P.K. Subban sendte videohilsen til 13-åring som ble utsatt for rasisme

P.K. Subban viser omtanke – igjen.

Subban reddet dagen for 13-åring som var lei seg etter rasistisk hets på hockeybanen.

En hockeyforelder postet et innlegg på Reddit om at deres 13 år gamle sånn hadde blitt utsatt for rasisme denne sesongen.

«Dette året har vært tøft. Min sønn er veldig aggressiv og høylytt, så det fører til at det blir en del «trash talk». Jeg har ikke noe problem med det i det hele tatt, det er en del av sporten, men rasismen må ta slutt. Han får N-ordet slengt etter seg igjen og igjen, han blir kalt ape av motspillere og foreldre, et helt lag har slått seg på brystet og oppført seg som gorillaer hver gang han rører pucken og han har blitt fortalt at han burde lynsjes av tidligere lagkamerater», skriver brukeren «hockey7676».

Historien om 13-åringen som ble utsatt for denne grusomme hetsen, nådde fram til Nashville Predators-stjernen P.K. Subban. Antirasisme er en av hans hjertesaker.

Subban sendte en videohilsen til 13-åringen via tekstmelding.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

@subbanator sent a 13-year-old hockey fan dealing with racism an inspiring message 👏👏

Et innlegg delt av TSN (@tsn_official)

– Jeg hørte om deg og det du går igjennom. Jeg kan fortelle deg at så lenge du puster på denne jorda, må du ha tro på deg selv og aldri la noen fortelle deg hva du kan eller ikke kan gjøre, spesielt ikke hvis det er på grunn av hudfargen din. I denne verdenen skjer det ting som vi ikke alltid klarer å forstå. Det er i orden. Vi må ikke forstå det. Vi må bare ha tro på oss selv. Vi må forstå oss selv, ha tro på oss selv og fortsette å jobbe og forsøke å bli bedre. Jeg vil bare si til deg at når du spiller hockey, er det fordi du elsker sporten og ønsker å spille. Ikke la noen ta dette fra deg! sier Subban i videohilsenen.

Hilsenen var privat og hadde forblitt privat om ikke Reddit-brukeren hadde postet den i forumet. Dette var altså ikke et forsøk på å skaffe seg god PR, slik enkelte kritiserer Subban for hver gang han gjør noe positivt for samfunnet.

«Denne videoen betydde mer for familien min enn noe annet. Jeg tror sønnen min har sett videoen over 500 ganger (jeg fleiper ikke), skriver «hockey7676», som legger til at sønnen allerede var en stor Subban-fan og spiller med draktnummer 76 på grunn av P.K. Subban.

Subban kunngjorde i september 2015 at han vil gi ti millioner dollar til et barnesykehus i Montreal. Etter at han ble tradet fra Montreal Canadiens til Nashville Predators, har han startet et veldedig prosjekt der også, kalt «Blueline Buddies», hvor vanskeligstilte barn møter ansatte i politiet for å gjøre ting sammen. Dette prosjektet var Subbans respons på de mange politidrapene i USA og kontroversen rundt idrettsutøvere som i protest mot politidrapene ikke står oppreist under den amerikanske nasjonalsangen.

nettsiden hans er en hel seksjon dedikert til filantropisk arbeid.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar