19 tanker om kamp seks mellom Dallas og St. Louis

Alex Pietrangelo feirer 1-0-scoringen i kamp seks. Foto: AP Photo/Tony Gutierrez

Les vår live-oppdatering fra kamp seks mellom Dallas Stars og St. Louis Blues i Stanley Cup her.

I øst leder Boston Bruins 3-2 i kamper mot Columbus Blue Jackets, mens Carolina Hurricanes allerede er semifinaleklar. I vest har San Jose Sharks et 3-2-forsprang på Colorado Avalanche, mens Dallas Stars kom til søndagens match mot St. Louis Blues med 3-2-ledelse.

Blues må altså vinne, ellers er sesongen deres over.

Her er Nitten.nos betraktninger underveis i kamp seks.

1) St. Louis Blues setter inn et heftig press allerede fra start av og scorer etter bare 63 sekunder. Alex Pietrangelos skudd fra blålinja går direkte i mål, mye takket være at Brayden Schenn sto rett foran Ben Bishop og nektet Dallas-keeperen å se skuddet.

Schenn har ikke hatt et spesielt bra sluttspill, men gjør et viktig bidra der, til tross for at dette bidraget ikke dukker opp i kampstatistikken.

2) Dallas’ stjerneback John Klingberg har pucken i egen sone, helt upresset, og sender den rett i fanget på en St. Louis-spiller. Det virker som om Blues-spillerne har kommet til kampstart med desperasjon og innbitthet, mens Dallas har kommet inn med nerver.

3) Det er en fryd å se Alexander Radulov spille hockey. Han har skudd, overblikk og arbeidsvilje. Etter at han som ung mann dro hjem fra Nashville til Russland med et ødelagt omdømme, har han virkelig rettet opp inntrykket de tre sesongene etter comebacket. 74 mål og 124 assists, altså 198 poeng, på 228 kamper for Montreal og Dallas de tre siste sesongene.

4) Tyler Seguin utligner til 1-1 i et overtallsspill for Dallas, etter en nydelig pasning fra Mats Zuccarello! Norges eneste representant i Stanley Cup har dermed gjort sju poeng i denne serien mot St. Louis. Zuccarello har gjort ti poeng på snart tolv kamper i sluttspillet. Klingberg ser forresten ut som en stjerneback igjen.

Sean Shapiro dekker Dallas Stars for The Athletic:

5) Blues-trener Craig Berube har for øvrig kjørt 22 år gamle Sammy Blais inn i laget, på bekostning av Robby Fabbri. Blais har ikke spilt siden 12. mars, først på grunn av en ankelskade og deretter fordi treneren valgte tolv andre forwards. Blais scoret bare to mål på 32 kamper i grunnserien og har bare tre mål på 43 kamper i NHL-karrieren så langt. Blais er i rekke med Ryan O¨Reilly og David Perron. Selv ville jeg ha startet kampen med Vladimir Tarasenko i tredjerekka, for å se om han responderte på det og gjorde seg fortjent til å flyttes tilbake til førsterekka. Russeren har vært en ikke-faktor i even strength i denne serien.

6) Første periode er over. Stillingen er 1-1 i mål og 10-7 i skudd, favør St. Louis.

Dallas åpner bra i andre periode. Seguin og Zuccarello er nær ved å finne hverandre foran mål i et power-play, og litt senere klarer Mattias Janmark nesten å omsette en pasning fra Miro Heiskanen til scoring.

7) Dallas-trener Jim Montgomery har byttet om på topprekkene. Radulov, Seguin og Jamie Benn er nå i førsterekka, med Zuccarello sammen med Jason Dickinson og Roope Hintz i andrerekka. Vi får se om det var midlertidig eller om dette varer resten av kampen.

8) David Perron gir Blues ledelsen 2-1, nydelig framspilt av Oskar Sundqvist. Mats Zuccarello er på isen, men verken han eller medspillerne er i nærheten av å forhindre scoringen.

9) Stillingen etter to perioder er 2-1 til St. Louis. Dallas vant skuddstatistikken 9-4 og leder nå 16-14 der. Uten at det betyr noe som helst. Dallas har egentlig ikke vært spesielt bra i midtperioden. Zuccarello er god, men ellers er det tamp hos de grønne. Mats Zuccarello får mye ros, ikke bare fra Sean Shapiro i The Athletic, men også av NBCs kommentatorer.

10) Blues-journalist Jeremy Rutherford forteller på Twitter at Blues har vunnet alle tre kampene de har ledet etter to perioder, mens Stars har tapt alle tre kamper hvor de har ligget under etter to periode. På bortebane er målforskjellen til Blues 9-2 i årets sluttspill. Dallas må ta seg sammen her! Tredje periode er i gang nå.

11) Livet hadde vært mye enklere for Dallas Stars-spillerne om ikke Colton Parayko spilte for St. Louis. Nummer 55 er 198 centimeter høy og en nydelig skøytegåer, så han dekker fryktelig mye is utpå der. Blues-spillerne backchecker dessuten som om hele sluttspillet deres avhenger av det – hvilket det jo gjør. I denne kampen er det veldig synlig hvilket lag som spiller med den berømte kniven på strupen.

12) Parayko har også et skudd som få andre spillere i verden. Det er målt til over 160 kilometer i timen. Nå skyter han i stykker Ben Bishop, som blir liggende nede, kanskje med skade i kragebeinet. St. Louis scorer mål like etterpå og dommerne godkjenner scoringen til Jaden Schwartz. Assistene går til Alexander Steen og Parayko.

13) Bishop fortsetter kampen. Sammy Blais kontrer og banker inn 4-1 med et slagskudd fra øverste del av venstre droppsirkel. Denne kampen er avgjort. 4-1-scoringen kom bare 33 sekunder etter 3-1-scoringen.

14) Anton Khudobin kommer inn for Ben Bishop. Disse to keeperne har levert nokså jevngode resultater denne sesongen, og det ble før sluttspillet snakket om at Stars kanskje ville rotere på dem i sluttspillet også Montgomery har valgt som NHL-trenere alltid har gjort, nemlig én keeper og holdt seg til ham. Khudobin har stort sett vært tilskuer i sluttspillet.

15) St. Louis leder fortjent. Dallas-spillerne har ikke møtt opp til denne kampen, med unntak av Zuccarello og Miro Heiskanen, som har vært meget bra.

16) Dallas tar ut keeperen for en ekstra utespiller, men Alexander Radulov pådrar seg en utvisning for å holde motspillerens kølle. Dermed får St. Louis er power-play. Dette blir kamp sju – og det er lite i idrettens verden som slår en kamp sju i Stanley Cup!

17) Kamp sju starter klokken 02:00 natt til onsdag, norsk tid. Den kampen spilles i St. Louis. Vinneren av den kampen går videre til semifinale, der motstanderen blir enten San Jose Sharks eller Colorado Avalanche.

18) Dallas har hatt 68,75 prosent av alle skuddforsøk mens Mats Zuccarello har vært på isen i even strength i denne matchen, ifølge naturalstattrick.com. Dette tallet underbygger vårt inntrykk av at han har spilt en god kamp.

19) Kampen er over. St. Louis Blues vinner 4-1 mot Dallas Stars. Det står 3-3 i seirer.

Jaden Schwartz har nå scoret åtte mål i dette sluttspillet, og han ligger med det på delt andreplass på målscorerlisten. Det står i skarp kontrast til grunnserien, der han bare gjorde elleve mål på 69 kamper.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar