Norsk suksesstrener klar for cupfinale

Dan Tangnes og EV Zug er klar for cupfinale. Foto: YouTube/evz.ch

Laget til Dan Remy Tangnes – EV Zug – vant semifinalen mot SC Bern etter straffeslag.

I den ene semifinalen i den sveitsiske cupen vant EV Zug onsdag kveld 3-2 mot SC Bern etter straffeslag. Zug er dermed klar for cupfinalen i Sveits.

Klubben trenes av nordmannen Dan Remy Tangnes (39), som tidligere ledet Linköping i den svenske toppserien SHL.

Dario Simion ga Zug ledelsen etter 28,17 minutter, med en scoring assistert av Dennis Everberg og Garrett Roe i power-play.

Eric-Ray Blum utlignet til 1-1 like etterpå. Bern overtok ledelsen gjennom en scoring av twitterkongen Zach Boychuk 36,09 minutter inn i semifinalen.

Yannick-Lennart Albrecht utlignet til 2-2 med en scoring drøyt sju minutter før tredje periode ble over. Ingen av lagene scoret i spilleforlengelsen.

I straffekonkurransen scoret Lino Martschini, Garrett Roe og Sven Senteler for Zug, mens Gaëtan Haas var den eneste som lyktes for Bern. Da Andrew Ebbett bommet med hjemmelagets fjerde straffe, var kampen avgjort.

Laget til Dan Tangnes møter nå regjerende mester SC Rapperswil-Jona Lakers i finalen. Den spilles i Rapperswil 3. februar.

Nordmannens lag gjør det også meget bra i den sveitsiske toppserien National League (NL). Zug topper tabellen etter å ha spilt 25 kamper og hentet hjem 51 poeng. SC Bern er nummer to, bare ett poeng bak.

Bern har for øvrig vunnet NL fire ganger på 10-tallet, senest i 2017, og er den klubben i Europa med høyest tilskuertall. Denne sesongen har SC Bern i gjennomsnitt hatt 16.230 tilskuere på kampene sine.

Interessen er god også i Zug. Laget til Tangnes har et tilskuersnitt på 6936 tilskuere. Det er tredje best i NL og et imponerende tall med tanke på at byen Zug bare har 30.000 innbyggere.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar