Narvik takker nei til spill i Get-ligaen

– Vi kan ikke se at like vilkår og rettferdighet, som Norges Ishockeyforbund legger til grunn, er ivaretatt, sier klubbledelsen.

«Arctic Eagles har lenge vært bevisst på at norsk ishockey på et tidspunkt er nødt til å utvide sitt geografiske tilholdssted for at sporten vi elsker skal kunne ta ytterligere steg. Vi har hele tiden hatt et ønske og et mål om å være en del av det steget», skriver styret i Narvik Hockey i en pressemelding fredag.

Der gjør klubben det klart at den takker nei til tilbudet om å overta plassen i Get-ligaen fra Lørenskog, som ikke fikk lisens for neste sesong og flyttes ned til 2. divisjon.

Narvik Hockey stilte krav om tilrettelagt kampprogram, for å spare kostnader. De ønsket å få spille doble helgekamper, ni borte og ni hjemme, med kamp både lørdag og søndag, og at de ni midtukekampene alle ble lagt til Narvik.

Les også: Den lange ventetiden – Narvik Hockey fra innsiden

Norges Ishockeyforbund kom Narvik delvis i møte og tilbød doble hjemmekamper mot samme motstander, men doble bortekamper mot to forskjellige motstandere, og fire hjemme- og fem bortekamper i midtukene.

– At vi fikk kun fire av ni midtukekamper hjemme godtok vi. Med forbundets forslag vil vi dog hver søndag under bortehelgene skulle møte et uthvilt lag, mens vi selv allerede har en kamp i kropp og hode fra lørdagen. For i størst mulig grad å oppnå like vilkår og rettferdighet, foreslo vi derfor å spille mot samme motstander lørdag og søndag under våre bortehelger. Dette ble avvist av forbundet, med begrunnelse om at det ville være utfordrende for de øvrige klubbene å gjennomføre doble kamper rent organisatorisk, og at det eksisterer en fare for tapte billettinntekter, skriver Narvik Hockey i pressemeldingen.

Norges Ishockeyforbund ba om et endelig ja eller nei fra Narvik innen fredag 8. juni klokken 10.00.

«Vi kan ikke se at like vilkår og rettferdighet er ivaretatt. Det er for oss uforståelig at det ikke lar seg gjøre å gjennomføre de små tiltak som skal til for at man også sportslig stiller med like vilkår. Dette er å anse som helt essensielt i landets øverste liga,» konkluderer styret i Narvik Hockey.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar