– Ottawa lar Erik Karlsson snakke med andre klubber

Den svenske stjernebacken har fått tillatelse til å diskutere kontrakt med andre lag i NHL, melder Larry Brooks i The New York Post.

28-åringen har i en årrekke vært en av ligaens beste backer, og i alle fall en av de mest severdige. Han har ett år igjen av sin kontrakt med Ottawa Senators, som ifølge rapporter fra Canada ga backen et kontraktsforslag 1. juli.

Det var sannsynligvis mest for syns skyld, da det synes opplagt at Karlson kommer til å forlate den hardt prøvede hovedstadsklubben.

– Senators har gitt interesserte lag tillatelse til å snakke kontraktsforlengelse med Karlsson. Det høres ut til at han er ute etter en avtale lik den Drew Doughty fikk, skriver Larry Brooks på Twitter.

Veteranjournalisten er godt informert og ville ikke ha skrevet noe slikt uten å ha solid dekning for det.

Drew Doughty undertegnet nylig en forlengelse med Los Angeles Kings på 11 millioner per år i åtte sesonger. Karlsson forventer nok derfor det samme. Begge har vunnet Norris Trophy som ligaens beste back de siste sesongene. Karlsson har gjort det to ganger.

– Vegas Golden Knights, New York Rangers og minst ett lag til har uttrykt interesse for å tilegne seg både Karlsson og Bobby Ryan. Det er 6-7 lag til som er ute etter kun Karlsson. Jeg er blitt fortalt at New York Islanders er blant disse, skriver David Pagnotta i The Fourth Period på Twitter.

31 år gamle Bobby Ryan tjener 7,25 millioner dollar per sesong i fire år til, noe hans prestasjoner på isen på ingen måte kan forsvare. Derfor ønsker Ottawa å bli kvitt hans kontrakt, og ser på muligheten for å bruke Karlssons attraktivitet til å få gjort dette.

Pagnotta var først ute med at Tavares signerte for Toronto Maple Leafs.

Tidligere denne sommeren ble det kjent at Erik Karlssons kone ba retten om beskyttelse mot forloveden til lagkameraten Mike Hoffman, etter anklager om trakassering i sosiale medier.

Dette endte med at Mike Hoffman ble tradet fra Ottawa via San Jose Sharks til Florida Panthers.

Senators er fremdeles en klubb dypt begravd i en krise:

  • Lagets assistentmanager møter i retten i Buffalo denne uka, tiltalt for seksuell trakassering av en 19 år gammel mann.
  • Klubbeier Eugene Melnyk er uønsket av de fleste supporterne til Senators, inkludert klubblegenden Daniel Alfredsson.
  • Melnyk har tidligere kritisert fansen for ikke å møte opp til kampene, og reduserte kapasiteten i klubbens arena med 1500 seter før forrige sesong.
  • Klubben har ennå ikke fått på plass en plan for å få en arena nærmere sentrum av byen.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar