NHL tror lønnstaket vil øke til 83 millioner dollar

Gary Bettman. Foto: Lehtikuva / Martti Kainulainen / Reuters

I forbindelse med styremøtet i NHL denne uka, forteller ligaens direktør Gary Bettman at utsiktene er gode for ytterligere oppgang i lønnstaket.

TSNs journalist Darren Dreger skriver at Gary Bettman forteller at lønnstaket trolig vil ligge rundt 83 millioner dollar neste sesong. Det vil i så fall være en økning på 3,5 millioner dollar fra dagens nivå, som er på 79,5 millioner dollar.

Lønnstaket i NHL har gått opp hver eneste sesong siden 2013/14. Den gang lå det på 64,3 millioner dollar.

NHL innførte lønnstak i 2005. Den første sesongen, lå taket på 39 millioner dollar. Det har altså doblet seg på 13 år.

Ettersom makslønna for en spiller i NHL er 20 prosent av lønnstaket, økes også makslønna en spiller kan motta per sesong til 16,6 millioner dollar.

John Tavares er den best betalte spilleren i NHL denne sesongen, med sin lønn på 15,9 millioner dollar. Nesten alt – 15,25 millioner – av dette er bonuspenger.

I lønnsbelastning («cap hit») er det Connor McDavid som topper. Hans nåværende kontrakt har en gjennomsnittlig årslønn på 12,5 millioner dollar.

NHLs styremøte fortsetter tirsdag. Da er det ventet at ligaen vil annonsere at søknaden til Seattle er akseptert og at storbyen fra delstaten Washington på USAs vestkyst får det 32. laget i NHL.

Det er ventet at Seattle enkelt vil få støtte fra minstekravet om 75 prosent av styremedlemmene. Det vil si minst 24 stemmer.

Et mer uvisst spørsmål er om NHL ønsker Seattle velkommen i 2020 eller 2021.

– De vet at vi ønsker å komme inn i 2020, fortalte borgermester Jenny Durkan ifølge TSN.ca i oktober.

Utfordringen med 2020 er todelt: Seattles arena er ikke ventet klar før i november 2020, og den nåværende arbeidsavtalen mellom ligaen og spillerforeningen utløper i 2020 og det er derfor en fare for streik eller lockout.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar