NHL bør utestenge Tom Wilson resten av 2018

Tom Wilson med pucken. Foto: Charles Leclaire / Reuters / NTB scanpix

Washington Capitals-vingen med stygt overfall mot Oskar Sundqvist.

Tom Wilson er kjent for å være en av de mest voldelige spillerne i NHL. Bare i løpet av forrige sesong ble han suspendert tre ganger av NHL for å gå over streken for hva som kan aksepteres.

Han ble utestengt i to kamper i sesongoppkjøringen for en «obstruksjon» på St. Louis Blues-talentet Robert Thomas 22. september.

1. oktober, altså bare en drøy uke senere, gikk han til angrep på Sammy Blais, også han i St. Louis Blues. Dette førte til at Tom Wilson ble utestengt i fire matcher i grunnserien. Han ble også trukket 97.560 dollar i lønn.

Og i sluttspillet taklet han Zach Aston-Reese i Pittsburgh Penguins så stygt at Aston-Reese både fikk brudd i kjeven og hjernerystelse. Wilson fikk tre kampers karantene for dette, men ble ikke trukket i lønn ettersom spillernes lønn utbetales under grunnserien og ikke sluttspillet.

Nå har Tom Wilson slått til igjen – som den serievoldsmannen han er.

I treningskampen mot St. Louis Blues – aner vi et mønster her? – kom han bakfra og taklet en intetanende Oskar Sundkvist i hodet.

– Han er definitivt skadd. Han har åpenbart ikke rukket å bli sett på av en lege ennå, men jeg blir ikke overrasket om han mistet en del tid her. Han har det ikke godt nå. Jeg føler med ham, sa Blues-trener Mike Yeo om Sundqvist etter kampen, ifølge The Washington Post.

Wilson ble utvist fra kampen. Washington Capitals gjorde ikke Wilson tilgjengelig for pressen etter kampen.

Taklingen på Sundqvist er ikke ulik den som Matt Cooke utførte da han avsluttet karrieren til Marc Savard.

Vi kan altså konkludere med at Tom Wilson ikke er i stand til å lære av utestengelser på 2-4 kamper. Skal NHL få bukt med slikt grisespill, må ligaledelsen gå hardere til verks.

Etter kampen annonserte NHL at Wilson vil få tilbud om en høring med personlig oppmøte, hvilket betyr at ligaen ser for seg en karantene på minst seks kamper. Etter hendelser som gir karantene på opptil fem kamper, nøyer ligaen seg med høringer over telefon.

Hjernerystelser er et problem i nordamerikansk ishockey og noe som forfølger mange spillere selv etter at de har lagt opp. Slike overfall som Tom Wilson utfører gang etter gang, bidrar til å øke dette problemet. Enkelte spillere sliter med dette resten av livet.

Det kan ikke aksepteres.

Det er på tide å ta spillernes sikkerhet på alvor.

Det er på tide å beskytte de andre NHL-spillerne fra Tom Wilson.

Washington-vingen bør utestenges resten av kalenderåret 2018. Det vil si 38 grunnseriekamper. Det vil også innebære at han trekkes cirka 2,4 millioner dollar i lønn. Wilson tjener 5.166.666 dollar per sesong.

Hvis det i ettertid viser seg at selv ikke en slik straff kan motivere Tom Wilson til å oppføre seg innenfor rimelighetens grenser, bør han ikke få lov til å spille i NHL.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar