Nytt mareritt for Norge i U20-VM

Tyskland vant enkelt mot Norge i B-VM for U20-landslag. Foto: YouTube

Etter å ha ledet 3-0 i første kamp, har Norge sluppet inn ni strake mål og står med null poeng etter to kamper.

3-0-ledelsen mot Hviterussland vitner om at det bor noe i det norske laget til Anders Gjøse, men nøyaktig hva er det vanskelig å identifisere akkurat nå.

Etter 3-5-tapet mot Hviterussland, ble det 0-4 mot Tyskland i den andre kampen. Og her handlet det heller ikke om uflaks eller manglende marginer.

Tyskerne vant skuddstatistikken 19-3 i første periode og 39-17 til slutt.

Taro Jentzsch satte inn 1-0 for vertslandet mot slutten av første periode, fremspilt av stortalentet Dominik Bokk, som ble draftet i første runde av St. Louis Blues i sommer og som har etablert seg i laget til regjerende mester Växjö Lakers i SHL denne sesongen.

28,31 minutter ut i kampen trodde man at Markus Vikingstad hadde utlignet til 1-1, men nettkjenningen ble ikke godkjent. Dommerne mente muligens at han sparket pucken i mål, men det så ikke slik ut fra TV-bildene.

I stedet økte Tim Brunnhuber fra Ravensburg Towerstars til 2-0 etter 32 minutter. Det kunne ha stått 1-1 i denne kampen, men sto plutselig 0-2. Og verre skulle det bli.

I et undertallsspill fikk Norge sjansen til å klarere pucken ut av egen sone, men ble for stresset og sendte pucken dit Dominik Bokk regnet med at den ville komme – langs vantet. Bokk plukket opp pucken og spilte fri Justin Schutz, som la på til 3-0 bare to minutter og 18 sekunder etter 2-0-målet.

Schutz ble for øvrig draftet av Florida Panthers i sjette runde i sommer.

I VM-sammenheng er det vanskelig å vinne kamper hvis man ikke minimerer sine upressede feil. Det har det norske laget virkelig fått merke i Füssen nå i desember.

Mathias Emilio Pettersen spilte sin første kamp i turneringen og ledet an med fire skudd på mål. Han ankom fra Denver mandag og kommer nok til å slite med jetlag de første dagene. Gjøse plasserte Pettersen i rekke med Markus Vikingstad og Kristian Røykås Marthinsen, en rekke som bør ha potensial til å gjøre skade på motstanderne, selv om det ikke skjedde mot Tyskland.

Tim Brunnhuber scoret også 4-0-målet, som ble kampens siste.

Tyskland ligger på andreplass etter to kamper, med fem poeng, mens Hviterussland topper med seks. Norge ligger på sjette- og sisteplass med null poeng.

Neste kamp spilles mot Frankrike, med dropp onsdag klokken 13.00.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar