Manglerud Star søker om dele arena med Vålerenga

Knut Erik Kristiansen i Manglerud Star forteller at klubben ønsker å spille i Nye Jordal Amfi. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

Osloklubben har sendt Bymiljøetaten en skriftlig henvendelse om å få dele Nye Jordal Amfi med Vålerenga.

MANGLERUD (Nitten.no): Vålerenga venter fremdeles på at Nye Jordal Amfi skal bli ferdigbygd. Faktisk venter klubben fortsatt på en konkret dato for ferdigstillelsen. I mellomtiden leier Vålerenga hos Furuset og privateide Furuset Forum.

Vålerenga betaler 586.058 kroner for leie av Furuset Forum i perioden januar 2016 til september 2019. I tillegg anslår Vålerenga at lagerleie vil koste 118.470 kroner. Totalt dreier det seg altså om over 700.000 kroner – og det er dersom Nye Jordal Amfi står ferdig i september 2019.

Ingenting tyder på at det vil skje.

I mellomtiden sitter klubbledere i Manglerud Star noen kilometer unna og forsøker å hoste høyt nok til at de blir hørt. Manglerud Ishall er kommunalt eid og trenger sårt oppussing. Derfor skulle klubben gjerne hatt de 700.000 kronene som nå går til privateide Furuset Forum.

En stund var også planen at Vålerenga skulle spille i Manglerud Ishall mens byggingen av Nye Jordal Amfi pågår.

– Jordal er en kommunal hall. Det har vi her også. Så vi tenkte at Vålerenga kunne komme hit da de skulle ut av Jordal. De forhandlingene strandet og de valgte i stedet Furuset Forum, som er privat, sier styrets nestleder Knut Erik Kristiansen i Manglerud Star til Nitten.no.

– I stedet for å spille gratis her, må de da betale leie der.

– Vi ønsket at de skulle komme hit, så vi kunne oppgradere hallen vår med fiberlinjer, parkeringsplasser og infrastruktur. Nok en gang føler vi at vi ligger i bakevja her, sukker Kristiansen.

Det toget har forlatt perrongen. Vålerenga spiller hjemmekampene sine i Furuset Forum. Derfor har Manglerud Star i stedet sendt Bymiljørådet en søknad om å få spille i Nye Jordal Amfi når arenaen omsider står ferdig.

På lenger sikt er målet å bygge ny arena på Ryen, opplyser Manglerud Stars nestleder.

Manglerud Star varmer opp til kamp mot Stjernen. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

– Det å få spille på Jordal har mange aspekter i seg. Manglerud Star har jo spilt der før. Vi spilte blant annet der da vi ble norgesmestere i 1978, sier Kristiansen.

Manglerud Star er stolt over det sportslige produkter klubben tilbyr sitt publikum. Klubben har to seirer av to mulige så langt, til tross for at den har et av de laveste budsjettene i Get-ligaen.

– Vi jobber kjempehardt og er en dugnadsklubb. Vi har mange store talenter, men vi har ikke nok ressurser til å ta opp disse talentene. Når de blir 18 år, får de mer penger andre steder. Vi må øke publikumsopplevelsen, argumenterer Kristiansen.

Nye Jordal Amfi bygges av NCC Norge og skal romme 5500 tilskuere over fire plan. Den vil få et bruksareal på 11.550 kvadratmeter og ifølge Oslo kommune bli Norges mest moderne og energieffektive ishall.

Manglerud Ishall har ingen LED-vegg eller kube i taket, begrenset med sitteplasser og få parkeringsplasser. Dette påvirker hvor attraktivt produkt klubben klarer å tilby sine tilskuere, og det igjen påvirker inntektene.

– Vi har heller ingen VIP-losjer. Vi vil mest sannsynlig doble inntektene våre dersom vi får spille i Nye Jordal Amfi, fra to millioner til fire millioner, sier Kristiansen til Nitten.no.

Nye Jordal Amfi. Foto: Oslo kommune.
Manglerud Ishall ble bygd i 1979 og er en av landets eldste ishaller. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no
Visualisering av Nye Jordal Amfi på innsiden. Foto: Oslo kommune

Dersom klubben får lov til å dele arena med Vålerenga, vil dette også frigjøre istid til barn og ungdom på Manglerud. Per i dag klarer ikke Manglerud Star å tilby istid til alle som ønsker det.

Manglerud Star søkte Bymiljørådet om å få dele Jordal Amfi med Vålerenga for tre år siden også. Denne gang gjelder søknaden kun elitelaget i Manglerud Star.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar