Mats Frøshaug tilbake til Get-ligaen

Etter to sesonger i svensk hockey, kommer Mats Frøshaug (29) tilbake til Get-ligaen. Veteransenteren har signert en treårskontrakt med Frisk Asker.

Frøshaug gjorde 13 mål og 22 poeng på 46 matcher i Allsvenskan for Västerviks IK sesongen 2016/17 og fulgte opp dette med 15 mål og 22 poeng på 52 matcher for Tingsryds AIF i samme divisjon forrige sesong.

– Jeg hadde egentlig planer om å spille utenlands neste sesong, og hadde muligheten i Sverige og litt andre steder, men jeg ble forespeilet en fin løsning i Asker med jobb og treårskontrakt. Det fristet ganske mye. Jeg fyller 30 til sommeren også, så det er greit å tenke litt på livet etter også, selv om jeg fortsatt har ambisjoner som hockeyspiller, sier Mats Frøshaug til Nitten.no.

– Jeg har ambisjoner om både landslagsspill og å vinne noe. Det er viktig for meg. Jeg dro ikke bare hjem for å dra hjem. Dette er ingen nedtrapping, understreker han.

Den store og sterke toveissenteren var en nøkkelspiller for Lørenskog fra 2010 til og med 2015. Han har tidligere også spilt 37 matcher i SHL, den svenske eliteserien.

Oslomannen er for øvrig en av få nordmenn som har blitt draftet av et NHL-lag. Vancouver Canucks valgte ham som nummer 161 i sjette runde av draften i 2008.

Frisk Asker har tidligere i sommer også hentet inn backen Patrick Bovim fra Sparta og forwardene Sebastian Johansen (Lørenskog), Kyle Bonis (Toledo Walleye), Garrett Thompson og Shawn Szydlowski (begge fra Fort Wayne Komets). Szydlowski vant poengligaen i ECHL i USA forrige sesong. Se Frisk Askers spillerstall for 2018/19-sesongen her.

– Hvor viktig var disse signeringene for at du takket ja til Frisk Asker?

– Det var helt avgjørende at de satser. Jeg har ikke vunnet noe, bare tapt noen finaler, og jeg har lyst på gull før jeg legger opp. De bygger for å kunne kjempe om titler og det synes jeg de signeringene de har gjort, viser. Det er alltid vanskelig å si at vi skal vinne, men jeg har tro på at vi kan plage favorittene, sier Frøshaug til Nitten.no.

Frisk-manager Patrick Gandolfi Hellman er strålende fornøyd med at klubben har fått signaturen til Mats Frøshaug.

– Norske spillere av hans kaliber er det ikke drøssevis av. I hvert fall med tanke på erfaringen han drar med seg overfor de yngre spillerne. Han er god kompis med en del av de rutinerte vi har fra før. Hvis man plutselig skal gå ned på importer i norsk hockey, er det dessuten viktig å ha så gode norske spillere i laget som mulig.

– Så dette er også en slags forsikring?

– Det blir jo det, sier Gandolfi Hellman til Nitten.no.

Den 96 år gamle askerklubben har fem seriemesterskap og tre norgesmesterskap.

Les også: Alle overgangene i Get-ligaen

Les også: Lars Haugen klar for ny klubb og ny liga

Les også: Kristian Røykås Marthinsen fortsetter karrieren i WHL

Les også: Mathias Emilio Pettersen trener med OL-helter

Les også: Verdens 50 beste spillere

Les også: NHLs ti største talenter

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar