Oppdatering: Slik går det med Nitten.no (åpen artikkel)

Drømmen om å lage et produkt som kan bidra til å løfte norsk hockey, ser ut til å forbli en drøm.

Da jeg sluttet i Nettavisen og startet Nitten.no, var målet å lage kvalitetsjournalistikk om norsk og internasjonal hockey. Jeg snakket med hockeyelskere i klubbene, forbundet og mediene for å kartlegge om interessen var stor nok til at det kunne la seg gjøre å oppnå det målet. Tilbakemeldingene gjorde meg optimistisk og ga meg mot til å si opp en jobb jeg hadde tilhørt i 17 år.

Samtidig var jeg ikke sikker på at Nitten.no ville lykkes. Dette var utvilsomt gambling.

Da beslutningen om å starte ble tatt, måtte jeg også avgjøre om jeg ville gjøre dette alene eller sammen med investorer. Jeg liker ikke å tape andre menneskers penger, så jeg valgte å starte dette alene. Jeg regnet med at klubbledere, trenere, spillere og forbundet ville støtte prosjektet med tips om nyheter og gode saker, slik at jeg ville kunne få ut gode saker mer effektivt.

Samtidig ønsket jeg ikke å skrive korte nyhetssaker, for norsk ishockey trenger alle spalter den kan få i lokalavisene. Dermed sendte jeg nok ut blandede signaler og ødela for meg selv. På toppen av dette var jeg ikke klar over hvor dårlig det står til på klubbkontorene.

Det er imponerende mange flotte mennesker i norsk ishockey, og mange ildsjeler rundt omkring i Norge, men klubbene har så dårlig råd at de ikke har noen ansatte med overskudd til å tenke at det kan være gunstigere å tipse et nytt hockeymagasin enn å sende ut en twittermelding fra klubbkontoen.

Der gjorde jeg for dårlig forarbeid.

Det var nok naivt å tro at jeg kunne klare dette omtrent helt alene. Jeg har fått god hjelp med både regnskap og den tekniske driften, men det er ingen tvil om at jeg også hadde trengt en selger eller markedsstrateg. I det store bildet er det bra at det er forskjell på salg/markedsføring og journalistikk, men i akkurat dette prosjektet har min manglende kompetanse på førstnevnte område blitt en hemsko. Noen vil sikkert mene at min manglende kompetanse på det andre området er en større hemsko, men der lever naiviteten min heldigvis videre.

Nå har Nitten.no eksistert i ett år. Antall abonnenter har ikke økt på sju måneder. Inntektene spises opp av moms, skatt og driftskostnader. Og jeg er blakk, mens regningene hoper seg opp.

Derfor er ikke Nitten.no i Slovakia under VM.

Etter tolv måneder med 70-timers arbeidsuker, er ikke det en levelig situasjon.

Og derfor er jeg nå på jobbjakt. Jeg håper å finne en annen spennende jobb hvor jeg kan leve av å skrive, av det som er den store kjærligheten i mitt liv. Først når den prosessen er i mål, vet jeg om Nitten.no kan drives videre.

Nitten.no kan bli videreført omtrent som i dag, som et hobbyprosjekt eller bli lagt ned. Kanskje noen har lyst til å kjøpe Nitten.no og overta driften og de cirka 900 hockeyelskende abonnentene? Kanskje noen har lyst til å sponse prosjektet eller investere for å se om prosjektet blir levedyktig hvis man bruker ressurser på markedsføring?

Podkasten Høy Kølle, som har vært gratis så langt, går også en uviss framtid i møte. Kanskje blir de neste episodene kun tilgjengelig på Nitten.no, for å se om det genererer inntekter nok til at jeg kan ta ut litt lønn. Kanskje blir den drevet videre som normalt, helt uavhengig av Nittens skjebne.

Jeg har få svar.

Og jeg føler stor takknemlighet overfor alle dere som abonnerer på Nitten.no og gjorde det mulig for meg å leve ut denne drømmen i ett år. Tusen hjertelig takk!

Tusen hjertelig takk til alle som har kommet med gode tilbakemeldinger det siste året! Det har vært viktig motivasjon for meg, det skal dere vite.

Inntil videre fortsetter jeg å skrive om hockey som normalt. Det begynner med hockey-VM. Og så sant det lar seg gjøre, vil jeg fortsette å skrive om hockey på Nitten.no inntil de største forpliktelsene overfor dere abonnenter er oppfylt.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

16 Replies to “Oppdatering: Slik går det med Nitten.no (åpen artikkel)”

 1. Hei, håper du finner en løsning eller at noen ser mulighet til å bidra slik at dette kan fortsette. Dette trenger norsk hockey!

 2. Håper prosjektet ditt fortsetter Roy! Alltid mye interessant lesestoff. Fornyer mitt abonnement i august dersom det blir aktuelt.

 3. Fryktelig tråkig å høre at det er mulig nitten.no legges ned. Et av få nettsteder som sjekkes daglig…

  Vil berømme viljen, motet og lidenskapen du har lagt inn i prosjektet. Tviler på at noen annen idrett kan glede seg over å ha et så gjennomført nettmagasin som dekker idretten med så mye dybde. Jeg håper for alt i verden at prosjektet fortsetter.

  Har du vurdert en spleis eller en annen form for crowdfunding for å se om det er mulig å få inn midler til et kortere engasjement fra en markedskyndig fagmann? Tror også det finnes slike med hockeyinteresse som kunne gjort en jobb, delvis i tilknytning til eget virke. Jeg ville i det minste bidratt i en slik crowdfunding da jeg har høyere betalingsvilje enn 599,- for et årsabonnement på dette flotte magasinet.

 4. Dette var trist og høre, dette er det eneste nyhetsmediet jeg abonnerer på. Håper virkelig at det ordner seg! Uansett, veldig bra jobb!

 5. Trist at det ikke er flere som ønsker å være med på dette. Det har alltid vært mye interessant lesestoff her. Håper det ordner seg for videre drift også.

 6. Veldig trist nyhet å få høre.
  Sjekker sidene daglig, og som mange andre har postet, så er det noe som hockey Norge virkelig trenger.
  Stå på Roy, håper på en god løsning for deg og for nitten.no

 7. Håper du finner en løsning, om ikke annet å drive det ved siden av noe annet og fast arbeid. Godt initiativ som jeg har støttet, selv om jeg ikke har lest alt av artikler. Hockey er nok fortsatt såpass smalt i Norge at det skal mye til å gjøre god butikk på å drive hockeynyhetsnettsted, tror jeg. Litt av det samme har nok også Morten Midtsem merket ifm boka si.

  Utfordringen knyttet til klubbene og sosiale medier er nok at de også elsker å få mange likes og klikk på sine nyheter om stort og smått, istedet for å tipse noen uavhengige til å skrive saker andre må betale for å lese og på den måten når ut til færre. Jeg må jo medgi at jeg selv er litt der også, når jeg skriver om Frisk Asker NTG eller Ringerike i hockeygrupper på Facebook. Det blir ekstra moro når føles som noe eget, og man ser at arbeidet settes pris på.

  Betalingsviljen for god journalistikk på nett er imidlertid godt på veg opp, i avisa jeg jobber har vi knekt en kode det siste året og har nå god drive selv om potensialet er enda mye høyere. Jeg tror en suksessfaktor der er en god blanding av kort og langt, betalingssaker og gratissaker.

  Samtidig gjelder det å være unik, kunne gi leserne noe de ikke får andre steder, og her har det kanskje ligget enda større muligheter særlig på det norske stoffet, tror jeg. Men skjønner at det sikkert også har en sammenheng med tilstanden på norske hockeyklubbkontor, som du er inne på.

 8. Sitter her i Stavanger å håper du klarer å finne en løsning, slik jeg fortsatt kan lese den gode journalistikken din.

 9. Jeg håper inderlig at du, på en eller annen måte, får til å drive nitten.no videre! Dine skriverier har lært en hockeyamatør som meg en hel masse, og vært til inspirasjon og glede. Norsk hockey trenger både deg og nettsiden. Vi trenger korte og lange artikler, smått og stort om både norsk og utenlandsk ishockey. Du er et unikum og vi trenger deg videre også. Takk, Roy!

 10. Snakke med Hamar Arbeiderblad om saken kanskje? De er rimelig «på» hockey og kunne kanskje hatt noe for deg? Veit ihvertfall at jeg kunne likt å hatt enda mer vidvinkel på hockey’n i avisa enn de har.

 11. Trist å høre, men dette var noe jeg fryktet. Har alltid vært i tvil om hockey interessen i Norge er stor nok for en egen avis bak en betalingsmur.

  Men Roy, vi savner deg som journalist i NHL, særlig med tanke på de norske spillerne. Vi vet jo at Zuccarello er veldig populær, og ikke minst unggutta som er på vei inn.

  Så hva med en jobb som frilansjournalist der borte, hvor du kan selge saker og intervjuer fra NHL (blant annet) til norsk media? Du gjorde dette for Nettavisen, men som frilans vil du jo kunne levere saker til flere medier.

 12. Tenk over saken. jeg synes du skal sette opp prisen. 69 kr pr måned er billig i denne sammenheng. du kunne fint prøve med 95 kr pr måned og 895 for årsabonnement.

 13. La oss alle sammen hjelpe nitten.no med å markedsføre på sosiale medier!

 14. Min erfaring rundt som abonnent av nitten.no er at når jeg nevner saker som er tatt opp, eller vil diskutere temaer tatt opp på nitten, så har ikke folk lest saken jeg refererer til. Hvorfor? Fordi de vet ikke om siden. De har ikke hørt om den.
  Mitt forslag;
  Slik jeg har forstått norsk hockey, og slik jeg har forstått leder av norske hockeyklubbers meninger om Nitten.no. Så er det en unison enighet om at dette er et utrolig bra konsept. Et fantastisk tilbud og en unik platform for å øke interessen, kunnskapen og engasjementet rundt norsk hockey og hockey generelt. Derfor tror jeg alle norske klubber hadde; ved forespørsel, sagt ja til å promotere Nitten.no i sine haller. På kube, gjennom speaker, bannere/plakater etc.gratis for å fremme sporten.
  For meg har Nitten både økt min forståelse på f. eks drafts, hvordan lese stats og gitt meg innblikk i «faget» som jeg som «fryktelig interessert tribunegjenger» ikke har fått på mine 30 tidligere år. Nitten har gitt meg økt interesse for finesse og fått meg til å se andre lag en mitt eget lag på TV i GET- samt gitt meg enormt mange spillere å følge med på i NHL. Noen som jeg aldri har hørt om, og noen hvor deres historie fortalt gjennom nitten har gjort meg enten interessert og fått meg til å heie eller «bue» på enkelte.

Legg igjen en kommentar