Norsk interesse for svensk regelendring

Flere og bedre svenske spillere kan havne i Get-ligaen på grunn av en ny regel i Allsvenskan.

HAMAR (Nitten.no): Kommende sesong får ikke klubbene på nest øverste nivå i Sverige – altså Allsvenskan – lov til å låne mer enn maksimalt tre spillere fra toppdivisjonen SHL. Regelen er innført av klubbene selv.

Bare i løpet av de første tre månedene av 2018 var det over 50 spillerlån fra SHL-klubben til lag i Allsvenskan. Oskarshamn alene benyttet seg av rundt 50 spillere forrige sesong, takket være muligheten for å låne spillere fra SHL.

Dette er altså en dramatisk kursendring.

– Dette innebærer at SHL-klubbene kommer til å ha spillere til overs, som de ikke kan sende til Allsvenskan. Det blir interessant å se om dette vil påvirke norsk hockey, sier Storhamars trener Fredrik Söderström til Nitten.no.

Han tror at dette vil føre til at klubbene i SHL kikker mer mot Norge for å plassere spillere, for eksempel unge spillere som trenger kamper og sliter med å få spilletid på SHL-nivå.

– Rent hypotetisk, hvis Färjestad har spillere til overs, bør rimeligvis Stjernen og Sparta kunne være alternativer. Det er vel halvannen time med bil. Det skal bli interessant å se, mener 41-åringen fra Leksand.

Söderström er for tiden på utkikk etter en god back.

– Hvis det er noen SHL-lag som får en back til overs, som kan være bra for oss, vil det være et alternativ, sier Söderström til Nitten.no.

Bakgrunnen for regelendringen i Allsvenskan er at klubbene ønsker å bygge egne spillerprofiler som blir værende i divisjonen over lang tid, samt at klubbene vil unngå å bli stemplet som farmerlag for SHL-klubbene. Deres filosofi er at en spiller som ikke er moden for SHL-spill ennå, bør tilhøre en klubb i Allsvenskan inntil han blir moden nok.

– Dette er ingen tvil om at dette er interessant for oss. Det er spennende hvis vi kan få inn flere og bedre svenske spillere til Get-ligaen, sier daglig leder Trygve Skøien i Stjernen til Nitten.no.

Han er dog ikke sikker på om Stjernens nærhet til svenskegrensen er noe særlig mer fordelaktig enn Storhamars økonomi og sportslige kvaliteter.

– Jeg tror ikke avstanden har noe å si, nei.

Fredrik Söderström tror likevel at Storhamars kommende back blir en nordamerikaner.

– Det er det mest sannsynlige. I Nord-Amerika finnes jo det et hav av spillere. Jeg overdriver ikke om jeg sier at jeg får flere hundre henvendelser i løpet av en sommer. Det ene navnet mer fristende enn det andre. Jeg har også lagt merke til at i norsk hockey er det litt spennende når man henter inn noen med et heftig navn, som man egentlig ikke har en anelse om. Vi hentet Niklas Fogström nå, fra Färjestad, som er 36 år. Jeg kjenner ham og hans fysikk, og han er etter min mening nøyaktig det vi trenger. Men hvis jeg hadde tatt en fem år yngre nordamerikanere med et frekt navn, som kommer med cowboyboots og lander på Gardermoen, så hadde fansen sagt «Wow!». Tre uker senere står de på tribunen og buer og roper «Send faenskapen hjem!». Der er spørsmålet hvor crazy man vil være. Jeg tror som sagt at vi ender med en nordamerikaner, men jeg har ikke et navn per i dag, sier Söderström til Nitten.no.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar