Norge vant 2-0 mot Frankrike – her er landslagssjefens tanker etterpå

Ken André Olimb. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Henrik Haukeland holdt nullen da Norge åpnet turneringen i Østerrike med seier.

Petter Thoresens menn vant 2-0 mot Frankrike torsdag, i den første kampen i firenasjoners-turneringen som også inkluderer Danmark og Østerrike.

Det tok lang tid før den første scoringen kom.

Norge fikk sjansen i tre forskjellige overtall i første periode, uten å få uttelling. Det gikk faktisk bedre da Norge spilte med en spiller mindre på isen.

Ken Andre Olimb setter inn 1-0. Bilder fra plantintv.com

Ken André Olimb ga nemlig Norge ledelsen i Klagenfurt med en scoring i undertall etter 43,32 minutters spill, assistert av Patrick Thoresen. Målet kom mens Adrian Saxrud Danielsen satt utvist.

To minutter og 18 sekunder før slutt kom den punkterende 2-0-scoringen. Etter forarbeid av Patrick Thoresen og Tobias Lindström satte Alexander Reichenberg pucken i mål.

Alexander Reichenberg scorer 2-0. Bilder fra plantintv.com

Frankrike tok ut keeperen sin med drøyt to minutter igjen av matchen, men klarte aldri å overliste Henrik Haukeland i det norske målet.

– Det er alltid gøy å ikke sleppe inn mål. Seieren satt langt inne. Selv om vi startet kampen bra og fikk tre power-play på rappen og følte vi hadde kontroll, så ble det jevnere utover i kampen. I andre periode var vi passive. De jobbet oss litt i senk. Det ble mye bedre i tredje periode, da vi scoret to fine mål, forteller landslagssjef Petter Thoresen til Nitten.no.

– Haukeland spilte bra. Han var veldig solid i mål. Selv om noen av skuddene han fikk på seg, var enkle, var en del av dem også bra keeperarbeid, legger Thoresen til.

– Hva er du mest fornøyd med?

At vi etter en svak andreperiode, ble mer solide og at vi konkurrerte bedre. De hadde bra intensitet i spillet sitt. De manglet kanskje litt kvalitet, men de hadde bra intensitet og i andre periode ble vi hengende etter. Det ble bedre i tredje periode.

– Hva er du minst fornøyd med?

– Vi har litt lite skudd på mål. Vi kan være litt mer direkte, både i power-play og i fem-mot-fem-spillet. I første periode hadde vi en del overganger, men ga bort pucken litt lett innimellom.

Firenasjonersturneringen fortsetter for Norges del fredag, med kamp mot Danmark klokken 20.00. Den streames hos plantintv.com. Turneringen avsluttes lørdag, med kamp mot Østerrike klokken 16.30.

– Hva blir fokuset før kampen fredag?

– At vi må være litt bedre i egen sone, mer på, vinne flere frie pucker. Og at vi er litt mer direkte. Jeg liker å se at vi får enda flere skudd på mål. Ellers synes jeg gutta ligger fint i banen i dag, sier landslagssjef Petter Thoresen.

Norges lag: Henrik Haukeland – Alexander Bonsaksen, Christian Bull, Erlend Lesund, Villiam Strøm, Johannes Johannesen, Adrian Saxrud Danielsen – Ken André Olimb, Mathis Olimb, Sondre Olden, Alexander Reichenberg, Tobias Lindström, Patrick Thoresen, Mathias Trettenes, Jacob Lundell Noer, Michael Haga, Steffen Thoresen, Jørgen Karterud, Kristian Forsberg, Andreas Stene.

P.S. Det norske damelandslaget spiller også turnering denne uka. I første kamp ble det tap 0-3 mot Slovakia, etter scoringer av Janka Hlinkova, Rebeka Honeckova og Nicol Cupkova.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar