Ottawa-spillere filmet mens de ler av hvor dårlig laget er

OPPDATERT: Les spillernes beklagelse.

– Jeg har ikke fulgt med på tre uker, sier stjernesenteren Matt Duchene, som er kritisk til at trenerstaben «aldri gjør endringer» og derfor mener at det ikke er noen vits i å følge med på lagmøtene.

Ottawa Senators har gått fra blemme til blemme det siste året. Vi har skrevet om mange av de interne problemene tidligere her på Nitten.no.

Nå har en video dukket opp på YouTube som ifølge lokalavisen Ottawa Citizen trolig ble filmet i Phoenix 28. eller 29. oktober i år, altså for en drøy uke siden.

Videoen er et opptak fra en Uber-tur som flere av spillerne i Ottawa Senators delte. Den avslører blant annet hvordan de ler av sitt dårlige undertallsspill og gjør narr av en av lagets trenere.

Ottawa Senators har i skrivende stund det tredje svakeste undertallsspillet i NHL med en suksessrate på 68,8 prosent.

«Marty Raymond – den eneste treneren i NHL-historien som har det dårligste power-playet og det dårligste undertallet i løpet av et kalenderår», sier Matt Duchene, som er en av lagets best betalte spillere med en årslønn på seks millioner dollar.

Raymond har ansvaret for lagets undertallsspill denne sesongen, og styrte overtallsspillet forrige sesong – da Ottawa Senators bare scoret på 16,6 prosent av overtallsmulighetene sine.

De andre spillerne i bilen ler av kommentaren til Duchene.

Spillerne beklager
«En ting til: Vi forandrer aldri på noe, noen gang. Så hvorfor har vi i det hele tatt et lagmøte? Jeg har ikke fulgt med på tre uker», fortsetter Duchene, som sitter på rad to, helt til venstre i bildet.

Chris Wideman, som sitter i forsetet, poengterer at Ottawa ikke engang klarer å senke tempoet til motstandere på vei inn i deres sone, og klager også over at Senators-spillerne er gjenstand for stadige utspørringer under lagmøtene.

Thomas Chabot, som sitter i midten på rad to, kommenterer «Nei, vær så snill å still et spørsmål, så vi får høre ham si «Bra spørsmål!».

Den tredje spilleren på rad to, er nykommeren Chris Tierney. På rad tre ser vi Dylan DeMelo og Alex Formenton, som nylig ble sendt tilbake til juniorlaget London Knights. Den siste spilleren i bilen er Colin White.

Ottawa Senators ville ikke kommentere saken overfor Ottawa Citizen før lokalavisens publisering av artikkelen og videoen, som først ble postet både på Twitter og YouTube.

– Vi ønsker å offentlig beklage overfor Marty Raymond, våre lagkamerater og trenere for våre kommentarer i Phoenix 29. oktober. Vår private samtale ble tatt opp uten vår viten eller vårt samtykke. Vi bryr oss om laget vårt og er fokusert på å vokse sammen. Vi er takknemlige for fansens og organisasjonen støtte. Dette er viktig læring for oss og vi vil oppføre oss bedre, sier spillerne i en felles pressemelding som ble sendt ut natt til mandag, norsk tid.

Det er vanskelig å se en positiv vei ut av dette for Ottawa Senators. Klubbledelsen kan neppe kvitte seg med så mange spillere – og spesielt ikke nøkkelspillere som Duchene, Chabot og Tierney – og det vil heller ikke se bra ut PR-messig om trener Guy Boucher, hans assistent Marty Raymond eller noen andre får sparken. Men det er kanskje den enkleste utveien.

Det mest sannsynlige utfallet er kanskje det dårligste: At klubben tar et oppvaskmøte internt og ellers ikke gjør noen ting utad. Pressemeldingen fra klubben natt til mandag, norsk tid, kan tyde på det:

– Ingenting er viktigere for oss under vår rebuild enn å sørge for at spillerne og trenerne er investert i vår plan, våre verdier og vårt spillesystem. Vi har full tillit til Marty Raymonds trenerevner, i innsatsen og besluttsomheten i laget vårt og i oppriktigheten i spillernes beklagelse. Vi behandler dette nå som en internsak og vil ikke gi ytterligere kommentarer, sier trener Guy Boucher.

Skadelig for Duchene
Videoen vil muligens skade Matt Duchene mer enn noen andre. Han kom til Ottawa Senators for ett år siden, etter at han ba om å bli tradet fra Colorado Avalanche fordi han ønsket å spille for et bedre lag.

– Jeg ønsket å spille sluttspillhockey, forklarte Duchene overfor Ottawa Sun.

Det tok lang tid før Avalanche-manager Joe Sakic fikk i stand overgangen, men etter at den ble gjennomført, sa Colorados stjernespiller Nathan MacKinnon at «det gjorde godt» for garderoben at Duchene ble sendt til Ottawa.

Colorado Avalanche kvalifiserte seg for sluttspillet forrige sesong, mens Ottawa endte nest sist i NHL. Denne sesongen ligger Colorado på sluttspillplass, mens Ottawa er nummer 12 blant de 16 lagene i østre avdeling, tre poeng under sluttspillstreken.

Matt Duchene er inne i det siste året av sin kontrakt og står fritt til å forhandle med andre klubber neste sommer. Denne videoen vil neppe gjøre ham mer attraktiv for andre klubber.

Ottawa tapte 1-5 for Arizona Coyotes tirsdag 30. oktober, slo Buffalo Sabres 4-2 torsdag 1. november, men tapte deretter hele 2-9 for Buffalo lørdag. Søndag røk Ottawa 3-4 mot Tampa Bay Lightning etter overtid.

Ottawas eier la ut et kleint videointervju. Reaksjonene er hysteriske

– Ottawa er den største vitsen i NHL nå

Erik Karlssons kone ber retten om beskyttelse fra Mike Hoffmans kjæreste

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar