Nikolaj Ehlers til Nitten.no: – Vi må hundre prosent sikkert bli bedre

Nikolaj Ehlers snakker med Nitten.no før sesongstart. Foto: Terrence Lee / Reuters / NTB scanpix

Winnipeg Jets går til sesongen 2018/19 som en av Stanley Cup-favorittene.

OSLO (Nitten.no): Forrige sesong ble en kjempesuksess for Winnipeg Jets, en klubb som ellers ikke har utrettet nevneverdig i sin historie. Jets skjøt ned 114 poeng på 82 matcher, noe som holdt til andreplass i NHL totalt – og for øvrig også kun andreplass i Central-divisjonen.

I sluttspillet ventet mange at Winnipeg Jets skulle ta seg helt til finale, spesielt da Vegas Golden Knights overraskende nok ble motstander i semifinalen, men sensasjonslaget fra gamblerhovedstaden vant 4-1 i kamper og slo ut Winnipeg.

Likevel kan ikke sesongen 2017/18 kalles noe annet enn en suksess for Winnipeg Jets.

En hel del av suksessen kan tilskrives gjennombruddet til keeperen Connor Hellebuyck, som spilte bra nok til å bli nominert til Vezina Trophy som årets keeper og som i tillegg fikk en stemme av to av de 164 journalistene som sendte inn sine topp 5-lister til kåringen av Hart Trophy som ligaens mest verdifulle spiller.

Dette var imidlertid ikke noe enmannsshow.

Blake Wheeler var fenomenal. Kapteinen scoret 23 mål og 91 poeng, noe som holdt til en niendeplass i poengligaen. Om Hellebuyck fikk plass i periferien i Hart-kåringen, var Wheeler inne på topp fem hos hele 32 av de 164 journalistene som står bak denne utmerkelsen. Wheeler endte på niendeplass i kåringen, som ble vunnet av Taylor Hall.

Dette var imidlertid heller ikke noe tomannsshow.

Patrik Laine scoret 44 mål, Mark Scheifele gjorde et poeng per kamp over 60 matcher og førsteårsspilleren Kyle Connor gjorde 31 mål og 57 poeng, og ble nummer fire i kåringen av Calder Trophy bak Mat Barzal.

Sju spillere scoret mer enn 15 mål og fem spillere gjorde 57 poeng eller mer – inkludert Nikolaj Ehlers, dansken som endte på 60 poeng og dermed har gjort minst 60 i to sesonger på rad. Han har dessuten bidratt med en annen viktig ting – nemlig ekstrem tilstedeværelse. Ehlers har spilt samtlige kamper de siste to sesongene.

22-åringen som ble valgt som nummer ni i 2014-draften, tar seg dessuten tid til en prat med Nitten.no før sesongstart. Vi spør om Winnipeg har evaluert semifinaleserien mot Vegas og funnet noen områder laget kan forbedre foran neste sesong.

– De to første rundene spilte vi virkelig bra. Vi kom til den første kampen mot Vegas med «momentum», og spilte slik vi måtte spille for å vinne. Vi jobbet svært hardt i hver eneste kamp, men klarte ikke å få pucken forbi Fleury. De spilte også god hockey, sier Ehlers til Nitten.no.

Vi får sette det svaret på kontoen for språklig misforståelse. Ehlers svarte ikke akkurat på spørsmålet om hva, om noe, Winnipeg ønsker å forbedre.

Ehlers forteller at Winnipeg er som best offensivt når forsvaret spiller bra. Noe det ofte gjør. En del av suksessen forrige sesong skyldes at Jacob Trouba og Josh Morrissey påtok seg ansvaret som første backpar og møtte motstandernes førsterekker, slik at Dustin Byfuglien fikk en litt friere rolle i andre backpar. I den grad det er mulig å påtvinge Byfuglien noe annet enn en fri rolle, selvfølgelig …

Trouba er utvilsomt en nøkkelspiller for Winnipeg, men kontraktsforhandlingene mellom backen og klubben har vist seg trøblete to ganger på rad nå. I 2016 holdt forhandlingene på en hel måned ut i sesongen, før han signerte 7. november. Denne gang endte partene hos meglingsrådet, hvor det endte med en ettårskontrakt på 5,5 millioner dollar etter at Trouba ba om sju millioner og Winnipeg tilbød 3,5.

Hvis man ser nøyere på statistikken til Trouba, forstår man at tilbudet fra Jets var en fornærmelse.

Les mer om det her: Trøbbelet med Trouba

Vi benytter sjansen til å spørre Nikolaj Ehlers om viktigheten av å beholde Jacob Trouba.

– Han er åpenbart svært viktig. Alle backene våre er viktige og vi håper at alle blir værende, slik at vi kan stille med samme lag neste sesong, og kanskje plusse på noen. Vi har klart det nå, svarer Ehlers.

– Kan Winnipeg være en tittelutfordrer med samme lag som i fjor eller trenger Jets en forsterkning for å kunne nå helt til topps?

– Vi må bli bedre, hundre prosent sikkert. Vi klarte ikke å nå målet i fjor, så vi må bli bedre. Alle lag blir bedre hvert år. Vi må jobbe hardt, gi alt og bli bedre.

Jets-manager Kevin Cheveldayoff sikret én viktig langtidskontrakt i sommer. Connor Hellebuyck inngikk en seksårsavtale verdt 6,17 millioner dollar per år. I tillegg har senterne Mark Scheifele og Bryan Little langtidskontrakter. Det samme har Nikolaj Ehlers selv.

Ehlers undertegnet i oktober i fjor en sjuårskontrakt som begynner å løpe nå. Dansken er dermed bundet til Winnipeg Jets fram til sommeren 2025. For dette får han betalt seks millioner dollar per år.

– Du personlig har allerede flere gode sesonger i NHL bak deg. Hvor mye bedre kan du bli?

– Mye! Jeg tror ikke at du kan gi deg med å forsøke å forbedre deg. Du må jobbe hardt hver eneste dag, ellers kommer en annen spiller inn og overtar plassen din. Jeg skal fortsette å jobbe som jeg har gjort og bli bedre, lover Nikolaj Ehlers overfor Nitten.no.

 

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar