– Ottawa er den største vitsen i NHL nå

Mike Hoffman i aksjon mot Boston Bruins i april. Foto: Brian Fluharty / Reuters / NTB scanpix
Mike Hoffman i aksjon mot Boston Bruins i april. Foto: Brian Fluharty / Reuters / NTB scanpix

Ray Ferraro er nådeløs i sin vurdering av den kanadiske hovedstadsklubben.

NEW YORK (Nitten.no): I et intervju med en radiostasjon i Vancouver denne uka, sa TSN-kommentator Ray Ferraro, som selv spilte i NHL fra 1984 til 2002, at Ottawa Senators er «den største vitsen i NHL».

– Det er ingen mer komiske, på en negativ måte, enn Ottawa er nå, konkluderte Ferraro.

Situasjonen er utvilsomt spesiell i Senators.

Konflikten mellom Erik Karlsson og hans kone Melinda på den ene siden og Mike Hoffman og hans forlovede Monika Caryk på den andre siden, er den mest omtalte saken i NHL for tiden.

Melinda Karlsson har under ed anklaget Caryk for å ha trakassert henne i over tusen poster i sosiale medier, blant annet for å ha ønsket henne død, ønsket hennes ufødte barn død og ønsket at noen ødela karrieren til Erik Karlsson.

Ekteparet Karlsson ble rammet av en ubeskrivelig tragisk dødfødsel i mars, noe som gjør trakasseringen ekstra grusom.

Hoffman benekter at hans forlovede står bak de trakasserende meldingene.

Nå jobber Ottawa Senators med å trade Hoffman. Karlsson kan også forsvinne, dersom han takker nei til klubbens kommende kontraktstilbud. Ottawa kan ikke tilby Karlsson ny kontrakt før det er mindre enn ett år igjen av hans nåværende avtale, hvilket det vil være 1. juli.

– Dette er den villeste historien jeg noensinne har hørt, sier ESPNs hockeyjournalist Greg Wyshynski, som i sin podkast PuckSoup påpeker at tusen meldinger er mye.

– Det må være mye vann under broa mellom disse to når de umiddelbart vet hvem som står bak trakasseringen, mener han.

Dette er ikke engang den eneste problematiske saken på bordet hos manager Pierre Dorian i Ottawa Senators.

Hans assistentmanager Randy Lee må i retten, anklaget for seksuell trakassering av en 19 år gammel mann i Buffalo i forkant av talentsamlingen der.

Billettsalget går elendig. Antall solgte sesongkort ligger ifølge lokalavisen Ottawa Citizen på 5-6000 nå, mens den på samme tid i fjor var på 13-14.000.

Det er dessuten bare noen måneder siden eier Eugene Melnyk offentlig truet med å flytte laget dersom fansen ikke ble flinkere til å gå på kamper. Dette bidro til isfront mellom eieren og fansen.

I etterkant av dette har klubbens kanskje største stjerne noensinne, Daniel Alfredsson, gått offentlig ut mot Melnyk.

– Vi håper å få en ny eier, sa Alfredsson ifølge Ottawa Sun i mai, mens NHL-boss Gary Bettman konstaterer at laget ikke er til salgs.

I sum er dette mer enn nok til å forstå hvorfor Ray Ferraro er så kritisk.

Første punkt på agendaen til Dorian må være å trade Mike Hoffman. Ettersom 28-åringen har fem sesonger på rad med over 20 mål, fire av dem over 25, bør det være en enkel sak. Angivelig skal klubber som Dallas Stars, Buffalo Sabres og San Jose Sharks være interessert.

Spørsmålet er om de vil betale det Ottawa krever, som angivelig er et førsterundevalg og et stortalent.

Den tidligere Montreal Canadiens-speideren Grant McCagg skriver på Twitter at Hoffmans personlighet var årsaken til at han ikke ble draftet det første året han var tilgjengelig i draften, tilbake i 2008. Da spilte han for juniorlaget Hull.

– Dette var hans andre juniorlag. Han hadde blitt kuttet i Kitchener året før, til tross for ferdighetene sine, fordi lagkameratene ikke kom overens med ham. Han irriterte folk med sin arroganse. Ingen andre lag i OHL ville ha ham, så han flyttet til QMJHL, skriver McCagg.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar