Angeles Kings
VINNER: Victor Hedman, Tampa Bay Lightning
P.K. Subban, Nashville Predators

King Clancy Memorial Trophy:
VINNERE: Daniel og Henrik Sedin, Vancouver Canucks
P.K. Subban, Nashville Predators
Jason Zucker, Minnesota Wild

Calder Trophy: Årets nykommer
VINNER: Mathew Barzal, New York Islanders
Brock Boeser, Vancouver Canucks
Clayton Keller, Arizona Coyotes

Lady Byng Memorial Trophy: Årets mest sportslige
Aleksander Barkov, Florida Panthers
VINNER: William Karlsson, Vegas Golden Knights
Ryan O’Reilly, Buffalo Sabres

Bill Masterton Memorial Trophy:
VINNER: Brian Boyle, New Jersey Devils
Roberto Luongo, Florida Panthers
Jordan Staal, Carolina Hurricanes

Frank J. Selke Trophy: Årets beste defensive forward
VINNER: Anze Kopitar, Los Angeles Kings
Patrice Bergeron, Boston Bruins
Sean Couturier, Philadelphia Flyers

Jack Adams Award: Årets trener
Jared Bednar, Colorado Avalanche
Bruce Cassidy, Boston Bruins
VINNER: Gerard Gallant, Vegas Golden Knights

Mark Messier Leadership Award:
VINNER: Deryk Engelland, Vegas Golden Knights
Wayne Simmonds, Philadelphia Flyers
Blake Wheeler, Winnipeg Jets

Vezina Trophy: Årets keeper
Connor Hellebuyck, Winnipeg Jets
VINNER: Pekka Rinne, Nashville Predators
Andrej Vasilevskij, Tampa Bay Lightning

Årets beste general manager:
Kevin Cheveldayoff, Winnipeg Jets
VINNER: George McPhee, Vegas Golden Knights
Steve Yzerman, Tampa Bay Lightning

Hart Trophy: Årets mest verdifulle spiller
VINNER: Taylor Hall, New Jersey Devils
Anze Kopitar, Los Angeles Kings
Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar