NHL-stjerner skjelles ut offentlig av klubbens toppledelse

Jamie Benn får kritikk. Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

Jamie Benn og Tyler Seguin «spiller som hestemøkk», sier administrerende direktør Jim Lites i Dallas Stars.

Dallas Stars vant 2-0 mot Nashville Predators natt til fredag, men det betyr ikke at situasjonen hos texanerne er trivelig.

På morgentreningen før kampen sa trener Jim Montgomery til spillergruppen at han var «jævlig flau» over både treningsinnsatsen og hvor laget befinner seg på tabellen.

Dallas har 19 seirer og 41 poeng på 38 kamper og vaker rundt sluttspillstreken. Etter seieren mot Nashville ligger laget på åttendeplass i den vestre avdelingen. Dallas satser hardt og er inne i topp 10 i NHL i pengebruk når det gjelder spillerlønninger, og har flere av ligaens mest etablerte profiler i stallen.

Jamie Benn og Tyler Seguin er de to største profilene.

– Jeg forstår det ikke. Den gode nyheten er at treneren fikk alle andre spillere til å jobbe, og vi fant en vei fram til seieren og klarte å veie opp for den manglende innsatsen deres, sier administrerende direktør Jim Lites i Dallas Stars til The Athletic.

Han forteller til nettstedet at han får en tekstmelding fra klubbens eier Tom Gagliardi rundt fem ganger per kamp der det bare står «WTF» – «what the fuck», eller «hva faen?» på norsk.

– Han er forbanna. Jeg vet ikke om en annen måte å si det på. Laget spilte ok, men Seguin og Benn var grusomme. De spiller som jævla hestemøkk. Jeg vet ikke om en annen måte å beskrive det på, sier Lites.

Benn har tidligere vunnet poengligaen i NHL, men er nummer 57 der nå. Seguin er nummer 67.

Dallas-ledelsen har ikke mange alternativer til å håpe at arbeidsinnsatsen til stjerneduen tar seg opp. Etter toppledelsens utbrudd i The Athletic, er det neppe enkelt å finne villige tradepartnere.

Jamie Benn er kaptein i Dallas og tjener 9,5 millioner dollar fram til 2025. Seguin inngikk nylig en ny åtteårskontrakt som gir ham 9,85 millioner dollar per sesong fram til 2027.

– Disse gutta ble gitt feite kontrakter fordi de var nummer tre og seks i poengproduksjon i NHL over de siste fem årene. De får pengene sine. Vi forventer at de ikke blir utspilt i hver eneste kamp vi har … Det er pinlig, og ingen skriver om dette. Skriv om det! raser Lites.

Både Benn og Seguin tok selvkritikk for sin egen innsats etter treningen fredag.

– Ikke bra nok. Jeg må spille bedre, sier Seguin.

– Det er ganske selvforklarende, hvis dette laget skal ta det neste steget, starter det med meg selv, sier Benn.

 

 

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar