Overgangsperiodens seiersherrer

Rapportene sa at det skulle bli en ganske rolig Trade Deadline, men synes ikke at dagen manglet noe særlig action i forhold til de siste årene. Alt fra pressekonferanser om bilkrasj, den antatte storfiksen ble resignert, ryktene rundt Zach Parise og Andrew Ladd i det som ville vært mandagens galskap. Selv om det stort sett, som det ofte er, var dybdespillere som ble sendt frem og tilbake ble det svidd av blant annet tre førsterundevalg, og det var flere overraskelser.

Støvet har uansett lagt seg, og mens enkelte lag er nok strålende fornøyd er andre helt sikkert er misfornøyd. Vi vil i denne artikkelen konkludere med hvem vi mener er kommet seirende ut av de siste ukene.

Vegas var ikke de mest aktive i overgangsperioden, og kanskje ikke den største seiersherren, men vi synes likevel at de gjorde tre meget gode overganger og fortjener en plass på denne lista. Alle tradene gjorde laget bedre, de beholdt førsterundevalget sitt i årets draft og byttet ikke fra seg gård og grunn.

De åpnet ballet for en uke siden med å bytte til seg Alec Martinez for to andrerundevalg. I og med at han er én sesong til under kontrakt får Vegas potensielt to sluttspill ut av han. Han har åpnet med to mål og to assist på sine fire første matcher og logger rundt 20 minutter per kamp. Han har haugevis av sluttspillerfaring og var en av de mest ettertraktede backene på markedet i år. 

På trade deadline gjorde Golden Knights to trader. Først byttet de til seg Robin Lehner fra Blackhawks for backupgoalie Subban, prospectet Slavan Demin og ett andre- og femterunde valg i draften (sistnevnte draftvalg gikk til Toronto som tok på seg litt av lønnen til Lehner). Med tanke på at Marc-Andre Fleury har slitt i år var dette en bunnsolid forsterkning. Han kom på tredjeplass i kåringen til årets goalie forrige sesong og har en solid sesong i Chicago bak seg.

Sist byttet de til seg dybdespilleren Nick Cousins fra Canadiens for et fjerderundevalg i draften. Han er en god tredjelinjespiller som ikke har sett for mye tid i sluttspillet i sine tidligere klubber, men siden han spiller ganske fysisk er det nærliggende å tro at han vil kle det godt.

Etter tre solide forsterkninger i alle ledd sementerer Vegas sitt favorittstempel til å vinne Pacific Division.

 

Det er ikke bare kjøpende lag som kan stå igjen som seiersherre etter en overgangsperiode – det fikk i alle fall Ottawa bevist ganske grundig i år. Rebuilden deres ble kickstartet av salgene av Erik Karlsson og Mark Stone, og etter nok et vellykket salg begynner de å få så mange draftvalg at det er nifst.

Senators har allerede et ungt og spennende lag på gang med flere talenter i rekkene. De neste to sesongene har de nå sikret seg 22(!) draftvalg. Det som er enda mer ekstremt er at syv(!!) av disse er i de to første rundene i årets draft som sies å være en av de dypeste på lenge.

Tyler Ennis, Jean-Gabriel Pageau, Vladislav Namestnikov og Dylan DeMelo forsvant ut portene denne gangen – alle på utgående kontrakt. Disse spillerne hanket inn ett første-, andre-, tredje- og fjerderundevalg, hvor de har muligheten til å få ett til om Islanders på mirakuløst vis vinner årets Stanley Cup.

Dette var såpass godt betalt for spillere de ikke har noe vanskeligheter med å erstatte, og fremtiden til Senators ser meget lys ut.

 

Pittsburgh fikk kanskje ikke så mye valuta for pengene denne overgangsvinduet, og de betalte rimelig dyrt, men isolert sett foran årets sluttspill ser de sterkere ut.

Jason Zucker har som forventet passet som hånd i hanske inn i førstelinja ved siden av Crosby. Det var en relativt stiv pris de måtte ut med, men han har tre sesonger til på kontrakten. Prisen på Zuckers kontrakt kommer også til å se rimelig billig ut om produksjonen fortsetter som den har startet over disse sesongene.

I tillegg til dette byttet de til seg Evan Rodrigues og en gammel kjenning i Conor Sheary for Dominik Kahun. Igjen så er nok ikke dette en særlig fremtidsrettet overgang, men de har styrket dybden sin foran årets mål.

Patrick Marleau kom også inn portene mot et tredjerundevalg. Selv om gamlefar ikke er i nærheten av den spilleren han en gang var så er nok dette en overgang med liten risiko, spesielt når det er 12 % sjanse for at et tredjerundevalg tar seg til NHL.

Selv om det helt klart er lag som fikk mer ut av overgangene så føler vi at Penguins fortjener en plass på lista. De har styrket laget, og selv om det er på bekostning av fremtiden så vet alle at den uansett vil bli dyster når Crosby/Malkin/Letang-perioden er over. Penguins har rustet opp og er som vanlig ett av favorittlagene fra Eastern Conference.

 

Canes fikk ikke dekt sitt største behov foran sluttspillet – en goalie. Sånn sett så kan de på veldig mange måter havne utenfor sluttspillet i år. Årsaken til at vi har de med på lista er fordi de skaffet seg to solide spillere som er under kontrakt for årene fremover.

Vincent Trocheck og Brady Skjei ble hentet inn portene i Carolina – begge er unge (henholdsvis 26 og 25 år) og med flere sesonger igjen på kontrakten. Trocheck to sesonger igjen til på en veldig vennlig kontrakt, mens Skjei har fire sesonger igjen. De betalte kanskje i overkant mye for Skjei, men for Trocheck så føles det ut som at de fikk jackpot.

Trocheck har ikke klart å gjenskape 17-18-sesongen hvor han sto for 75 poeng, men en andrelinjecenter som er god for minst 50-60 poeng er gull verdt til den prisen. Skjei har derimot ikke like god «status» om dagen, men det er hovedsaklig fordi han ble bedt om å være noe han ikke er i New York – back på topparet. Nå som han får spille som nummer 3-4 kommer han helt sikkert til å levere langt bedre.

For en ukes tid siden så inngikk de enda en avtale med Rangers, hvor de da sendte Julien Gauthier mot Joey Keane. Dette var en trade som ga mening for begge lag. Hurricanes har flere unge og talentfulle vinger, mens Rangers er sprengfulle på høyre side av blålinja. Joey Keane har vist seg å være et langt større talent enn mange trodde når han ble valgt i tredjerunden av draften i 2018, så her har de potensielt skaffet seg en god spiller for fremtiden.

I tillegg byttet de også til seg Sami Vatanen fra New Jersey Devils for småtteri. Selv om han er skadet og langt fra unna nivået til Hamilton, så kan han dekke litt av rommet sistnevnte etterlater seg når han helbreder seg fra skaden. Veldig liten risiko i den overgangen.

Selv om Hurricanes kanskje ikke dekte deres største behov nå umiddelbart så gjorde de fornuftige trader for sesongene som kommer.

Legg igjen en kommentar