Ole Eskild Dahlstrøm har startet agentfirma

Ole Eskild Dahlstrøm har startet agentfirma sammen med Loyd Remi Solberg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Flere etablerte spillere på landslagsnivå er allerede inne på klientsiden.

Sammen med Loyd Remi Solberg (31) har Ole Eskild Dahlstrøm (48) startet selskapet S&D Hockey Agency.

– Det hele starta egentlig med at Loyd Solberg på kjelkehockeylandslaget hjalp noen. Så spurte han om jeg kunne hjelpe til litt. Han er kapteinen på kjelkehockeylandslaget. Jeg er assisterende trener der. Jeg sa «Selvfølgelig kan jeg hjelpe til, jeg bryr meg jo om deg». Og så begynte det å vokse og vokse. Så da måtte vi bare starte et AS til slutt, forteller Ole Eskild Dahlstrøm til Nitten.no.

Slik ble S&D Hockey Agency født.

S for Solberg D for Dahlstrøm. Enkelt og greit.

Ole Eskild Dahlstrøm er velkjent for oss alle. Han er en av de beste spillerne norsk hockey har sett, og arrangerte lekestuer på 90-tallet med motstanderne til Furuset og Storhamar, med 79 poeng på 34 kamper sesongen 1996/97 som en av de mer bemerkelsesverdige prestasjonene.

Han spilte også én sesong i Sverige og én i Tyskland, og var en bærebjelke på landslaget fra slutten av 80-tallet og fram til 2005.

Direktør og vaktmester
Loyd Remi Solberg er som nevnt kaptein på kjelkehockeylandslaget, som ble nummer fem i OL i Pyeongchang. Solberg har flere medaljer i EM og VM, blant annet EM-gull i 2007, på merittlisten.

– Han er direktør og jeg er vaktmester, fleiper Dahlstrøm.

Loyd Remi Solberg har spilt på kjelkehockeylandslaget i mange år. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

– Når du har vært med på TV 2s hockeysendinger i nesten ti år, og har pasjon for hockey – jeg elsker å følge med, lese statistikk og prate hockey – ble det en inngang for å se en annen side av hockeyen. Vi har ikke holdt på lenge, bare et par måneder, og den er mer annerledes enn jeg trodde.

– På hvilken måte?

– Vi har ikke vært i så mange samtaler, men man hører jo litt når man prater. Vi har hatt en del samtaler med klubbene i SHL og Allsvenskan. Og når du får høre hvor mange som kontakter dem hver dag, skjønner du at dette er et rotterace. De får kanskje 50 mail fra 50 forskjellige agenter i 10 forskjellige land i løpet av én dag. Så dette er en tøff bransje, men jeg håper at det går an å drive i den på en fair måte, sier Dahlstrøm til Nitten.no.

Noe annet enn fair er ikke aktuelt, fremholder «vaktmesteren» i S&D Hockey Agency.

– Jeg går ikke over lik for å få til noe. Det har jeg aldri gjort og det kommer jeg aldri til å gjøre, lover Dahlstrøm.

48-åringen forteller at han ønsker å hjelpe unge spillere mellom 17 og 21 år med rådgivning og å passe på at de ikke blir «glemt» av klubbene, og at han også håper å hjelpe etablerte spillere til klubber i utlandet og i kontraktforhandlinger her hjemme.

– De jeg brenner mest for, er de som er fra 17 til 21 år. Det er veldig fort gjort at man blir sittende stille og «glemt» hvis man ikke har med seg noen på veien. Jeg tror at det er bra å ha med seg noen på kontraktskriving som passer på at man får et opplegg med bra sportslig satsing og skolegang, og som kan stille kritiske spørsmål. Jeg tror ikke at pappa skal gjøre det, forklarer Dahlstrøm.

Blant spillerne som allerede er i stallen til S&D Hockey Agency, er kjente navn som Tommy Kristiansen (Sparta), Christian Bull (Storhamar), og Endre Medby (Frisk Asker), samt yngre spillere som Martin Ellingsen (Lillehammer), Simen André Edvardsen (Storhamar) og Robin Haglund (Stavanger Oilers).

Det er umulig å ikke legge merke til entusiasmen i stemmen til Ole Eskild Dahlstrøm når han snakker om dette.

– Jeg kjenner at jeg får hockeyfot igjen, smiler han.

– Dette handler om spillerne, bare spillerne. Nå heier jeg ikke på noen lag, men på spillerne – og biter negler når jeg ser på. Innlevelsen av å gå på kamp har kviknet til igjen og det kjenner jeg er deilig.

Godt nettverk i Sverige
Dahlstrøm har allerede invitert svenske klubber på kamper i Norge, for å vise fram ikke bare egne spillere, men norske spillere generelt.

– Jeg har et godt nettverk i Sverige. Jeg spilte der bare i ett år, men jeg var jo på landslaget i mange år.

Han ønsker å være veldig til stede for spillerne. Det innebærer å snakke med dem etter kampene, spesielt de yngre som ikke er like etablerte i Get-ligaen ennå, og å følge opp hvordan klubbene bruker dem, slik at man ivaretar en god utviklingsplan.

– Det tror jeg er det viktigste, at man passer på at spillerne får utvikle seg.

Det innebærer ikke nødvendigvis å flytte til Sverige så fort som mulig.

– Jeg har ikke tro på at alle skal til Allsvenskan eller SHL. Det kan være lurt å helle på litt vann og slappe av litt og si at SHL er litt tidlig, og heller finne punkter en spiller kan utvikle seg på. Men tålmodighet er ikke det mest populære i våre dager. Alle vil spille i første power-play og topp 6. Det er ikke alltid det passer.

– Det er ikke store pengesummer i norsk hockey. Går det an å bli rik som agent i Norge?

– Nei, det tror jeg ikke, men det er ikke det som er tanken. Tanken er å være med noen på reisen og å gjøre den reisen så bra som mulig. Jeg har veldig lyst til å ha et A-landslag som er i A-gruppa i framtiden også, avslutter Dahlstrøm.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “Ole Eskild Dahlstrøm har startet agentfirma”

Legg igjen en kommentar