Norge tvinger Jacob Lagacés samboer til å forlate landet

Stavangers Jacob Lagacé. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Vi søkte om feil visum, forteller Stavanger Oilers-stjernen Jacob Lagacé.

Stavanger Aftenblads journalist Kjetil Flygind intervjuet Jacob Lagacé i oktober. Vi låner et avsnitt og et sitat fra hans artikkel:

«Lagacé sier tilværelsen som hockeyspiller kan være ensom. Men ikke nå lenger. For nå lyser øynene til Oilers-spilleren opp. Han har nemlig fått seg kjæreste etter seks år alene. Det har gitt ham en ny dimensjon utenfor isen, som gjenspeiler seg på isen.»

Kanadieren fortalte at kjæresten Marie-Eve kom til Stavanger i september og at det innimellom kunne bli litt ensomt og kjedelig før han møtte henne.

– Men nå har jeg noen å komme hjem til, noen å lage mat sammen med, noen å være sammen med hele tiden. Det er veldig fint. Spesielt når du kommer hjem etter et tap, eller det går tungt, da er det fint å ha noen å koble av sammen med, sa Lagacé til Aftenbladet.

Det var i oktober 2018.

Nå er vi i januar 2019. Nitten.no snakker med Jacob Lagacé over telefon og spør om hvordan han trives i Stavanger nå som han har bodd der i et halvt års tid og er samboer.

– Morsomt at du nevner det. Vi trives godt her. Moren min er her akkurat nå. Hun har vært her i to uker. Kjæresten min reiser hjem. Vi forsøkte å søke om visum, men det tok for lang tid før vi fikk en avtale med politiet. Hun var her 12 dager for lenge og må reise ut senest fredag. Nå må hun være ute av landet i tre måneder, opplyser Lagacé.

Det viste seg at de søkte om feil visum.

– Sånt skjer. Nå må jeg avslutte sesongen uten henne, konstaterer 28-åringen.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Happy Holidays 🙏🏼🎅🏼

Et innlegg delt av Jacob Lagacé (@jacoblagace19)

Det er et mylder av forskjellige visumer og på ingen måte noen formalitet å få oppholdstillatelse i slike tilfeller.

– Hvis jeg blir i Norge neste sesong, skal vi være bedre forberedt, lover han.

Jacob Lagacé, som i likhet med NHL-legenden Martin Brodeur er fra den lille byen Saint-Hyacinthe rett utenfor Montreal, har spilt en nøkkelrolle i Stavanger Oilers denne sesongen. Løperen har 14 mål og 30 poeng på 29 kamper og topper klubbens interne poengliga.

Nå topper han også Get-ligaen. Oilers troner øverst med sine 66 poeng, som er tre mer enn Vålerenga og Storhamar.

– Målet mitt med å komme til Norge, var å vinne et mesterskap. Jeg har aldri vunnet et mesterskap, så dette er nok min største sjanse, sier Lagacé til Nitten.no.

Han vet ikke hva neste sesong bringer, men holder døra åpen for en forlengelse med Stavanger Oilers, selv om han også ønsker å se hva markedet har å tilby. Hvis han ender sesongen som beste poengplukker i det beste laget i Norge, bør det dukke opp mange interessante muligheter.

Stavanger Oilers vil ganske sikkert være én av disse mulighetene, med tanke på hvor bra match Lagacé og Oilers har vært.

– Vi liker Stavanger veldig godt. Det er en fin by og en god klubb. Den er veldig profesjonell og jordnær. De bryr seg om spillerne her. Den suksessen de har hatt i denne klubben, er veldig forståelig når man har vært her en stund. Jeg er glad for å være her. Folk er veldig vennlige her. Du føler deg som en del av en familie.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar