– New York Rangers varslet fansen om dette

Greg Wyshynski poengterer at Mats Zuccarello spiller mer per kamp denne sesongen enn den forrige. Foto: Tore Meek / NTB scanpix / ESPN

Greg Wyshynski i ESPN mener at Mats Zuccarello kanskje har størst verdi for New York Rangers som en trade-brikke akkurat nå.

Tirsdag publiserte Nitten.no en kommentar hvor undertegnede anklaget New York Rangers for å være respektløs i sin behandling at Mats Zuccarello, som enn så lenge er en av bærebjelkene i klubben, noe han viste med mål og assist i 4-3-seieren mot San Jose Sharks natt til onsdag.

Journalist Scott Charles i The Associated Press er uenig i den påstanden, og argumenter med at Rangers må prioritere annerledes nå som spillerstallen skal bygges opp på nytt.

Mange – spesielt norske fans – synes likevel at det ser underlig ut at den nye Rangers-treneren, David Quinn, i sommer reiste til Göteborg for å møte klubbens svenske spillere, men droppet Oslo og Zuccarello, samt at klubbledelsen utnevnte fem visekapteiner og bare gir Zuccarello en A på deltid.

Den rutinerte og meget underholdende journalisten Greg Wyshynski, kjent fra podkasten Puck Soup og ESPN, og tidligere Puck Daddy hos Yahoo, bor i New Jersey og følger Rangers relativt tett. Han er usikker på hvordan forholdet er mellom David Quinn og Mats Zuccarello, men påpeker at nordmannen får rikelig med istid denne sesongen.

Det er helt riktig. Mats Zuccarello spilte mellom 18 og 19 minutter per kamp de tre foregående sesongene, under Alain Vigneault. Da fikk han stabilt rundt to minutter og 40-45 sekunder i overtall. Denne sesongen spiller Zuccarello 19,44 minutter per kamp og 3,12 minutter i overtall. Økningen kommer i størst grad av at Quinn bruker 31-åringen i undertall også, hele 2,18 minutter per kamp.

– Det er vanskelig å si hvorvidt David Quinns ankomst har påvirket Zuccarello negativt. Han får mer istid, mer power-play-tid og blir brukt betydelig mer i undertall. Dette sier dog ikke så mye om hva treneren mener om spilleren, siden Rangers mangler bredde denne sesongen, sier Wyshynski til Nitten.no.

ESPN-journalisten svarer ikke direkte på spørsmålet om Rangers opptrer respektløst overfor Zuccarello, men poengterer at nordmannens verdi for Rangers nå kanskje først og fremst er som trade-brikke.

– Forrige sesong, da Rangers fortalte fansen at klubben skulle starte en «rebuild», varslet de samtidig at veldig populære spillere kunne komme til å forsvinne. Det er vanskelig å se for seg noe annet enn at Zuccarello er på den listen. Han er 31 år. Han tjener 4,5 millioner dollar og vil sannsynligvis være på jakt etter minst en fireårskontrakt. Verdien hans for Rangers, både som spiller og som person, kan vanskelig overvurderes, men hans verdi som en trade-brikke er betydelig, poengterer Wyshynski.

New York Rangers har foreløpig ikke mange sikre stjernekort blant sine unge spillere, selv om man i kontorene i Madison Square Garden har stor tro på spillere som Filip Chytil, Lias Andersson, Brett Howden og Vitali Kravtsov. Derfor trenger klubben flere førsterundevalg i 2019-draften. Akkurat nå sitter Rangers kun på sitt eget førstevalg (men andrevalget fra Tampa Bay Lightning blir omgjort til et førsterundevalg dersom Bolts vinner Stanley Cup, red.anm.).

Derfor blir etter alt å dømme Mats Zuccarello, Kevin Hayes og kanskje også Vladislav Namestnikov tradet før overgangsvinduet stenger 25. februar. Så mange andre spillere av verdi har egentlig ikke New York Rangers akkurat nå, med unntak av Mika Zibanejad, Chris Kreider, Pavel Butsjnevitsj og Brady Skjei, som er unge nok til å være med på gjenoppbyggingen av laget.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar