Mats Zuccarello scoret og skapte sjanser, men det holdt likevel ikke mot St. Louis

Mats Zuccarello jubler for utligning til 1-1 i første periode. Foto: NTB scanpix

Her er reaksjoner fra Mats Zuccarello og 19 tanker om kamp sju mellom St. Louis Blues og Dallas Stars, som først ble avgjort i femte periode.

ST. LOUIS/OSLO (Nitten.no): Dallas Stars og Mats Zuccarello er slått ut av Stanley Cup, etter tap 1-2 borte mot St. Louis Blues natt til onsdag. Etter en lang og intens andrerundeserie, går Blues videre med 4-3 i seirer sammenlagt.

Zuccarello spilte nok en gang en god match og sto bak mye av det Dallas skapte.

Nordmannen scoret også Dallas’ eneste mål.

Blues var likevel det dominerende laget og hadde nok avgjort denne kampen langt tidligere dersom Dallas hadde hatt en annen enn Ben Bishop i mål. Han reddet 52 av 54 skudd og holdt texaslaget inne i kampen da medspillerne jobbet i oppoverbakke i andre og tredje periode.

– Det er tungt, det her, men vi var ikke gode nok i dag. Vi kjempet bra og spilte bra defensivt, men vi var ikke bra nok i dag. Det er jævlig synd, sier Zuccarello til Nitten.no.

Samtidig hadde også Dallas flere store sjanser. Mats Zuccarello hadde åpent mål i sluttminuttene, men ble hindret ulovlig av Jaden Schwartz før han kom fram til pucken, uten at dommerne brydde seg om dette.

– Jeg synes det er utvisning, men det er ikke noen vits i å tenke på det nå, konstaterer Zuccarello.

St. Louis hadde 99 skuddforsøk mot 57 fra Dallas, men i kategorien store målsjanser endte det faktisk 13-11 til Dallas, ifølge Natural Stat Trick.

Det er en mager trøst.

– I hockey er det sånn at man alltid har en sjanse, så lenge man forsvarer seg bra. Jeg synes ikke at vi ga dem så mange store sjanser. Vi hadde et par, vi også. Alt i alt var de bedre enn oss, men det er like surt uansett, oppsummerer Zuccarello.

Dallas Stars er slått ut. St. Louis Blues spiller semifinale mot enten San Jose Sharks eller Colorado Avalanche, mens Boston Bruins og Carolina Hurricanes møtes i den andre semifinalen (starter torsdag/natt til fredag). Og Mats Zuccarello kan ta sommerferie og dermed gi armen sjansen til å lege ordentlig etter bruddet i slutten av februar.

– Hvordan har skaden din påvirket deg igjennom sluttspillet?

Zuccarello drar på svaret.

– Jeg vet ikke … Vi får ta det når den tid kommer … Ja. Den har vært … Jeg har bedøvet den, da. Fryst den ned. Armen. Den kunne ha vært bedre, men det er ikke noen unnskyldning, det. Jeg har ikke hatt styrken til å vinne dueller og sånt, og kunne spille på mitt beste, det synes jeg ikke. Men sånn er det når man brekker armen. Det tar lang tid før det gror, i hvert fall når man kommer tilbake raskt og skal spille annenhver dag. Men sånn er det. Det er ikke noen unnskyldning.

Neste post på programmet til Zuccarello blir å forhandle fram en ny kontrakt. Dallas Stars har enerett til å forhandle med ham fram til 1. juli, mens de øvrige lagene i ligaen kan komme med tilbud fra da av.

Patrick Maroon sørger for at pucken krysser mållinjen og at St. Louis Blues går videre til semifinale i Stanley Cup. Foto: NTB scanpix

19 tanker fra kamp sju mellom St. Louis og Dallas:
1) Robert Thomas, som ble født 13 dager etter at Dallas Stars sommeren 1999 vant sin eneste Stanley Cup, er den første spilleren som utmerker seg i kamp sju. Blues-rookien herjer i åpningsminuttene. Han har levert et meget godt sluttspill, selv om det bare har blitt tre poeng på de første tolv matchene.

2) Radek Faksa kommer alene med Jordan Binnington, men sender pucken rett i snapphansken til hjemmelagets keeper. Dallas snakket opp Faksa etter at han forrige sesong gjorde 17 mål, 33 poeng og landet på +21. Tsjekkeren ble da omtalt som en potensiell Selke-vinner i framtiden. Ett år senere har han ikke utviklet seg videre. Etter 15 mål og 30 poeng i grunnserien, har han bare gjort ett fattig poeng – en assist – på tolv sluttspillkamper.

3) Jay Bouwmeester har vært fenomenal i denne andrerundeserien og hindrer Jamie Benn i å gi Dallas ledelsen ved å nekte ham tilgang til pucken idet den ligger foran et åpent mål med Binnington utspilt.

Bouwmeester var lenge en hoggestabbe for Blues-fansen, men hylles helt fortjent for spillet sitt etter nyttår. Forskjellen på før og nå? Han gjennomgikk en hofteoperasjon som det tok lang tid å komme tilbake fra.

– Den operasjonen er tøff å komme tilbake fra. Jeg har sett hos andre spillere i ligaen at det gjerne tar et helt år, forteller trener Craig Berube til STLToday.com.

4) St. Louis Blues tar ledelsen 1-0 mens rekka til Mats Zuccarello er på isen for Dallas Stars. Vince Dunn skyter fra blålinja, pucken forandrer retning et par meter før den kommer til Ben Bishop, som dermed blir sjanseløs. Robert Thomas får andreassist på den, mens kaptein Alex Pietrangelo får førsteassisten. Scoringen kom like etter at John Klingberg hadde en kjempesjanse for Dallas.

5) Mats Zuccarello utligner til 1-1! St. Louis-keeper Jordan Binnington leter etter pucken til venstre for målet sitt, men pucken forandret retning bak mål etter at den traff en dommer, noe som førte til at den gikk rett ut foran mål igjen. Der sto Zuccarello og utnyttet situasjonen.

Dette er Zuccarellos fjerde scoring i dette sluttspillet. Han har nå 11 poeng på 13 kamper. Åtte av poengene har kommet i denne serien mot Blues. Dette er faktisk det desidert beste sluttspillet som Mats Zuccarello har hatt i NHL hvis vi kun ser på poengproduksjon. Hans personlige poengrekord i sluttspillet er 13, men det ble produsert på 25 kamper da New York Rangers var i Stanley Cup-finalen i 2014.

Zuccarello har nå gjort 0,84 poeng per kamp i dette sluttspillet, mens han som best tidligere hadde gjort 0,58.

6) Første periode i kamp sju ender 1-1. Skuddstatistikken viser 13 til Dallas Stars og 10 til St. Louis Blues.

7) NHL tvitrer om Zuccarello, som spiller en kamp sju i sluttspillet for fjerde gang i karrieren. Han har vunnet de tre første, og har totalt gjort tre poeng på disse tre kampene og én periode av den fjerde.

8) John Klingberg kommer til skudd fra slottet. Den svenske backen har hatt mange gode muligheter for Dallas i denne kampen. Det er på tide at han setter pucken i mål, men skuddet går utenfor.

9) Robert Thomas leker med John Klingberg. 19-åringen er fullstendig respektløs og Klingberg fullstendig fortapt. Thomas sender pucken ut foran mål, der det er som farligst, og Brett Ritchie pådrar seg en utvisning for tripping. Power-play til St. Louis Blues.

Dallas har drept 33 av 35 utvisninger i årets sluttspill, men de to scoringene er det nettopp St. Louis som har produsert. Vladimir Tarasenko har begge.

10) Jamie Benn får en kjempesjanse for Dallas, men rekker ikke å styre pucken på rett side av stolpen. Litt etterpå legger Zuccarello pucken på et sølvfat for John Klingberg, som nøler for lenge med å skyte og får skuddet blokkert. Så tar han en tripping-utvisning.

Denne kampen svinger! Hvilket av disse to lagene som går videre til semifinale i Stanley Cup, er helt tilfeldig. Hvis trenerne fikk velge og spillerne ikke ble slitne av denne sporten, tror jeg vi ville sett Mats Zuccarello og Robert Thomas på isen hvert eneste sekund.

11) Andre periode er slutt og stillingen er – utrolig nok – fremdeles 1-1. St. Louis vant skuddstatistikken 18-1. Det er litt misvisende. Blues var det beste laget, men Dallas hadde flere gode målsjanser uten at de klarte å treffe innenfor stengene med avslutningene sine.

12) Det er enveiskjøring her, åtte minutter inn i tredje periode. Siden starten av andre periode har Blues 22 skudd mot 2 for Stars.

Hvis Robert Thomas blir matchvinner for St. Louis, vil det være fullt fortjent. Samtidig skal vi innrømme at det er gøy å ha sjansen til å få se Lord Stanleys pokal i Oslo i sommer. Alle spillerne på vinnerlaget får som kjent 24 timer hver med pokalen.

13) Zuccarello får pucken i strålende posisjon og kan skyte selv, men velger å sende den videre til Alexander Radulov, som ikke klarer å treffe den når han forsøker å skyte. Det er to-tre minutter igjen av tredje periode i kamp sju – kanskje ikke det ideelle tidspunktet for å prøve avansert angrepsspill. Jeg skulle gjerne ha sett Zuccarello skyte selv der.

14) Roope Hintz bruker farten sin på å gå kjøkkenveien og legge pucken på spisebordet, der Mats Zuccarello kommer hastende for å forsyne seg. Han blir imidlertid dyttet overende lenge før han er i nærheten av pucken. Soleklar obstruksjon! Zuccarello ville hatt åpent mål. Dommerne kunne ikke brydd seg mindre.

15) Dallas avslutter sterkt. Det er helt naturlig, ettersom de ikke har brukt noe energi den siste timen. Tredje periode ebber ut målløs, hvilket betyr at stillingen fremdeles er 1-1. St. Louis leder skuddstatistikken 41-17.

Nå blir det en fjerde periode og første målet vinner resten av veien.

16) Radek Faksa ødelegger en god sjanse for Dallas fordi han velger å krysse blålinja og gå av isen i offensiv sone, noe som fører til at Dallas går i offside og blåses av mens Blues i er ubalanse. Det var fryktelig urutinert!

17) Blues har nå utspilt Dallas kraftig i det som føles som flere måneder. Det er Ben Bishop mot røkla, inntil Andrew Cogliano plutselig får en gigantmulighet til å avgjøre for Dallas med fem-seks minutter igjen av fjerde periode. Hans backhandskudd går utenfor.

18) Jamie Benn har hatt en svak match, men er nær ved å sende Dallas til semifinale når han stjeler pucken fra Colton Parayko og går bak målet til Binnington og sveiper pucken mot mål bakfra. Binnington klarer så vidt å få leggskinnet i veien.

19) St. Louis Blues avgjør kampen 5,50 minutter inn i femte periode. Hjemmelaget vinner 2-1! Robert Thomas tar kommandoen etter en dropp i Dallas’ sone, kommer til skudd, og Patrick Maroon er først på pucken når den faller ned bak Ben Bishop, som reddet skuddet men er uten sjanse etterpå.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

USA-korrespondent med base i New York City.

Legg igjen en kommentar