Martinsen scoret sitt første for sesongen

Andreas Martinsen jubler for 1-0-scoringen mot Pittsburgh. Foto: David Banks-USA TODAY Sports

Andreas Martinsen bidro sterkt til at Chicago Blackhawks fikk slutt på tapsrekken gjennom å slå Pittsburgh Penguins.

Når Jevgenij Malkin er på isen, er det som regel Pittsburgh Penguins som har pucken og styrer hendelsene. Slik gikk det ikke da Chicago Blackhawks var motstander natt til torsdag.

Andreas Martinsen ble kåret til banens beste i Chicagos 6-3-seier, etter at nordmannen scoret sitt første mål for sesongen og senere også la en nydelig målgivende pasning.

Malkin var på isen begge gangene.

1-0-målet kom 14,14 minutter ut i første periode, etter at rekka til Andreas Martinsen hadde lagt et enormt press på pingvinene.

– For et bytt av fjerderekka til Blackhawks!  Hardt arbeid, de er foran målet, de skaper trafikk og sender pucken mot mål, utbrøt NBC-kommentator Ed Olczyk begeistret.

– Pucken traff meg litt rart, for jeg tror skuddet er på vei utenfor også treffen den meg, den treffer drakta mi og så går den forbi meg og i mål. Det er ikke den peneste scoringen, men jeg tar alle mål jeg kan få, sier Martinsen til The Athletic.

Chicago kom til kampen med åtte strake tap. Trener Jeremy Colliton hadde før kampen mot Pittsburgh fokusert på at Blackhawks måtte skape trafikk foran motstandernes mål. Det er en oppgave som passer Andreas Martinsen.

– Det er en stund siden sist vi scoret det første målet i en kamp. Vi har snakket mye om å ha gode starter og vi fikk endelig en. Og så bare fortsatte vi, sier Martinsen ifølge NHL.com.

Brent Seabrook økte til 2-0, mens Bryan Rust reduserte på tampen av åpningsperioden. Rust utlignet til 2-2 tidlig i andre periode, men Chicago tok tilbake ledelsen gjennom Alex DeBrincat etter 15,28 minutters spill i midtperioden.

Bryan Rust scoret sitt tredje for kvelden da han utlignet til 3-3 et minutt før andre pause.

I fjerde periode slo Chicagos fjerderekke til igjen, og igjen var Andreas Martinsen i fokus. Nordmannen gjorde en god jobb langs vantet, fikk tak i en løs puck, vendte opp og spilte fri Marcus Krüger foran mål. Svensken kunne enkelt styre inn 4-3.

– Krüger får en perfekt pasning fra Martinsen, kommenterte Olczyk.

Denne gang slo Martinsens rekke til mens Pittsburgh hadde kanoner som Malkin, Sidney Crosby og Jake Guentzel på isen.

Dette ble også vinnermålet.

De siste 62 sekundene satte Chicago pucken i tomt mål to ganger, først gjennom kaptein Jonathan Toews og deretter gjennom Brandon Saad.

Andras Martinsen ble kåret til banens beste spiller.

Fortsetter han å spille slik, blir han snart fast inventar i laget. Etter kampen vanket det ros fra en lettet trener. Jeremy Colliton er NHLs yngste trener med sine 33 år, og har følgelig begrenset erfaring. Tapsrekker på åtte kamper smaker ekstra ille i sånne situasjoner.

– Dette var gode, gode nyheter. Martinsen bryr seg veldig, han spiller hardt og jobber for laget. Rekka hans leverte noen virkelig viktige bytt. Det skader heller ikke å bidra med mål, sier Colliton ifølge The Athletic.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar