Mika Zibanejads andre karriere: DJ

MIKA ZIBANEJAD er ikke bare førstesenter i New York Rangers og VM-aktuell med Sverige, men også en dyktig DJ. Foto: Roy Kvatningen

NEW YORK (#19): Hvis du tar toget tre kvarters tid nordover fra Grand Central Station på Manhattan, går av i Tarrytown og tar en drosje videre i ti minutter, kommer du til treningskomplekset til New York Rangers. Jeg står inne i den store garderoben til spillerne, sammen med 15-20 andre journalister og fotografer Det er «break-up-day» for Rangers-spillerne.

Sesongen er over og spillerne møter lagledelsen til individuelle samtaler om hva som gikk galt i vinter og hva som må gjøres i sommer for at det skal gå bedre i 2018/19. Vi journalister venter og kikker konstant over mot de to inngangene på at en spiller skal dukke opp. John Gilmour kommer først. Jeg har forberedt meg på å intervjue et par andre spillere og holder meg unna klyngen rundt ham for at de andre journalistene, som kanskje har større behov for plass i klyngen, skal få bedre plass.

Når Mika Zibanejad dukker opp, er jeg imidlertid interessert. Jeg holder meg litt i bakgrunnen, ettersom planen hele tiden har vært at du skal lese denne saken noen uker etter at jeg står her, og derfor er avhengig av å få noen sitater fra ham som han ikke gir til noen andre. Det er jo liten hensikt i å skrive en artikkel basert på samtaler du allerede har lest eller hørt. Og siden Zibanejad er svensk og jeg derfor kan intervjue ham på norsk, som de andre journalistene her neppe snakker flytende, venter jeg på at mine kolleger tømmer seg for spørsmål før jeg bryter inn.

Zibanejad lyser opp han hører at jeg vil snakke med ham om musikken hans.

– Musikken er en stor pasjon. Det er noe jeg liker å gjøre, sier Zibanejad til Nitten.no.

Foreløpig har han sluppet to låter på Spotify: «Forever» og «Can’t Go Back Home». Han har en solid bunke låter lagret på PC-en hjemme, men det er bare disse to han har sluppet løs i det offentlige rom. Zibanejad har for tiden ingen konkret tanke om når låt nummer tre slippes.

De to låtene klarer seg godt på egenhånd: De nærmer seg totalt 600.000 avspillinger i Spotify.

– Det er ikke noe jeg hadde forventet, men det er kult at de som lytter på musikken min, liker den, sier den beskjedne 25-åringen som vokste opp i Huddinge.

For å sette avspillingene inn i litt kontekst: 600.000 er selvsagt langt under de store internasjonale artistene, men samtidig har fantastiske Minor Majority ytterst få låter med over én million avspillinger.

– Hvordan har du klart å utvikle deg som DJ parallelt med at du har utviklet deg som ishockeyspiller?

– Jeg har gitt meg selv tid til å lære og hatt folk rundt meg som har lært meg. Når jeg har tid til overs, liker jeg å lage musikk i stedet for å spille TV-spill eller lese. Jeg har behov for å skape, sier Zibanejad.

Toppidrettsutøvere må som kjent bruke mye tid på å restituere seg. For noen spillere betyr det å ligge på sofaen mens han stirrer på en TV-skjerm. For Mika Zibanejad betyr det å kombinere lyder på en PC. Begge deler kan være nyttig for en ishockeyspiller på toppnivå.

– Jeg tror det hjelper, faktisk, at jeg har noe jeg kan koble av med. Jeg får en mental pause.

– Er musikk en karriere du vil satse seriøst på etter at ishockeykarrieren er over?

– Det får vi se på. Jeg vet ikke hvordan dette kommer til å gå, og jeg vet heller ikke om jeg kommer til å ha lyst. Men det er definitivt i planene mine nå, sier Zibanejad.

Nye journalister vil ha noen ord med ham nå, så jeg trekker meg tilbake. Jeg har fått det jeg ville – nok sitater til å skrive denne artikkelen. I garderoben til New York Rangers må vi journalister samarbeide – hvis man aldri slipper til andre, kan man heller ikke forvente å bli sluppet til selv.

Så jeg skifter i stedet mobilapp fra opptaksfunksjon til Spotify, finner fram ørepluggene, setter på en av låtene til Mika mens jeg bestiller en taxi tilbake til Tarrytown.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar