Martinsen nær målet om plass i Chicago

Andreas Martinsen ser ut til å starte sesongen i NHL. Foto: Skjermdump fra Blackhawks TV

Andreas Martinsen er blant 14 de forwardene som er igjen i stallen til Chicago Blackhawks. Klubben skal maksimalt kutte én til.

– Jeg har en god følelse. Det er mange som har vært imponert over det jeg har vist hittil. Jeg har fått bra tilbakemeldinger, sier Andreas Martinsen til Nitten.no.

Han regner med å spille treningskampen torsdag.

– Da er det bare å kjøre på! konstaterer Martinsen.

Chicagos klubbledelse ønsker å starte sesongen med 22 spillere i stallen, i stedet for 23, som er øvre grense, fordi dette vil gi innsparinger innenfor lønnstaket som kan utnyttes senere i sesongen.

Blackhawks-journalist Mark Lazerus i The Athletic tror derfor at klubben vil redusere 14 til 13 på forwardsiden innen lagene i NHL sender inn sine offisielle spillerstaller 2. oktober.

– Det er vel fem spillere på bobla nå, tror Martinsen.

Mark Lazerus mener det samme, og skriver på Twitter at det trolig er disse fem spillerne som kjemper om de fire siste plassene: Martinsen, David Kampf, John Hayden, Dylan Sikura og Luke Johnson.

Onsdag ble Victor Ejdsell, Alexandre Fortin og Matthew Highmore sendt til Rockford IceHogs i AHL, mens backtalentet Adam Boqvist ble satt på flyet til London Knights i juniorligaen OHL.

Luke Johnson er den positive overraskelsen i sesongoppkjøringen til Chicago, mens Dylan Sikura er den negative. Ingen hadde trodd at Johnson skulle være blant de 14 siste, og få hadde trodd at plassen til Sikura skulle være i fare.

– Luke Johnson har vært veldig bra. Det har også Dominik Kahun vært. Han har virkelig hatt en bra camp, forteller Martinsen.

Kahun er en 23 år gammel ving som imponerte da Tyskland tok sølv under OL sist vinter. Han gjorde 41 poeng på 42 matcher for München i DEL og har trolig allerede sikret seg en plass i Blackhawks-laget med sin gode innsats i sesongoppkjøringen.

Martinsen bør også ligge svært godt an. Nordmannen er en spillertype Chicago-ledelsen ønsker – en stor og sterk ving som kan dele ut taklinger og bidra med noen mål i tillegg.

Det styrker også Martinsens sjanser at han har fungert godt sammen med svenske Marcus Krüger.

– Kjemien med Kruger har vært veldig bra. Det hadde ikke vært dumt å få spille sammen med ham denne sesongen, sier Martinsen til Nitten.no.

Mens somrene normalt brukes til ferie og til å trene seg opp, ble sommeren 2018 brukt til noe mer spesielt for Andreas Martinsens del: Han giftet seg med sin Camilla.

– Bryllupet kunne ikke ha gått så mye bedre, sier Martinsen fornøyd.

– Men det ble ikke noe bryllupsreise i år. Det får vi ta neste år, legger han til.

Sånn er livet for en toppidrettsutøver som kjemper for å etablere seg i verdens beste hockeyliga.

– Nå har det skjedd mye i sommer, men jeg føler at jeg har forberedt meg så bra som jeg kan. Jeg har fått slappet av litt og gjort andre ting, men jeg var klar da jeg kom hit.

Om han belønnes med en plass i Chicago Blackhawks, får vi snart vite.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

2 Replies to “Martinsen nær målet om plass i Chicago”

  1. Verdt å ta med i beregningen er at Kahun har klausul om å få dra tilbake til Tyskland hvis han ikke får plass i Blackhawks. Tipper Kampf må til Rockford og Martinsen blir værende og brukes mot «tunge» lag.

Legg igjen en kommentar