Nå ser det ut som at Storhamar har tettet hullet etter Kodie Curran

Kurt Davis, Niklas Fogström og Patrick Thoresen jubler for seier mot Lillehammer. Foto: TV2sumo.no

Kurt Davis ser ut til å være akkurat den spillere regjerende mester Storhamar trengte.

Ingen kan erstatte Kodie Curran, som forrige sesong gjorde 44 poeng på 38 grunnseriekamper og elleville 29 poeng på 14 sluttspillkamper for Storhamar. Spillere av dette offensive kaliberet er det nesten umulig å hente til Norge.

Vi mener selvsagt ikke at Kurt Davis kan produsere poeng på dette nivået.

Davis kan imidlertid tette hullet i power-play. Iallfall tette det godt nok til at power-playet til Storhamar kan gjøre nytte for seg i serieinnspurten og det kommende sluttspillet.

I løpet av sesongens 35 første kamper, har Storhamar ennå ikke klart å matche de 21 overtallsmålene som laget scoret i sluttspillet forrige sesong.

Uttellingen i årets grunnserie har bare vært på 15,6 prosent. I sluttspillet forrige sesong scoret Storhamar på 28,4 prosent av power-play-mulighetene sine.

Både Stavanger Oilers og Vålerenga ligger over 20 prosent (tallene ble hentet ut før torsdagens kamper var spilt). Lillehammer også. Takket være det beste undertallet i Get-ligaen, har Storhamar likevel holdt tritt med Oilers og Vålerenga i tabelltoppen.

Et godt power-play kan være det Fredrik Söderström trenger for å lede laget til nok en NM-tittel.

I torsdagens kamp mot Lillehammer, viste Kurt Davis fram tre viktige områder hvor hans ferdigheter kan hjelpe Storhamars power-play. Vi har hentet ut tre eksempler fra det samme overtallet, i tredje periode, mens Adrian Saxrud Danielsen satt utvist for Lillehammer.

I det første klippet ser vi hvor effektivt Davis holder trykket oppe på Lillehammer gjennom godt blikk for spillet og en pasning som er både presis og hard.

Bilder fra TV2sumo.no

I det andre klippet – og dette skjer bare noen få sekunder senere – tar han et skudd mens det er trafikk foran målet til Christoffer Bengtsberg.

Bilder fra TV2sumo.no

Det tredje klippet viser hvordan Davis kan hjelpe Storhamar med å etablere power-playet sitt i motstanderens sone gjennom sin evne til å føre pucken kontrollert oppover isen.

Bilder fra TV2sumo.no

Ingen av disse spillene endte med scoring. Storhamar scoret likevel ett power-play-mål mot Lillehammer, og Davis noterte seg for en assist der.

Kampen ble en fartsfylt og underholdende forestilling, hvor publikum virkelig fikk valuta for pengene sine når det gjelder dramatikk. Lillehammer tok ledelsen 3-2 i tredje periode, etter at Kurt Davis mislyktes med å rydde vekk pucken i midtsonen og Parker Bowles scoret for hjemmelaget.

Mikael Zettergren utlignet til 3-3 med under et sekund igjen på klokka i tredje periode. I overtidsperioden spilte Patrick Thoresen fram Niklas Fogström til vinnermålet for Storhamar.

Dermed vant Storhamar 4-3 og tok to viktige poeng. Vålerenga vant nemlig 6-2 hjemme mot Sparta i comebacket til Daniel Sørvik og den 500. Vålerenga-kampen til Brede Cziszar, mens Stavanger Oilers banket Stjernen 6-1.

Kommende helg møtes Storhamar og Vålerenga på Hamar, i et utsolgt CC-Amfi.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “Nå ser det ut som at Storhamar har tettet hullet etter Kodie Curran”

  1. I Oilers hentet man inn en defensivt sterk back, som partner, fordi han bør aldri være siste forsvarer. Sterk offensivt, tilsvarende svak defensivt. God med puck, tvilsomme vurderinger uten

Legg igjen en kommentar