Nitten regner USA som favoritt til VM-gull

 

Patrick Kane. Foto: REUTERS/David W Cerny

Les Nittens vurdering av lagene i VM, som starter fredag.

Sverige blir nektet sitt tredje strake VM-gull, tror vi. Det er for mange fravær til at Rikard Grönborg klarer å gjenskape suksessen fra 2017 og 2018.

Victor Hedman, John Klingberg, Hampus Lindholm og Rasmus Dahlin kunne ha forsterket backsiden, men er av forskjellige grunner ikke med. På forwardsiden mangler Filip Forsberg, Viktor Arvidsson, Mika Zibanejad, Mikael Backlund, Rikard Rakell og Gustav Nyquist. Nicklas Bäckström er heller ikke med.

Det er derfor et markant svakere lag som Sverige stiller med nå.

Samtidig er det godt nok til å være blant VM-utfordrerne. Henrik Lundqvist står i mål i år også, mens Oliver Ekman-Larsson, Mattias Ekholm og Erik Gustafsson sørger for et solid backkorps. På forwardsiden må nok Elias Pettersson bære mye ansvar. Det finnes jo verre utgangspunkt …

Norge har en fair sjanse til å klare kvartfinaleplass, men det må i realiteten skje på bekostning av to av disse landene: Tsjekkia, Sveits og Latvia. Vi anser disse fire landene som midtsjiktet i gruppe B, mens Østerrike og Italia bør lande nederst.

Russland har fått mye oppmerksomhet før VM, fordi de stiller med flere framtidige Hall of Fame-spillere i Alexander Ovetsjkin, Jevgenij Malkin og Nikita Kutsjerov. Backene er imidlertid så suspekte at vi ikke regner Russland som gullfavoritt.

Canada stiller også med suspekte backer. Thomas Chabot anses som en kommende stjerne, men den unge Ottawa-backen er en vandrende katastrofe defensivt. Shea Theodore er også en backtype som gjør en del feil i egen sone.

På papiret ser det amerikanske laget best ut, synes vi. Ryan Suter kan spise en halvtime per kamp på backplass, der Quinn Hughes bidrar med en X-faktor og Alec Martinez og Noah Hanifin er stødige støttespillere.

Offensivt kan USA stille med Patrick Kane, Jack Eichel og Johnny Gaudreau i førsterekka. Det matcher russernes topprekke, og i tillegg har trener Jeff Blashill målfarlige spillere som Alex DeBrincat, James van Riemsdyk og Dylan Larkin, samt den unge sensasjonen Jack Hughes.

Slik tror vi gruppespillet ender:
Gruppe A:
1. USA
2. Canada
3. Finland
4. Slovakia
5. Tyskland
6. Frankrike
7. Danmark
8. Storbritannia

Gruppe B:
1. Russland
2. Sverige
3. Tsjekkia
4. Sveits
5. Norge
6. Latvia
7. Østerrike
8. Italia

Slik tror vi sluttspillet ender:

Kvartfinaler
USA – Sveits
Canada – Tsjekkia
Finland – Sverige
Slovakia – Russland

Semifinaler
USA – Sverige
Russland – Canada

Finale
USA – Russland

Verdensmester
USA

Slik ser VM-troppene ut

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar