Martin Boork: – Det er viktig at vi er mentalt forberedt

Martin Boork og Ringerike Panthers gleder seg til å servere topphockey til lokalbefolkningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ringerike Panthers er klar over at det kan komme flere tap på rad, men lover at ingen av spillerne der kommer til å henge med hodet av den grunn.

ULLEVÅL (Nitten.no): Når pucken droppes i Askerhallen rundt klokken 16.00 førstkommende lørdag, signaliserer det begynnelsen på et nytt eventyr for Ringerike Ishockeyklubb. Det er starten på Panthers’ første sesong i den øverste divisjonen i norsk hockey.

– Vi hopper rett inn i det, og så får vi ta det derfra. Dette blir noe helt nytt, sier trener Martin Boork til Nitten.no.

Boork har vært hovedtrener i Ringerike Panthers siden klubben bestemte seg for å satse som elitelag tilbake i 2010.

Les også: – Det var ingen spillere. Ikke noe lag. Ingenting

Skal klare å nullstille
Svenskkanadieren Dustin Parks var 19 år og helt ny i Hønefoss den gang. Han gjorde 82 poeng på 34 matcher i debutsesongen og ble umiddelbart en nøkkelspiller. Andreas Engblom kom inn i 2011 og Kristoffer Melin i 2012. Paradoksalt nok er det disse tre – og treneren – som har vært lengst i klubben. Fire svensker.

Det betyr ikke at Ringerike Panthers er en klubb full av utenlandske spillerimporter. Stallen består per dags dato utelukkende av spillere med norsk eller svensk pass. Kun Vålerenga kan si det samme.

Mens Vålerenga antas å bli et av topplagene, regner man med at Ringerike Panthers skal ende helt sist i Get-ligaen sesongen 2018/19.

– Jeg tror at det er viktig at vi er mentalt forberedt. Med det utgangspunktet, må vi klare å håndtere det som skjer i løpet av sesongen. Tapsrekker kan komme av forskjellige årsaker i hockey. Så det er klart at vi er mentalt forberedt på det, samtidig som vi vil få muligheter i hver match. Hver ny kamp er en sjanse for oss til å vise oss fram og til å lære ting. Jeg tror at det blir lett for oss å nullstille hele tiden. Vi kommer ikke til å henge med hodene. Det er en sterk gjeng vi har, sier Boork.

Martin Boork tar en prat med Nitten.no under Get-ligaens offisielle kick-off på Ullevaal stadion. Det er første gang han er med i dette selskapet. Tre av de åtte andre klubbene har skiftet trener siden forrige sesong. Det er faktisk ingen som har vært i nåværende jobb lenger enn nettopp Boork. Hvilket bør bety at han kjenner spillerne sine godt.

Trenerne i Get-ligaen ved sesongstart 2018/19: Bak fra venstre: Mikael Kvarnström (Lillehammer), Todd Bjorkstrand (Stavanger Oilers), Bengt Åke Gustafsson (Stjernen), Fredrik Söderström (Storhamar), Roy Johansen (Vålerenga). Foran fra venstre: Sjur Robert Nilsen (Sparta Sarpsborg), David Livingston (Manglerud Star), Scott Hillman (Frisk Asker), Martin Boork (Ringerike Panthers). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Ikke drevet av frykt
Han trenger nok heller ikke å frykte for sin egen jobb dersom Panthers får en tung sesongstart. I Ringerike anser man det å spille i Get-ligaen som et steg i riktig retning, uansett utfall.

– Ja, det er det. Dette kommer til å bli en erfaring uansett. Vi er ikke drevet av frykt for at det skal gå dårlig resultatmessig. Vi ser muligheter og vi kommer til å bli bedre utover i sesongen. I motsetning til andre nykommere, kanskje, kommer ikke vil til å falle av halvveis her. Vi kommer til å starte et sted, og hvis vi gjør en god jobb, vokser vi utover i sesongen, tror Boork.

Han håper at hønefosslaget vil klare å utnytte at motstanderne undervurderer Panthers. For det er han overbevist om at motstandernes spillere kommer til å gjøre.

– Ja, det vil skje fordi vi er nykommere fra et lavere nivå. Det tror jeg absolutt kommer til å bli en faktor. Å spekulere i det, blir likevel nytteløst. Dette blir tøft uansett. Undervurdering kommer helt sikkert til å skje, uansett om motstanderne innrømmer det eller ikke. Vi får se hvor synlig det blir i kampene.

– Dere går fra en sesong hvor dere som oftest har styrt kampene til en situasjon hvor dere mest sannsynlig vil bli tvunget til å spille mer kontringsbasert. Påvirker dette hvordan du forbereder laget?

– Nei, det gjør det ikke. Jeg mener at vi må være klare til å spille på forskjellige typer kamper og forskjellige typer hockey. Du kan ikke være for låst på én ting, for da blir det veldig vanskelig å gjøre om i kamper og å tilpasse seg. Vi er forberedt på å spille alle matchene fullt ut på de premissene som blir.

Les også: Kampoppsettet for Get-ligaen 2018/19

Boork forteller at stemningen i Hønefoss er preget av at det nærmer seg debut i Get-ligaen. Innbyggerne er sultne på å få se topphockey for første gang.

– Det er veldig mye mer hockeysnakk nå. Og det er kanskje det viktigste. Oppgaven vår er ikke så mye hvem vi spiller mot, men hva vi spiller for. Å få sette Get-ligaen-stempelet på klubben, og å ta topphockeyen til Ringerike-distriktet, er en kjempeoppgave. Vi har lyst til å vise oss fram på best mulig måte, for å sette et skikkelig hockey-avtrykk på distriktet, sier Martin Boork.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar