Ottawa Senators tapte dobbelt for å løse Hoffman-problemet

Mike Hoffman i aksjon mot Boston Bruins i april. Foto: Brian Fluharty / Reuters / NTB scanpix
Mike Hoffman i aksjon mot Boston Bruins i april. Foto: Brian Fluharty / Reuters / NTB scanpix

San Jose Sharks manager Doug Wilson så en åpning og utnyttet den kynisk og smart.

LAS VEGAS (Nitten.no): Ottawa Senators var nødt til å kvitte seg med den målfarlige vingen Mike Hoffman, etter at lagkaptein Erik Karlssons kone Melinda gikk rettens vei fordi hun hevder at hun trenger beskyttelse mot hets Hoffmans forlovede Monika Caryk.

Les mer om den spesielle situasjonen her.

Ettersom Ottawa-ledelsens viktigste mål denne sommeren er å få nettopp Erik Karlsson til å signere en ny kontrakt, hans nåværende avtale går ut om ett år, hastet det med å få Hoffman bort.

Derfor tok manager Pierre Dorian til takke med å få Mikkel Bødker, backen Julius Bergman og et sjetterundevalg i 2020 i bytte mot Mike Hoffman, backen Cody Donaghey og et femterundevalg i 2020.

Bødker er en 28 år gammel ving med god fart, men lav poengproduksjon. Han har ikke gjort over 40 poeng på en sesong i NHL siden 2014. Hoffman er også 28 år gammel, men har levert fire sesonger på rad med i gjennomsnitt 26 mål og 56 poeng.

Backene Bergman og Donaghey er begge 22 år gamle, men ikke sikre kort som framtidige NHL-spillere. Bergman virker nærmere enn Donaghey, som spilte mest i ECHL forrige sesong. Donaghey beskrives som «en fullstendig ikke-faktor» i denne traden av Kathryn Jean fra Dobber Hockey.

– Bergman har vært litt av et prosjekt, men det er ikke uvanlig for unge backer. Jeg har sett framgang fra ham, og han er verdt å sjanse på. Han er også høyrefattet, så det er en ekstra bonus, skriver NHL.coms AHL-journalist Patrick Williams.

Det viktigste for Ottawa var å bli kvitt Hoffman, for å få ro i klubben og unngå at han og hans forlovede er en faktor når kontraktsforhandlingene med Erik Karlsson starter.

Uansett er det ingen tvil om at San Jose Sharks kom desidert best ut av denne traden sportslig sett. Og Sharks-manager Doug Wilson var heller ikke ferdig.

Like etter denne traden med Ottawa, sendte Wilson Mike Hoffman videre til Florida Panthers sammen med et sjuendevalg i 2018-draften for å få et 4.-rundevalg og et 5.-rundevalg i 2018-draften og et andrerundevalg i 2019-draften.

Den sterkeste reaksjonen kom fra Sportsnets Dimitri Filipovic:

– Du vet at Doug Wilson nettopp har gjort noe spesielt fordi han nettopp utførte «nøkkelen til å være en god manager er å identifisere de verste managerne og ringe dem begge på kort tid», skriver Filipovic på Twitter.

Sharks fikk altså i praksis et 4.-rundevalg i 2018, et 5.-rundevalg i 2018, et 2.-rundevalg i 2019, et 5.-rundevalg i 2020 og Cody Conaghey i bytte mot Mikkel Bødker, Julius Bergman og et sjetterundevalg i 2020. Dermed frigjorde Sharks lønnsrom, ved å bli kvitt Bødkers kontrakt på fire millioner dollar per sesong i to år til, noe Wilson etter alt å dømme vil bruke på å forsøke å signere en storfisk eller to når free agent-markedet åpner 1. juli.

Les også: Dette er verdien av et draftvalg

Dette lønnsrommen er den største gevinsten for Sharks, sammen med andrerundevalget i 2019.

Florida har fått en svært målfarlig ving, men også et potensielt problem med tanke på hvordan de andre spillerkonene i klubben vil ta imot Mike Hoffman og hans forlovede. Hvis anklagene mot Caryk er falske, er det problemet kanskje ute av verden, men det er nok et veddemål de færreste her i Las Vegas ville ha gjort, etter alt som er gjort, sagt og skrevet i denne saken.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar