New York Rangers må fylle tomrommet etter Mats Zuccarello

Brady Skjei omfavnes av lagkameratene etter sin scoring mot Washington Capitals i Madison Square Garden lørdag 24. november. Foto: Brad Penner / USA Today Sports

Lotto-flaks og lønnsrom hjelper Jeff Gorton med å speede opp tempoet på byggeprosjektet New York Rangers, men han mangler ett viktig element.

Lederskap. New York Rangers-garderoben mangler lederskap. Henrik Lundqvist og Marc Staal er svært respekterte spillere, men klubben trenger en ledertype på forwardsiden.

En som Mats Zuccarello.

Hans kombinasjon av lekenhet og seriøs drivkraft er ekstremt vanskelig å finne, men Rangers-manager Jeff Gorton bør tenke nøye over hvilke spillere han henter inn som free agents i sommer.

Både Mika Zibanejad og Chris Kreider er flotte idrettsutøvere, men ingen naturlige ledertyper. Pavel Butsjnevitsj jobber ikke hardt nok. Ryan Strome, Vladislav Namestnikov og Jimmy Vesey er ikke gode nok. Kevin Shattenkirk og Brendan Smith er også i den kategorien, og er i tillegg kandidater til å bli tradet eller kjøpt ut.

Nå kommer trolig Vitali Kravtsov, Igor Sjestjerkin og Adam Fox inn i Rangers-garderoben, der vi allerede har unge og urutinerte spillere som Filip Chytil, Tony DeAngelo, Neal Pionk, Libor Hajek, Lias Andersson, Brett Howden og Brendan Lemieux.

I tillegg får New York Rangers velge som nummer to i draften i Vancouver 21. juni. Det ender trolig med at Manhattan-laget sikrer seg den übertalentfulle finnen Kaapo Kakko. Rangers har også 1.-rundevalget til Winnipeg Jets, og får et tredje førsterundevalg i Vancouver dersom Dallas Stars slår St. Louis Blues to ganger til nå i mai.

Alle disse unge spillerne trenger en leder som viser vei. Et stort talent blir ikke automatisk en stjernespiller – det skal legges ned store mengder hardt og riktig arbeid før et stort talent eventuelt blir en stjernespiller.

Derfor bør Jeff Gorton signere en høyt respektert og svært arbeidsom veteran når free agent-markedet åpner 1. juli, selv om det allerede er mange forwardnavn på tavla til Gorton.

Dessverre for Rangers er det ikke mange egnede kandidater på vei ut i free agent-markedet. Justin Williams er perfekt, men er også 37 år gammel og ser ut til å trives godt i Raleigh. Joe Pavelski (34) har vært i San Jose Sharks hele karrieren, men vil være en ypperlig lederskikkelse for det unge Rangers-laget hvis det mot formodning er mulig å lokke ham til Rangers.

Mats Zuccarello er også free agent 1. juli, dersom han ikke skriver kontrakt med Dallas Stars før den tid, men han kommer nok ikke tilbake til sin forrige klubb.

New York Rangers kan komme til neste sesong med Kreider, Namestnikov, Vesey og Lemieux som venstrevinger, Zibanejad, Chytil, Strome, Howden og Andersson som sentere og Butsjnevitsj, Kakko, Kravtsov og Jesper Fast som høyrevinger.

Gorton kommer nok også til å jobbe hardt for å få signaturen til Artemi Panarin når kontrakten hans med Columbus Blue Jackets går ut.

Ifølge Larry Brooks i New York Post ønsker Rangers også å hente Jacob Trouba fra Winnipeg Jets. Normalt er ikke så gode backer tilgjengelig, men Winnipeg må gjøre endringer i spillerstallen for å komme seg under lønnstaket og Trouba har to ganger tidligere vært igjennom ubehagelige lønnsforhandlinger med manager Kevin Cheveldayoff.

Hvis Rangers-fansen får oppfylt julegaveønskene sine allerede i sommer, kan laget se ut omtrent som dette neste sesong:

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

2 Replies to “New York Rangers må fylle tomrommet etter Mats Zuccarello”

  1. For oss som ikke er så vel bevandret i NHL , hva er årsaken til at du utelukker en retur for Zucca til New York ?

  2. Behandlingen han fikk i klubben det siste året. Jeg har skrevet flere artikler her på Nitten hvor jeg er innom dette. Du finner dem ved å bruke søkefunksjonen. Søk på Gorton, Quinn eller Zuccarello.

Legg igjen en kommentar