Nitten kårer sesongens prisvinnere i NHL

Nikita Kutsjerov. Foto: Kim Klement-USA TODAY Sports

Tampa Bay Lightning har dominert NHL denne sesongen, men resulterer det i noen priser?

NHL-sesongen går mot slutten. Tampa Bay Lightning kommer til å vinne President’s Trophy som sesongens beste lag. Idet dette skrives, har Tampa 116 poeng, mens det nest beste laget i NHL – Calgary Flames – sitter på 95 poeng.

Avstanden er så stor at Calgary ikke engang har en matematisk sjanse til å ta igjen Tampa Bay Lightning. Albertalaget kan maksimalt få 115 poeng.

Poengrekorden i NHL eier Montreal Canadiens, som i 1976/77 sanket 132 poeng. Den rekorden er nok trygg. Tampa Bay Lightning kan maksimalt få 134 poeng.

Lightning kan imidlertid sette poengrekord for lønnstak-æraen. Den innehas av Detroit Red Wings, som i løpet av sesongen 2005/06 spilte inn 124 poeng. Fire seirer på de ni siste kampene vil være nok for Tampa til å tangere dette.

I ukens episode av podkasten Høy Kølle går programleder Markus Sandø Iversen og undertegnede igjennom de mest interessante prisene og velger hvem vi mener bør få dem.

Du kan høre podkasten her:

Under følger en oversikt over alle prisene som deles ut i NHL, våre valg i de fleste av disse kategoriene, samt noen priser som ikke deles ut andre steder enn her:

EKSISTERENDE PRISER:
Ted Lindsay Award:
Spillerne deler ut denne til den spilleren de mener har vært best. Vi skal ikke blande oss inn i dette. Denne prisen er åpenbart en som henger ekstremt høyt.

Vinner i 2018: Connor McDavid, Edmonton Oilers

Vinner I 2019: Det får spillerne avgjøre selv.

 

Art Ross Trophy: Sesongens beste poengplukker.

Vinner i 2018: Connor McDavid, Edmonton Oilers

Vinner i 2019: Nikita Kutsjerov, Tampa Bay Lightning

 

Norris Trophy: Deles ut til sesongens beste back.

Vinner i 2018: Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

Vinner i 2019: Mark Giordano, Calgary Flames. Enstemmig vedtatt hos Markus og undertegnede. Vi har også begge John Carlson i Washington Capitals på andreplass.

 

King Clancy Trophy: Veldedighetsprisen.

Vinner i 2018: Daniel og Henrik Sedin, Vancouver Canucks

Vinner i 2019: Vi står over. Det er flott at NHL hedrer spillere som gjør ekstraordinære innsatser for samfunnet, men vi har ikke nok innsikt i hvem som gjør hva der borte. Vi vet bare at Mats Zuccarello er en meget god kandidat. Han bør få prisen som Årets forbilde i Idrettsgallaen snart.

 

Calder Trophy: Årets beste nykommer.

Vinner i 2018: Mathew Barzal, New York Islanders

Vinner i 2019: Elias Pettersson, Vancouver Canucks. Ja, Jordan Binnington har reddet sesongen for St. Louis Blues og leverer fantasisifre i målet der. Binnington har en redningsprosent på 93,1 og slipper kun inn 1,77 mål per kamp, men han har også bare spilt 24 kamper. Og ja, Rasmus Dahlin leverer en fenomenal førstesesong som back hos Buffalo Sabres, med åtte mål og 38 poeng på 72 kamper idet dette skrives. Pettersson har gjort 27 mål og 61 poeng på 62 kamper og har løftet fagfeltet spilleforståelse til et nivå verden kanskje aldri før har sett.

 

Lady Byng Trophy: Den spilleren som best kombinerer sportslige evner med gentleman-aktig oppførsel.

Vinner i 2018: William Karlsson, Vegas Golden Knights

Vinner i 2019: Vi nekter å dele ut denne. Vag, tøvete pris. Bør kuttes ut.

 

Masterton Trophy: Tildeles en spiller som har vist eksepsjonell dedikasjon til hockey

Vinner i 2018: Brian Boyle, New Jersey Devils

Vinner i 2019: Connor McDavid, Edmonton Oilers. Den soleklare kandidaten. Denne prisen tildeles gjerne spillere som har opplevd enorm motgang og kommet forbi dette. Det har for så vidt ikke McDavid gjort. Kommet forbi motgangen, altså. Han sitter midt i den. Han er kaptein og stjerne i Edmonton Oilers. Det er så blytungt at han bør få denne prisen som trøstepremie.

 

Selke Trophy: Den beste defensive forwarden (som også er god offensivt)

Vinner 2018: Anze Kopitar

Vinner 2019: Markus Sandø Iversen velger Alexander Barkov, mens undertegnede stemmer på Sidney Crosby. Vi har begge dårlig samvittighet for at vi ikke stemmer på Patrice Bergeron.

 

Jack Adams Award: Sesongens beste trener (tidligere kjent som prisen til den treneren som tok over det dårligste laget og overrasket mest)

Vinner i 2018: Gerard Gallant, Vegas Golden Knights

Vinner i 2019: Markus stemmer på Rick Tocchet i Arizona Coyotes, som har gjort en mirakuløs jobb med et skaderammet lag som selv i frisk tilstand er fullstendig blottet for stjerner. Selv stemmer jeg på Jon Cooper i Tampa Bay Lightning. Det er på tide at treneren for det beste laget i NHL også får anerkjennelse. Jon Cooper har gjort en fremragende jobb. Det er nok ikke alle som hadde fått like mye ut av spillere som Yanni Gourde og Anthony Cirelli som Cooper gjør.

 

Messier Leadership Award: Den spilleren som Mark Messier synes viser best lederegenskaper.

Vinner i 2018: Deryk Engelland, Vegas Golden Knights

Vinner i 2019: Hvem bryr seg, bare Mark Messier kommer på scenen og kaster glans over seremonien?

 

Vezina Trophy: Sesongens beste keeper.

Vinner i 2018: Pekka Rinne, Nashville Predators

Vinner i 2019: Ben Bishop, Dallas Stars. «Det han driver med i Dallas, er meget imponerende», konstaterer Markus. Store ord der, altså. Bishop har 93,3 i redningsprosent og slipper bare inn 2,05 mål per kamp. Han har spilt 41 kamper så langt. Jordan Binnington bør nevnes her også. Men 24 kamper er tynt, altså. Vi bør også nevne Andrej Vasilevskij i Tampa Bay Lightning som utfordrer her.

 

General Manager of the Year: Ja, du leste nettopp hva denne står for. Du kan engelsk.

Vinner i 2018: George McPhee, Vegas Golden Knights

Vinner i 2019: Markus stemmer på Jim Nill, Dallas Stars, siden han ringte inn til direktesendingen vi hadde på deadline day. Egentlig en uovervinnelig argumentasjon, men undertegnede stemmer likevel på Brad Treliving i Calgary Flames. Traff meget godt med tradene i fjor sommer, da han hentet inn Elias Lindholm og Noah Hanifin. Har løftet laget kraftig fra i fjor til i år.

 

Hart Trophy: Sesongens viktigste spiller

Vinner i 2018: Taylor Hall, New Jersey Devils

Vinner i 2019: Markus stemmer på Nikita Kutsjerov, mens jeg velger Patrick Kane i Chicago Blackhawks. Vi er samtidig enige om at få spillere har vært så avhengig av en enkeltspiller som St. Louis Blues har vært av Jordan Binnington denne sesongen. Men 24 kamper er tynt. Nevnte vi det?

 

NYE PRISER:
The Lemieux Magnifique Trophy
: Tildeles verdens beste spiller.

Vinner 2019: Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins. Han kan vinne Hart Trophy, men den skal gå til den spilleren som har hatt størst betydning for sin klubb. Det er ikke alltid den beste spilleren. Det avhenger jo av klubbsituasjonen. Ted Lindsey Award dekker jo dette, men vi ønsker ikke å være avhengig av at spillerne treffer. Selv om de jo naturligvis har mer peiling på dette enn oss.

 

The Mats Zuccarello Award: Beste norske spiller i NHL.

Vinner 2019: Mats Zuccarello, Dallas Stars

 

The Mageplask Trophy: Tildeles den manageren som gir Jack Johnson femårskontrakt verdt 3,25 millioner dollar per sesong.

Vinner 2019: Jim Rutherford, Pittsburgh Penguins

 

The Trenger Flere Priser Fordi Han Er Så God Award: Navnet på prisen snakker for seg selv.

Vinner 2019: Nikita Kutsjerov, Tampa Bay Lightning

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar