Nå er Dallas og Zuccarello bortimot sikret sluttspillplass

Esa Lindell, Jamie Benn og Alexander Radulov i Dallas Stars. Foto: Jim Mone / AP / NTB scanpix

Dallas Stars vant nøkkelkampen mot Minnesota Wild med komfortable 4-1.

I den vestre avdelingen av NHL sitter Dallas Stars nå med 79 poeng etter 70 kamper. Takket være flere seirer i ordinær tid (37) enn St. Louis Blues (36), har Dallas overtatt tredjeplassen i Central-divisjonen selv om også Blues har 79 poeng.

Langt viktigere er det at Minnesota Wild ble stående med de 74 poengene laget hadde før matchen natt til fredag. Minnesota er det laget utenfor sluttspillplass som er nærmest streken, men seieren til Dallas sørget for å øke avstanden mellom disse to lagene til fem poeng. Et tap i ordinær tid ville ha redusert den til bare ett poeng.

Ser veldig lyst ut
Minnesota Wild har bare elleve kamper igjen av grunnserien og kan derfor maksimalt ta 22 poeng til. Wild kan altså maksimalt ende opp med 96 poeng. Det er heller ingen av lagene under Wild som kan ende med mer enn dette.

Dallas Stars kan maksimalt ende opp med 103 poeng.

Det virker lite sannsynlig at Minnesota Wild, som har tapt fem av sine seks siste kamper, skal kunne true sluttspillplassen til Dallas Stars. Minnesota har så langt denne sesongen tatt 1,04 poeng per kamp og holder kurs mot 85 poeng, mens Dallas er på vei mot 93 med sitt snitt på 1,13 poeng per kamp.

Ettersom Wild bare har 33 seirer i ordinær tid, må Minnesota i praksis slå Dallas med minst seks poeng i innspurten for å gå forbi Stars. For at Dallas skal havne utenfor sluttspill, må samtidig også St. Louis Blues ta ett poeng mer enn Stars og Arizona Coyotes ta minst to poeng mer (to poeng er nok hvis Arizona ender med bedre målforskjell, men Coyotes ligger ni mål bak nå).

I en liga hvor det i gjennomsnitt deles ut 0,22 poeng til taperen per kamp (fordi så mange kamper går til overtid og tap i overtid eller straffekonk gir ett poeng), er det vanskelig å ta igjen seks poeng på bare elleve matcher.

Dersom Minnesota Wild finner toppformen og avslutter sesongen i samme tempo som ligaens nest beste lag, San Jose Sharks, har holdt så langt, så ender Minnesota opp med 89 poeng. I så tilfelle holder det for Dallas å vinne fem av sine siste tolv kamper. Ettersom åtte av deres tolv siste kamper er mot lag på nedre halvdel av NHL-tabellen, skal det være veldig overkommelig.

Rekord-Bishop ut med skade
I 4-1-seieren natt til fredag satte Dallas-keeper Ben Bishop ny klubbrekord. Han kom til møtet med Minnesota med tre strake «shutouts» i bagasjen. Altså kamper hvor han hadde holdt nullen.

Bishop holdt nullen i denne kampen også, så lenge han varte. Veterankeeperen måtte forlate matchen på grunn av skade 6,33 minutter ut i andre periode, etter å ha reddet sju skudd.

Det er nå 230,53 minutter siden forrige gang han slapp inn et mål. Dermed slo han klubbrekorden til Ed Belfour på 219,26 minutter, som ble satt i november 2000, før han gikk av isen.

Det er foreløpig uvisst hvor alvorlig skaden til Bishop er.

Radek Faksa, Roope Hintz, Joel L’Esperance og Alexander Radulov scoret målene for Dallas Stars.

– Det var en sluttspillkamp for oss, for begge lag. Det nærmer seg sesongslutt og alle poeng er kjempeviktige for oss. Vi er glade for å komme herfra med to poeng, sier Radek Faksa ifølge NHL.com.

Etter det Nitten.no erfarer går rehabiliteringen av skaden til Mats Zuccarello etter planen. Det ble sagt at han ville være ute i minst fire uker da han pådro seg brudd i armen i debuten sin for Dallas Stars 24. februar. Det nærmer seg tre uker siden.

Hvis alt går bra, er det mulig at han kan være med på sesongens siste store borteturne, når Dallas skal møte Winnipeg, Calgary, Edmonton og Vancouver i slutten av mars.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

2 Replies to “Nå er Dallas og Zuccarello bortimot sikret sluttspillplass”

  1. Som vanlig, meget godt skrevet. Mye bra og interesant stoff! Vel verdt pengene ☺️

Legg igjen en kommentar