Norsk backtalent draftet av USHL-lag

– Han er offensivt anlagt, aggressiv og ambisiøs i spillet, forteller U18-landslagstrener Mads Hansen om Ole Julian Bjørgvik Holm (15).

NEW YORK (Nitten.no): To uker før han fyller 16 år, ble Ole Julian Bjørgvik Holm draftet av Tri-City Storm, et lag som tilhører den beste juniorligaen i USA, nemlig USHL. Storm valgte Holm i 18. runde av draften.

Dermed ligger det an til at USHL får en ny manglerudgutt inn idet en annen forsvinner ut. Mathias Emilio Pettersen (18) har spilt to sesonger i USHL, men skal bekle drakten til collegelaget Denver Pioneers neste sesong.

– Jeg var der borte i vinterferien og prøvespilte. Jeg fikk vite allerede da at de kom til å drafte meg, så jeg ventet på det, men var ikke helt sikker før jeg så at de hadde gjort det. Det er en veldig fin mulighet. Jeg gleder meg til fortsettelsen, forteller 15-åringen til Nitten.no.

Han er forberedt på det blir tøft å spille i en liga hvor de eldste spillerne er tre år eldre. I første omgang kommer han for det meste til å spille for Colorado Thunderbirds, etter ønske fra Tri-City Storm, som selv holder til i Kearney i delstaten Nebraska.

– De vil at jeg skal utvikle meg i Colorado Thunderbirds, som ligger i Denver. De vil at jeg skal lære det amerikanske spillet og få litt erfaring, og at jeg i tillegg får noen kamper her og der i USHL. Så Colorado Thunderbirds blir hovedklubben min fram til de ser at jeg er moden nok til å ta USHL-steget.

Thunderbirds spiller i det som kalles Tier 1 Elite Hockey League.

Mads Hansen, som har hatt Ole Julian Bjørgvik Holm på U18-landslaget, beskriver manglerudbacken som en spennende spiller.

– Ole Julian er en stor og bevegelig back. Han er offensivt anlagt, aggressiv og ambisiøs i spillet. Han har under sesongen gjort et veldig solid inntrykk på de to samlingene han har hatt på U18-landslaget, sier Hansen til Nitten.no.

Det er rimelig imponerende å spille for U18-landslaget som 15-åring på backplass, men Holm er 186 centimeter høy, veier 80 kilo og gjorde 23 poeng på 26 kamper for U18-laget til Manglerud, ifølge eliteprospects.com. Det er tydelig at han er komfortabel på dette nivået i norsk sammenheng.

Mads Hansen forteller at det var en tøff turnering for Norges U18-landslag i Riga i april, der det ble tap i fire av fem kamper.

–  Ole hadde en ganske vanskelig rolle i VM-laget, med middels med spilletid, men løste det på en god måte og lærte antagelig mye av mesterskapet og rollen. Ole har potensial til å bli en veldig god toveis-back og vil helt sikkert få en større rolle på landslaget kommende sesonger, da han har to år igjen på U18-nivå, forteller Hansen.

Ole Julian Bjørgvik Holm reiser over til Nord-Amerika allerede i august. Det blir en real utfordring å ikke bare skulle spille i en annen liga i et annet land, men også tilpasse seg språket og kulturen der.

– Jeg tror mamma kommer til å være med i starten. Jeg har lyst til å ta lappen der borte, da blir ting mye lettere. Så reiser hun hjem når jeg har fått ting på plass og kan fokusere på hockeyen, sier Holm til Nitten.no.

Der kan han forhåpentlig også bli bedre kjent med nettopp Emilio Pettersen, som forlot Norge allerede som 14-åring og nå er godt kjent med både hockeyen, språket og kulturen.

– Jeg har ikke hatt så mye kontakt med Emilio. Jeg vet at han også skal spille i Denver. Jeg kjenner ham litt fra før av, for han spiller i Manglerud på sommeren og vi har felles venner. Det blir spennende å følge ham. Jeg tar gjerne imot råd fra ham.

– På sikt har du kanskje også samme mål – nemlig NHL?

– Ja, jeg kan vel ikke si noe annet. Jeg vil bli så god jeg kan, og leve av hockeyen til slutt. Det er definitivt målet.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar